Uradni list

Številka 98
Uradni list RS, št. 98/2003 z dne 13. 10. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 98/2003 z dne 13. 10. 2003

Kazalo

4386. Odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Moravske Toplice, stran 13857.

Na podlagi 4. točke 218. člena zakona o graditvi objektov (Uradni list RS, št. 110/02) ter 16. člena statuta Občine Moravske Toplice (Uradni list RS, št. 11/99, 2/01, 24/01, 69/02 in 28/03) je Občinski svet občine Moravske Toplice na 6. redni seji dne 2. 9. 2003 sprejel
O D L O K
o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča
v Občini Moravske Toplice
I. SPLOŠNA DOLOČILA
1. člen
V Občini Moravske Toplice se za uporabo gradbenih parcel – stavbnih zemljišč na območjih, ki jih določa ta odlok, plačuje nadomestilo za uporabo stavbnih zemljišč (v nadaljevanju: nadomestilo).
II. OBMOČJA, KJER SE PLAČUJE NADOMESTILO
2. člen
Nadomestilo se plačuje na celotnem območju Občine Moravske Toplice.
3. člen
Nadomestilo se plačuje za gradbene parcele (pozidane in zazidljive) na območjih z oznako:
MT: v mejah ureditvenega območja naselja Moravske Toplice,
OSN: v mejah ureditvenih območij ostalih strnjenih naseljih v Občini Moravske Toplice,
RG: območja razpršene gradnje v katero spadajo tudi vinorodni okoliši,
IUI: območja izjemne ugodnosti izkoriščanja naravnih danosti oziroma pridobivanja dohodka,
ki se vsa nahajajo znotraj meja, v prostorskih sestavinah planskih aktov opredeljenih območij gradbenih parcel (stavbnih zemljišč) Občine Moravske Toplice.
Grafične karte s prikazom navedenih območij so izdelane v digitalni obliki na katastrski podlagi DKN in so sestavni del tega odloka. Na vpogled so pri Občinski upravi občine Moravske Toplice. Karte vzdržuje Občinska uprava občine Moravske Toplice.
III. OPREDELITEV POJMOV
4. člen
1. Zazidljiva gradbena parcela (prej nezazidano stavbno zemljišče) o kateri govori ta odlok, je tisto zemljišče, za katero je z izvedbenim prostorskim aktom določeno, da je na njej dopustna gradnja stanovanjskih in poslovnih stavb, ki niso namenjene za potrebe zdravstva, socialnega in otroškega varstva, šolstva, kulture, znanosti, športa in javne uprave, in da je na njih dopustna gradnja gradbenih inženirskih objektov, ki niso objekti javne gospodarske infrastrukture.
Med gradbene inženirske objekte, ki niso objekti gospodarske infrastrukture štejemo objekte, ki so namenjeni zadovoljevanju tistih človekovih materialnih in duhovnih potreb ter interesov, ki niso prebivanje ali opravljanje dejavnosti v stavbah in jih ne moremo šteti med objekte gospodarske javne infrastrukture.
Objekti gospodarske javne infrastrukture so tisti gradbeno inženirski objekti, ki tvorijo omrežje, ki služi določeni vrsti gospodarske javne službe državnega ali lokalnega pomena ali tvorijo omrežje, ki je v javno korist.
Za zazidljive gradbene parcele se nadomestilo plačuje od celotne površine zazidljive gradbene parcele, ki je po prostorskem aktu določeno za gradnjo. Nadomestilo se ne zaračunava za zazidljive gradbene parcele:
– ki so manjše od 1,0 ara oziroma v svojem najširšem delu ne presegajo širine 10,0 m,
– do katerih ni možno urediti dostopa,
– preko katerih poteka daljnovod, pod katerim ni možna gradnja objektov in kjer predstavlja površina območja pod daljnovodom skupaj s svojim varovalnim pasom, ki je minimalne širine 5 m od osi daljnovoda, več kot 1/2 velikosti same parcele.
Na območju, ki je v tem odloku opredeljeno kot območje razpršene gradnje, je maksimalna velikost zazidljive gradbene parcele za katero se plača nadomestilo 4,0 a.
Na območju, za katero je že sprejet prostorski izvedbeni načrt (zazidalni, ureditveni ali lokacijski) ali bo le-ta (lokacijski) še sprejet, je višina točke, ki se nanaša na take zazidljive gradbene parcele, enaka višini točke kot velja za pozidane gradbene parcele.
Za zemljišča, katerih namembnost je s prostorskim aktom določena za golf igrišča, se višina točke, ki se nanaša na take zazidljive gradbene parcele pomnoži s faktorjem 3 (tri) glede na vrednost točke za zazidljive gradbene parcele, ki se ne urejajo s prostorskimi izvedbenimi načrti.
2. Za pozidane gradbene parcele (prej zazidana stavbna zemljišča) se štejejo tista zemljišča, na katerih:
a) so zgrajene stavbe,
b) so gradbeni inženirski objekti, ki niso objekti gospodarske javne infrastrukture,
c) se je na podlagi dokončnega gradbenega dovoljenja začelo z gradnjo stavb in gradbenih inženirskih objektov, ki niso objekti gospodarske javne infrastrukture.
Pozidana gradbena parcela zajema zemljišče pod objektom (fundus) in zemljišče, ki je potrebno za nemoteno obratovanje objekta (funkcionalno zemljišče). Pozidana gradbena parcela je določena s pravnomočnim gradbenim dovoljenjem oziroma odločbo o funkcionalnem zemljišču.
Nadomestilo za uporabo pozidane gradbene parcele se plačuje od neto stanovanjske ali poslovne površine stavbe ali dela stavbe, ki stoji na tej pozidani gradbeni parceli. V primeru, da gre za zemljiško parcelo, na kateri stoji stavba, takšne parcele pa po ZGO-1 ni mogoče šteti kot pozidano gradbeno parcelo, se nadomestilo za zazidljivo gradbeno parcelo odmeri od površine, ki se izračuna tako, da se od celotne površine takšne zemljiške parcele odšteje površina fundusa takšne stavbe, pomnožene s faktorjem 1,5. Za takšen preostanek se nadomestilo za zazidljivo gradbeno parcelo odmeri samo v primeru, če je ta površina večja (ali enaka) od 3,0 a.
IV. MERILA ZA DOLOČITEV VIŠINE NADOMESTILA
5. člen
Za določitev višine nadomestila se upoštevajo naslednja merila:
1. opremljenost gradbene parcele s komunalnimi objekti in napravami ter dejanska možnost priključitve na te objekte in naprave,
2. lega – namembnost ter smotrna uporaba gradbene parcele,
3. izjemne ugodnosti v zvezi s pridobivanjem dohodka v gospodarskih dejavnostih,
4. večje motnje pri uporabi zemljišč.
Del nadomestila iz merila »smotrna uporaba gradbene parcele« se računa za vsako gradbeno parcelo posebej oziroma za zaključen kompleks gradbenih parcel, kjer je ista namembnost objekta.
6. člen
Pri merilu opremljenost gradbene parcele s komunalnimi napravami individualne in skupne rabe se ta del nadomestila ugotavlja po dejanski možnosti priključka na te objekte in se ovrednoti z naslednjimi točkami, ki se nanašajo na 1 m2 za:
a) pozidane gradbene parcele (pri izračunu se upošteva le neto koristna površina objekta ali dela objekta)
                                                    točke
1. elektrika                                           20
2. vodovod                                             30
3. kanalizacija                                        40
4. urejeno cestišče (asfalt, beton)                    30
5. telefonski priključek                               40
6. javna razsvetljava                                  15
7. vročevod                                            30
8. plinovod oziroma urejena preskrba s plinom          10
9. javni mestni promet                                 10
10. urejene javne površine                             10
Za objekte, kot so nepokrita skladišča, proizvodni obrati in delavnice na prostem, površine za stalne deponije materialov, kampi, interna parkirišča, javna parkirišča, za katera se plačuje parkirnina ali najemnina, športne površine (med katere spadajo tudi golf igrišča), rekreacijske in zabaviščne površine, ki nimajo javnega značaja in se za njihovo uporabo plačuje, se po tem merilu pri izračunu nadomestila upošteva korekcijski faktor 0,25.
b) za zazidljive gradbene parcele (m2 zemljišča) – se uporablja tabela iz a. točke tega člena, pri čemer se na skupno vsoto točk obstoječih komunalnih vodov upošteva korekcijski faktor 0,5. Za zazidljive gradbene parcele, ki so večje ali enake 3,0 a se upoštevajo še dodatni korekcijski faktorji:
– korekcijski faktor 1,2 za območje MT (naselje Moravske Toplice),
– korekcijski faktor 0,9 za območje OSN (ostala strnjena naselja),
– korekcijski faktor 0,7 za območje RG (razpršene gradnje),
– korekcijski faktor 1,2 za območje IUI (izjemno ugodno za izkoriščanje oziroma možnosti pridobitve dohodka v gospodarskih dejavnostih).
Opremljenost gradbenih parcel se, ne glede na lastništvo komunalne infrastrukture, vrednoti v posameznem območju zajemanja nadomestila po dogovoru o usklajevanju meril za določanje območij, na katerih se plačuje nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča in meril za določanje višine tega nadomestila (Uradni list SRS, št. 19/86).
7. člen
Pri merilu glede na lego – namembnost se ta del nadomestila za gradbene parcele (stavbna zemljišča) obračunava:
1. pri pozidanih gradbenih parcelah s številom točk za vsak m2 neto površine objekta ali dela objekta po naslednji tabeli:
-----------------------------------------------------------------------------------
Lega zemljišča (območja)     Namembnost neto prostorov (oziroma tip območja)
                                              (število točk)
-----------------------------------------------------------------------------------
                          Stanovanjska  Poslovna  Proizvodna  Turistična, gostinska
-----------------------------------------------------------------------------------
MT (Moravske Toplice)              100       400         400                   1000
OSN (strnjena naselja)              90       350         350                   1000
RG (razpršena gradnja)              80       300         300                   1100
-----------------------------------------------------------------------------------
Pri opredeljevanju dejavnosti se upošteva predpis o klasifikaciji dejavnosti.
Nepokrita skladišča, proizvodni obrati in delavnice na prostem, površine za stalne deponije materialov, interna parkirišča, javna parkirišča, za katera se plačuje parkirnina ali najemnina, športne površine (med katere spadajo tudi golf igrišča), rekreacijske in zabaviščne površine, ki nimajo javnega značaja in se za njihovo uporabo plačuje, so po tem odloku poslovne površine. Gospodarska poslopja (kmetijska dejavnost) pa se uvršča v stanovanjski tip območja. Pri izračunu nadomestila za navedene objekte po tem merilu se upošteva korekcijski faktor 0,25.
Pri gospodarskih poslopjih se od vseh meril upošteva le merilo glede na lego in namembnost. Vinske kleti, za katere se ugotovi, da ne premorejo počitniških oziroma nastanitvenih kapacitet, se nadomestilo obračuna kot za gospodarska poslopja.
Bungalovi oziroma apartmaji v sklopu širšega zdraviliškega kompleksa Moravske Toplice (apartmajsko naselje) se točkujejo s 1.000 točkami po apartmaju.
Pri stanovanjskih prostorih se za pomožne prostore upoštevajo naslednji korekcijski faktorji pri določitvi kvadrature:
– korekcijski faktor 0,5 za kletni prostor,
– korekcijski faktor 0,75 za garažo v objektu,
– korekcijski faktor 0,5 za nefunkcionalni prostor,
– korekcijski faktor 0,75 za pokrito teraso ali loggio,
– korekcijski faktor 0,5 za nepokriti balkon oziroma teraso.
Med poslovno dejavnost spada: bančništvo, finančno posredništvo, poslovanje z nepremičninami, agencije, zavarovalnice, poslovne storitve, igralnice, menjalnice, zasebne zdravstvene in ostale ustanove ipd.
Med proizvodno dejavnost spada: proizvodna obrt, rudarstvo, gramozništvo, industrija ipd.
Med turistično in gostinsko dejavnost spada: hoteli, moteli, penzioni, apartmaji in turistične sobe, restavracije, gostilne, vikendi ipd.
2. pri zazidljivih gradbenih parcelah se vsak m2 zemljišča točkuje po naslednji tabeli:
-----------------------------------------------------------------------------------
Lega zemljišča (območja)         Namembnost neto prostorov (oziroma tip območja)
                                                  (število točk)
-----------------------------------------------------------------------------------
                             Stanovanjska Poslovna Proizvodna Turistična, gostinska
-----------------------------------------------------------------------------------
MT (naselje Moravske Toplice)          80      200        200                   300
OSN (ostala strnjena naselja)          90      250        250                   300
RG (razpršena gradnja)                100      300        300                   350
-----------------------------------------------------------------------------------
Pri opredeljevanju dejavnosti se upoštevajo določila sprejetih prostorskih aktov na predmetnih območjih. Če v prostorskem aktu namembnost ni določena, se pri izračunu upošteva stanovanjska namembnost.
Ob istih pogojih se nadomestilo plačuje na vseh območjih tudi za nezasedene gradbene parcele in opuščene zazidljive gradbene parcele.
Med stanovanjsko površino se šteje tudi čista tlorisna površina počitniških objektov, počitniških stanovanj in turističnih sob ter apartmajev v individualnih enostanovanjskih objektih.
Med poslovno površino se šteje tudi čista tlorisna površina poslovnih prostorov in vseh prostorov, ki so funkcionalno povezani s poslovnim prostorom, v katerih se opravlja gospodarska dejavnost z registracijo gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov.
8. člen
Pri merilu – smotrna uporaba zemljišča – se ta del nadomestila ugotavlja z izračunom faktorja izkoriščenosti zemljišča, ki predstavlja razmerje med bruto površino obstoječih objektih in površino območja pozidanih gradbenih parcel na katerih stojijo ti objekti. Bruto površina objekta predstavlja kvadraturo fundusa (zemljišča pod objektom), ki je pomnožena s številom etaž. Mansardna etaža se upošteva s korekcijskim faktorjem 0,6, kletna pa s faktorjem 0,5. Točkuje se po naslednji tabeli (uporablja se le pri gradbenih parcelah):
-----------------------------------------
Faktor izkoriščenosti               Točke
-----------------------------------------
od 0 do vključno 0,2                  200
od 0,21 do vključno 0,4               100
od 0,41 do vključno 0,6                50
od 0,61 do 1 in več                     0
-----------------------------------------
Faktor izkoriščenosti zemljišča je podatek, izračunan iz grafičnih podatkov digitalnega katastra stavb in površine posameznega območja iz grafičnih kart ter podatkov o etažnosti objektov.
9. člen
Pri merilu – izjemne ugodnosti izkoriščanja naravnih danosti oziroma pridobivanju dohodka – se ta del nadomestila izračuna v odvisnosti od območja, ki so:
– termomineralnih voda (Rimska čarda, Zdravilišče Moravske Toplice…)
– črpanja gramoza in drugih rudnin (gramoznica v Ivancih…).
Vrednost nadomestila se pri pozidanih gradbenih parcelah za dejavnosti v poslovnih storitvah, bančništvu, gostinstvu in turizmu poveča za 300 točk, v obrtnih ter trgovskih dejavnostih pa za 200 točk.
Gradbene parcele, kot so gramoznice, se po tem odloku štejejo kot poslovna in se jih točkuje po legi in namembnosti, kot to določa 7. člen tega odloka.
Za označitev posameznih poslovnih objektov se uporablja uradna evidenca katastra stavb.
10. člen
Pri merilu – večje motnje pri uporabi zemljišč – se ta del nadomestila računa za gradbene parcele, ki se uporabljajo za stanovanjske in poslovne namene tako, da se število točk zmanjša za naslednje vrednosti:
-----------------------------------------------------------------------------------
Motnja                                MT (Moravske   OSN (strnjena    RG (razpršena
                                          Toplice)        naselja)         gradnja)
-----------------------------------------------------------------------------------
hrup (glavna cesta, regionalna cesta,
železnica, industrijski objekt)                100              80               60
motena dostopnost na parcelo                    60              50               40
-----------------------------------------------------------------------------------
11. člen
Nadomestilo se obračuna tudi za uporabo javnih površin, ki so znotraj mej območij po 3. členu tega odloka stalno ali začasno koriščene z določenimi objekti ali dejavnostjo. Uporaba javnih površin se ovrednoti z naslednjim številom točk:
------------------------------------------------------------------------
Objekt             Uporaba, dejavnost                           Št. točk
------------------------------------------------------------------------
Stojnice           na sejmih, športnih ali
                   zabavnih prireditvah                              200
Kiosk              stalni objekt –
                   poslovna dejavnost (obrt)                         300
Javne površine     pri slaščičarnah, gostinskih lokalih              150
Začasni objekti    gostinski, turistični objekti,
                   reklamna dejavnost                                150
------------------------------------------------------------------------
Nadomestilo za uporabo javnih površin se določi tako, da se številu točk iz gornje tabele prištejejo točke za komunalno opremljenost iz 6. člena tega odloka. Ta vsota se pomnoži s številom dni uporabe zemljišča, s m2 zasedene površine in vrednostjo točke za izračun nadomestila (za gradbene parcele).
V. OBRAČUN NADOMESTILA ZA UPORABO GRADBENIH PARCEL – STAVBNEGA ZEMLJIŠČA
12. člen
Višina letnega nadomestila se izračuna ločeno za pozidano gradbeno parcelo in zazidljivo gradbeno parcelo tako, da se točke, ki so navedene v členih od 4. do vključno 10. člena in ki zajemajo vsa, iz 5. člena tega odloka navedena merila, med sabo seštejejo in pomnožijo z neto kvadraturo objekta ali dela objekta – za pozidano gradbeno parcelo oziroma s celotno kvadraturo zazidljive gradbene parcele. Tako dobljen zmnožek se pomnoži z ustrezno vrednostjo točke (za pozidano gradbeno parcelo in za zazidljivo gradbeno parcelo).
13. člen
Površine pozidanih gradbenih parcel in zazidljivih gradbenih parcel so podatki iz strokovnih podlag, ki se izdelajo iz grafičnega dela zemljiškega katastra, katastra stavb in digitalnih podlag veljavnih prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega družbenega plana in drugih uradnih evidenc.
14. člen
Vsa sredstva, zbrana z vplačili nadomestila, so prihodek proračuna Občine Moravske Toplice in se prvenstveno uporabljajo za pridobivanje in opremljanje gradbenih parcel in za investicije na področju komunalne infrastrukture.
15. člen
Vrednost točke za izračun nadomestila na območju Občine Moravske Toplice za pozidane gradbene parcele in vrednost točke za izračun nadomestila za zazidljive gradbene parcele določi vsako leto s sklepom občinski svet na predlog župana, in sicer najkasneje do 31. decembra tekočega leta za naslednje leto.
VI. PLAČILO NADOMESTILA
16. člen
Zavezanec za plačilo nadomestila je lastnik oziroma neposredni uporabnik gradbenih parcel, stavbe ali dela stavbe oziroma drugega objekta.
Odločbo o odmeri nadomestila izda zavezancu pristojni davčni organ. V primeru neplačila nadomestila vodi izterjavo pristojni davčni organ.
17. člen
Tako pravne kot fizične osebe plačujejo nadomestilo v trimesečnih obrokih, če odmerjen znesek ne presega višine 50.000 SIT pa v dveh enakih obrokih, ki zapadejo v plačilo 15. 4. in 15. 9. posameznega leta.
Za vse postopke v zvezi z odmero, pobiranjem in vračanjem, izterjavo, odpisom zaradi neizterljivosti, zastaranja in plačila obresti v zvezi z nadomestilom se uporabljajo določbe zakona o davčnem postopku.
18. člen
Zavezanci so dolžni na poziv Občinske uprave občine Moravske Toplice, v roku 30 dni, posredovati vse potrebne in resnične podatke za izračun nadomestila.
Zavezanci morajo vse spremembe v zvezi z uporabo gradbenih parcel – stavbnega zemljišča prijaviti Občinski upravi občine Moravske Toplice v 15 dneh po nastali spremembi. Če nastane sprememba med letom, se le-ta upošteva od prvega dne v naslednjem mesecu, v katerem je bila sprememba sporočena.
Evidenco zavezancev za nadomestilo za uporabo gradbene parcele – stavbnega zemljišča zbira in vodi Občinska uprava občine Moravske Toplice.
Če lastnik ali drugi neposredni uporabnik gradbene parcele, stavbe, dela stavbe ali drugega objekta, po pozivu občinske uprave za posredovanje podatkov iz prvega ostavka tega člena, teh podatkov ne posreduje v predpisanem roku ali če občinska uprava dvomi v pravilnost teh podatkov, izda davčna uprava odločbo o višini akontacije za nadomestilo, ki jo zavezanec plačuje. Akontacija se določi na podlagi uradnih podatkov do katerih ima dostop Občinska uprava in jih posreduje davčni upravi.
Akontacija se plačuje do izdaje odločbe o plačilu nadomestila izdane na podlagi verodostojnih in pravilnih podatkov.
VII. OPROSTITVE OZIROMA OLAJŠAVE PLAČILA NADOMESTILA
19. člen
V naseljih, kjer se pobira samoprispevek, se zavezancem za plačilo nadomestila, za obdobje plačevanja samoprispevka, nadomestilo zmanjša za 85%. Oprostitev je možna le, če je zavezanec za plačilo samoprispevka za celo preteklo leto poravnal svoje obveznosti.
Nadomestilo se ne plačuje za objekte in gradbene parcele v lasti Občine Moravske Toplice, ki so namenjeni za opravljanje dejavnosti občine in javnih zavodov, katerih ustanovitelj je Občina Moravske Toplice.
Nadomestilo se ne plačuje za občinske javne površine, vse vozne in parkirne površine javnega značaja, razen površin, ki so funkcionalno povezane s poslovno dejavnostjo.
Nadomestila za prostore za počitek in rekreacijo ne plačujejo zavezanci za plačilo davka od premoženja po zakonu o davku občanov za prostore za počitek in rekreacijo.
Plačila nadomestila se na zahtevo, za dobo 3 let, oprosti zavezanec, ki je kupil novo stanovanje kot posamezen del stavbe ali zgradil družinsko stanovanjsko hišo, v primeru, če je Občini Moravske Toplice plačal stroške za urejanje gradbenih parcel – stavbnega zemljišča (komunalni prispevek).
Na obrazloženo zahtevo zavezanca se lahko zavezanca delno ali v celoti oprosti plačila nadomestila, če zavezanec prejema socialno pomoč.
Zahtevek za oprostitev plačila nadomestila vloži zavezanec pri Občinski upravi občine Moravske Toplice. Zahtevek za oprostitev plačila nadomestila se v primeru, ko zavezanec še ni prejel odločbe davčne uprave, posreduje Občinski upravi občine Moravske Toplice skupaj z dokazili. V primeru že izdane odločbe davčne uprave pa je možna pritožba skladno s pravnim poukom v izdani odločbi.
Zahtevku za oprostitev plačila nadomestila se ne ugodi, oziroma se že odobrena oprostitev ukine, če se v postopku ugotavljanja dejanskega stanja ugotovi:
– da kljub izkazanemu nizkemu dohodku ni ogrožena socialna varnost zavezancev in drugih oseb, ki živijo z zavezancem v isti stanovanjski enoti,
– da z zavezancem živijo osebe, ki pridobivajo dohodke.
O oprostitvi plačila nadomestila iz tega odloka odloča župan na predlog strokovne komisije za pritožbe, ki jo imenuje župan.
VIII. NADZOR
20. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe, če ni v tem odloku drugače določeno.
Pooblaščene uradne osebe iz prejšnjega odstavka izvajajo tudi predpisane kazenske določbe.
IX. KAZENSKE DOLOČBE
21. člen
Z denarno kaznijo 200.000 SIT, se kaznuje za prekršek pravna oseba, če:
– OU občine Moravske Toplice ne posreduje vseh potrebnih podatkov za izračun nadomestila (18. člen),
– ne poda resničnih podatkov (18. člen),
– v roku 15 dni po nastali spremembi le-te ne prijavi Občinski upravi občine Moravske Toplice (18. člen).
Z denarno kaznijo 50.000 SIT se kaznuje za prekršek tudi odgovorna oseba pravne osebe, ki stori prekršek iz prvega odstavka tega člena.
Z denarno kaznijo 80.000 SIT se kaznuje za prekršek fizična oseba, ki stori prekršek iz prvega odstavka tega člena.
X. KONČNE DOLOČBE
22. člen
Z dnem začetka veljavnosti tega odloka preneha veljati odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Moravske Toplice (Uradni list RS, št. 3/03).
23. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 1. 2004 dalje.
Št. 423-06/03-3
Moravske Toplice, dne 2. septembra 2003.
Župan
Občine Moravske Toplice
Franc Cipot, univ. dipl. org., ek. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti