Uradni list

Številka 124
Uradni list RS, št. 124/2003 z dne 12. 12. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 124/2003 z dne 12. 12. 2003

Kazalo

5346. Odlok o načinu in pogojih vračanja vlaganj v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja na območju Občine Šmartno pri Litiji, stran 16990.

Na podlagi drugega odstavka 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02, 55/03), 29. in 109. člena statuta Občine Šmartno pri Litiji (Uradni list RS, št. 33/03 in 106/03) je Občinski svet občine Šmartno pri Litiji na 8. seji dne 1. 12. 2003 sprejel
O D L O K
o načinu in pogojih vračanja vlaganj v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja na območju Občine Šmartno pri Litiji
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom Občina Šmartno pri Litiji določa način sestave seznama dejanskih upravičencev za vračilo vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, način ugotavljanja njihovih sorazmernih deležev vračila ter pogoje in roke vračanja teh deležev.
II. POSTOPEK ZA DOLOČITEV NAČINA SESTAVE
SEZNAMA DEJANSKIH UPRAVIČENCEV
2. člen
Za sestavo seznama dejanskih upravičencev imenuje župan v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka komisijo, ki ima pet članov in je sestavljena iz predstavnikov občinske uprave, občinskega sveta in krajevnih skupnosti (v nadaljevanju: komisija).
3. člen
Na seznam dejanskih upravičencev se uvrsti fizična in pravna oseba, ki predloži dokumentacijo, iz katere so razvidni podatki o višini vlaganj in datumu vplačila.
4. člen
Komisija začne takoj po imenovanju sestavljati seznam dejanskih upravičencev na podlagi dokumentov, s katerimi Občina Šmartno pri Litiji že razpolaga.
Za pridobitev dokumentov iz prejšnjega odstavka tega člena, komisija v roku enega meseca od imenovanja obvesti v sredstvih javnega obveščanja vse zainteresirane. Rok za dostavo dokumentov je dva meseca od objave obvestila.
Komisija začne takoj po pridobitvi dokumentacije sestavljati seznam dejanskih upravičencev na podlagi pridobljenih dokumentov. Pri sestavljanju seznama komisija upošteva kriterije iz prejšnjega člena tega odloka.
5. člen
Komisija na podlagi pridobljenih dokumentov oblikuje zahtevek za vračila vlaganj dejanskih upravičencev. Zahtevek s priloženimi dokazili vloži občina v roku iz 7. člena zakona o vračanju v javno telekomunikacijsko omrežje pri državnem pravobranilcu za sklenitev pisne poravnave.
6. člen
V roku dveh mesecev po sklenitvi pisne poravnave ali pravnomočno končanem nepravdnem postopku za določitev odškodnine sestavi komisija seznam dejanskih upravičencev, ki se objavi na krajevno običajen način in na sedežu občine.
III. NAČIN UGOTAVLJANJA SORAZMERNIH DELEŽEV VRAČIL
7. člen
Delež vračila je odvisen od višine vlaganja posameznega dejanskega upravičenca in od datuma njegovega vplačila.
8. člen
Dejanskemu upravičencu pripada glede na njegovo vlaganje delež vračila, ki ga občina prejme od države in ga vrne v celoti.
Občini Šmartno pri Litiji pripada vračilo iz naslova namenskih sredstev iz samoprispevka, ki ga nameni izključno za investicije v infrastrukturo na območju, na katerem so bila zbrana sredstva samoprispevka.
9. člen
Sorazmerni delež, ki pripada posameznemu dejanskemu upravičencu, se določi skladno s kriteriji,ki so bili uporabljeni ob vplačilu. Če kriteriji niso znani, se sredstva razdelijo med upravičence v enakih deležih.
IV. POGOJI IN ROKI VRAČANJA DELEŽEV VLAGANJ
10. člen
Pogoj za vračila vlaganj je uvrstitev na seznam dejanskih upravičencev iz 6. člena tega odloka in vložitev zahtevkov za njihovo vračilo, ki jih morajo dejanski upravičenci vložiti na komisijo v roku dveh mesecev od objave seznama.
Zahtevek za vračilo mora vsebovati ime in priimek oziroma naziv dejanskega upravičenca, njegovo prebivališče oziroma sedež ter podatke o računu, kamor se nakaže vračilo.
11. člen
Komisija po ugotovitvi, da je zahtevek iz prejšnjega člena te odredbe upravičen, le-tega posreduje v izplačilo organu občinske uprave, pristojnemu za finance, ki začne vračati deleže vlaganj dejanskim upravičencem v roku trideset dni od prejema vračila s strani države, po vrstnem redu prejetih zahtevkov.
12. člen.
Če je vlagatelj zahtevka pravni naslednik dejanskega upravičenca, mora komisiji predložiti dokaz o pravnem nasledstvu. V primeru, da kot pravni naslednik dejanskega upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, morajo komisiji sporočiti ime ene od njih, ki bo v postopku nastopala kot njun oziroma njihov skupni predstavnik.
V. KONČNA DOLOČBA
13. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 346-03/2003
Šmartno pri Litiji, dne 1. decembra 2003.
Župan
Občine Šmartno pri Litiji
Milan Izlakar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti