Uradni list

Številka 103
Uradni list RS, št. 103/2003 z dne 24. 10. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 103/2003 z dne 24. 10. 2003

Kazalo

4604. Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Radeče, stran 14357.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02, 55/03 – popr., 83/03) in na podlagi 18. člena statuta Občine Radeče (Uradni list RS, št. 37/99, 48/02, 52/02 – popr.) je Občinski svet občine Radeče na 6. seji dne 8. 10. 2003 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Radeče
1. člen
S tem odlokom se določajo način in postopki vračanj vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Radeče (v nadaljevanju: vračilo vlaganj).
Občina Radeče po določbah tega odloka nastopa kot zavezanec za vračila vlaganj fizičnim oziroma pravnim osebam kot dejanskim upravičencem do vračila vlaganj.
Občina postane zavezanec po tem odloku z dnem prejema zneska vračila vlaganj od Republike Slovenije kot temeljnega zavezanca po zakonu o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02, 55/03, 83/03 – v nadaljevanju: zakon).
2. člen
Dejanski upravičenci za vračilo vlaganj so fizične in pravne osebe z območja Občine Radeče, ki so sklepale pogodbe o investicijah oziroma o združevanju dela in sredstev za izgradnjo telekomunikacijskega omrežja s pravnimi predniki Telekoma Slovenije, d.d. (PTT organizacije) in Samoupravnimi interesnimi skupnostmi za poštni, telegrafski in telefonski promet (SIS).
3. člen
Upravičenec mora vložiti zahtevek za vračilo vlaganj.
Upravičenec dokaže obstoj pravice do vračila vlaganj s pogodbo.
Pogodbeno vrednost dokazuje upravičenec s pogodbo, računi ali drugimi verodostojnimi listinami (obračuni ur, obračuni materiala, zapisniki gradbenih odborov…) in dokumenti.
Upravičenec, ki izkaže pravni interes, vendar ne more dokazati vlaganj v izgradnjo telekomunikacijskega omrežja z listinami iz drugega in tretjega odstavka tega člena, ni upravičen do vračila vlaganj.
4. člen
Za sestavo seznama upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje župan v roku 1 meseca od uveljavitve tega odloka posebno komisijo (v nadaljevanju: komisija), sestavljeno iz predstavnikov občanov ter delavcev občinske uprave.
5. člen
Komisija pripravi seznam upravičencev do vračila vlaganj na podlagi prejetih zahtevkov upravičencev, ki jih zbira 30 dni od objave poziva.
6. člen
Seznam upravičencev objavi komisija na krajevno običajen način in v rokih, ki jih določa zakon.
7. člen
Delež vlaganj, ki pripada posameznemu upravičencu, se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb oziroma dokazil (računov, drugih verodostojnih listin in dokumentov) posameznih upravičencev in v višini, določeni v zakonu.
Občina vrača deleže upravičencem pod pogoji in v rokih, ki jih določa zakon.
8. člen
Če posamezni upravičenec ni oseba iz 2. člena tega odloka, mora komisiji predložiti dokaz o pravnem nasledstvu.
V primeru, da kot pravni naslednik upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, morajo komisiji sporočiti ime ene od njih, ki bo v postopku nastopala kot njun oziroma njihov skupni predstavnik.
9. člen
O vseh odprtih vprašanjih (npr. ustreznost dokazil in podobno) bo v skladu s tem odlokom in zakonom odločala komisija.
10. člen
Za zadeve, ki jih ta odlok ne opredeljuje, se uporabljajo neposredne določbe zakona.
11. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 03200-1103-59
Radeče, dne 8. oktobra 2003.
Župan
Občine Radeče
Franc Lipoglavšek l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti