Uradni list

Številka 106
Uradni list RS, št. 106/2003 z dne 30. 10. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 106/2003 z dne 30. 10. 2003

Kazalo

4688. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o načinu in pogojih vračanja vlaganj v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja, stran 14677.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 83/03) in 15. člena statuta Občine Šentjur (Uradni list RS, št. 40/99 in 1/02) je Občinski svet občine Šentjur na 8. redni seji z dne 16. 10. 2003 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o načinu in pogojih vračanja vlaganj v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja
1. člen
V pravilniku o načinu in pogojih vračanja vlaganj v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja (Uradni list RS, št. 92/02) se v 1. členu in prvem odstavku 3. člena črta besedilo “od leta 1974 do konca leta 1994”.
2. člen
Na koncu prvega odstavka 2. člena se doda stavek: “Občina je zavezanka do višine sredstev, ki jih prejme od sklada za vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.”.
V šestem odstavku 2. člena se beseda upravičenec nadomesti z “zavezanka”.
V prvem, drugem in četrtem odstavku 2. člena, prvem odstavku 6. člena in v 13. členu se beseda “ZVVJTO” nadomesti z “ZVVJTO-UPB1).
3. člen
Na koncu prvega odstavka 3. člena se doda naslednje besedilo: “Pogodbe, izjave o pristopu, obračuni in ostali dokumenti, ki so jih posamezniki sklenili oziroma so bili izdani s strani ustreznih gradbenih odborov, v zvezi s pridobitvijo telefonskega priključka ali vlaganji v gradnjo javnega telefonskega omrežja, se štejejo kot ustrezna pogodba v skladu z zakonom. Če ti dokazi ne obstojajo več, se lahko upošteva kot dokazilo o obstoju pogodbe tudi seznam vlagateljev iz zapisnikov ali arhivske dokumentacije lokalne skupnosti oziroma krajevnih skupnosti.”
4. člen
Prvi in drugi odstavek 5. člena se spremenita tako, da se glasita:
“Osnovo za določitev sorazmernega deleža vračila, predstavlja priznana višina vlaganja posameznega upravičenca, objavljena v seznamu upravičencev, zmanjšana za:
1. morebitno neplačano priključnino, ki so jo v istem času na istem geografskem območju plačali naročniki PTT organizacij, ki takšnih pogodb niso sklenili,
2. morebitni neplačani samoprispevek ali prispevek SIS,
3. morebitna namenska sredstva iz državnega proračuna.
V primerih, ko se je omrežje financiralo solidarno, to je, ko so vsi naročniki prispevali enak delež, se tudi vračilo izvaja v enakih deležih. V primerih, ko pa so naročniki telefonskih priključkov prispevali različno visoke vložke, pa se mora procentualni delež vlaganja izračunati za vsakega posameznika, nato pa se po enakih odstotkih izvede tudi vračanje.”.
5. člen
V tretjem odstavku 9. člena se črta besedilo “od leta 1974 do 1994”.
Doda se nov odstavek, ki se glasi:
“Z aktom o imenovanju občinske komisije se določijo pristojnosti in naloge komisije.”.
6. člen
Za 9. členom se doda:
“9.a člen
Občinska komisija pripravi in objavi predlog seznama dejanskih upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, na osnovi evidenc in podatkov iz arhivov, s katerimi razpolagajo občina, krajevne skupnosti in druge pravne in fizične osebe.
Iz seznama mora biti razvidno:
– ime in priimek upravičenca, in njegovo stalno prebivališče,
– čas oziroma leto vplačila,
– priznana višina vlaganja.
Priznana višina vlaganja predstavlja pogodbene vrednosti preračunane v DEM na dan sklenitve pogodbe oziroma na dan plačila, če se ti dve vrednosti razlikujeta.
Za sestavo seznama si komisija na podlagi četrtega odstavka 8. člena ZVVJTO-UPB1 lahko pridobi podatke tudi iz arhiva ali dokumentacije s katero razpolaga Telekom Slovenije, d.d. Predlog seznama komisija objavi na krajevno običajen način.”
7. člen
11. člen se spremeni tako, da se glasi:
“Zavezanka prične z zbiranjem zahtevkov upravičencev z dnem objave poziva občinske komisije in jih bo zbirala 30 dni od objave poziva. Po tem roku se zahtevki ne bodo več upoštevali.”.
8. člen
V 12. členu se za drugim odstavkom doda nov odstavek, ki se glasi:
“V primeru, da bo občina prejemala sredstva od sklada v več obrokih, se v sorazmernih deležih glede na razpoložljiva sredstva, vračajo sredstva v obrokih tudi dejanskim upravičencem.”
9. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 346-3/02-151
Šentjur, dne 16. oktobra 2003.
Župan
Občine Šentjur
Štefan Tisel l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti