Uradni list

Številka 127
Uradni list RS, št. 127/2003 z dne 19. 12. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 127/2003 z dne 19. 12. 2003

Kazalo

5446. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju občine Krško, stran 17425.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 83/03 – uradno prečiščeno besedilo), 29. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93; 6/94 – odl. US RS, 45/94 – odl. US RS, 57/94, 14/95, 20/95 – odl. US RS, 63/95 – obvezna razlaga, 73/95 – odl. US RS, 9/96 – odl. US RS, 39/96 – odl. US RS, 44/96 – odl. US RS, 26/97, 70/97, 10/98, 68/98 – odl. US RS, 74/98, 59/99 – odl. US RS, 70/00 in 51/02) ter 16. in 79. člena statuta Občine Krško (Uradni list RS, št. 98/00 – prečiščeno besedilo in 5/03) je Občinski svet občine Krško na 12. seji dne 27. 11. 2003 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju občine Krško
1. člen
V odloku o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Krško (Uradni list RS, št. 90/02) se spremeni drugi odstavek 1. člena in po novem glasi:
»Dejanski končni upravičenci po tem odloku so fizične in pravne osebe, ter njihovi pravni nasledniki, ki so sklepali pogodbe oziroma samoupravne sporazume s pravnim prednikom Občine Krško, krajevnimi skupnostmi ali odbori, z namenom pridobitve telefonskega priključka na območju Občine Krško.«.
2. člen
Spremenijo se tretji, četrti in peti odstavek 2. člena in po novem glasijo:
»Morebitni upravičenci morajo dostaviti krajevni skupnosti naslednje podatke in dokumente:
1. ime, priimek oziroma naziv pravne osebe, naslov stalnega bivališča oziroma naslov sedeža pravne osebe,
2. račun, na katerega bo dejanskemu končnemu upravičencu nakazano vračilo,
3. pogodbo ali druga dokazila, ki dokazujejo obstoj pogodbe iz 1. člena, kot na primer, izjave o pristopu, obračune, blagajniške prejemke ter druge dokumente, ki so jih morebitni upravičenci sklenili oziroma so bili izdani s strani krajevnih skupnosti ali gradbenih odborov, v zvezi s pridobitvijo telefonskega priključka ali vlaganji v gradnjo javnega telefonskega omrežja.
Če navedeni dokazi ne obstajajo več, se lahko kot dokazilo o obstoju pogodbe upošteva tudi seznam vlagateljev iz zapisnikov oziroma iz arhivske dokumentacije, kolikor ta obstaja.
Morebitni upravičenci, ki so pravni nasledniki oseb iz 1. točke prejšnjega odstavka, morajo priložiti dokazilo o pravnem nasledstvu. Če je pravnih naslednikov več, lahko ti enemu izmed sebe izročijo pooblastilo za dvig vračila.
Krajevne skupnosti morajo občini v roku 2 mesecev po objavi poziva posebne komisije v Uradnem listu RS, dostaviti naslednje dokumente:
1. podatke, ki jih bodo dostavili morebitni upravičenci,
2. pogodbo ali samoupravni sporazum iz katerega bo razvidna pogodbena vrednost,
3. v primeru, da iz pogodbe ali samoupravnega sporazuma ni razvidna pogodbena vrednost, se le ta dokazuje z računi, drugimi verodostojnimi listinami ali dokumenti,
4. delež vlaganja morebitnega upravičenca glede na skupno pogodbeno vrednost.«.
3. člen
Za 2. členom se doda:
»2.a člen
Za opravljanje strokovnih in tehničnih nalog na podlagi predmetnega zakona in odloka lahko župan imenuje komisijo, v katero poleg delavcev občinske uprave imenuje tudi predstavnike krajevnih skupnosti. Z aktom o imenovanju komisije se določijo tudi naloge komisije, notranja razmerja ter način dela komisije.«.
4. člen
Spremenita se prvi in drugi odstavek 4. člena in po novem glasita:
»Osnovo za določitev višine vračila predstavlja priznana višina vlaganja posameznega dejanskega končnega upravičenca, objavljenega v seznamu, zmanjšana za:
– morebitno neplačano priključnino, ki so jo v istem času na istem geografskem območju plačali naročniki PTT organizacij, ki takšnih pogodb niso sklenili,
– morebitni neplačani samoprispevek ali prispevek SIS,
– morebitna namenska sredstva iz državnega proračuna.
V primerih, ko se je omrežje financiralo solidarno, to je, ko so vsi naročniki prispevali enak delež, se tudi vračilo izvaja v enakih deležih. V primerih, ko pa so naročniki telefonskih priključkov prispevali različno visoke vložke, pa se mora procentualni delež vlaganja izračunati za vsakega posameznika, nato pa se po enakih odstotkih izvede tudi vračanje.«.
5. člen
V 5. členu se dodata nov drugi in tretji odstavek, ki glasita:
»V primeru, da bo občina prejemala sredstva od sklada v več obrokih, se v sorazmernih deležih glede na razpoložljiva sredstva, vračajo sredstva v obrokih tudi končnim upravičencem.
Občina Krško bo dejanskim končnim upravičencem vrnila priznana vložena sredstva za vlaganje v telefonske centrale, medkrajevne telefonske vode, krajevna telefonska omrežja do skupne višine sredstev, ki jih bo za posamezno vrsto vlaganj, pridobila od sklada.«.
6. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 345-2/02-O602
Krško, dne 27. novembra 2003.
Župan
Občine Krško
Franc Bogovič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti