Uradni list

Številka 98
Uradni list RS, št. 98/2003 z dne 13. 10. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 98/2003 z dne 13. 10. 2003

Kazalo

4382. Sklep o stroških za izvedbo priključkov za priključitev na javno vodooskrbno omrežje v Občini Cerkvenjak, stran 13852.

Na podlagi 15. člena statuta Občine Cerkvenjak (Uradni list RS, št. 26/99), 8. členom zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93 in 93/98), 15. člena odloka o lokalnih gospodarskih javnih službah v Občini Cerkvenjak (Uradni list RS, št. 63/00), Občinski svet občine Cerkvenjak na 5. redni seji dne 18. 9. 2003 sprejme
S K L E P
o stroških za izvedbo priključkov za priključitev na javno vodooskrbno omrežje v Občini Cerkvenjak
1. člen
Stroški izvedbe priključka, skupaj z vodomerom in jaškom se izračunajo na osnovi predračuna izvajalca Komunalnega podjetja Ptuj. Stroški izvedbe priključka bremenijo lastnika priključka.
Stroški izvedbe ne vključujejo izkopov, zasipov ter eventualnega sekanja dreves in prebijanja, kar opravi naročnik sam po navodilu upravljalca ali pa jih naroči pri upravljalcu, za kar mu upravljalec izstavi dodaten predračun.
2. člen
Stranka je dolžna avansirati predračunsko vrednost v roku 30 dni od izstavitve predračuna. Obračun del se opravlja po cenah za enoto mere iz predračuna in na osnovi dejansko izvedenih in vgrajenih količin.
3. člen
V primeru, da je dolžina priključka večja od 200 metrov, je lastnik upravičen do sofinanciranja izvedbe priključka, in sicer v višini stroškov, ki po ponudbenem predračunu presegajo stroške za izvedbo priključka na dolžini 200 metrov.
Vlagatelj je dolžan podati vlogo na občinsko upravo v roku 30 dni po potrditvi ponudbenega predračuna. Občinska uprava s sklepom odloči o vlogi na podlagi dostavljenega dokazila o potrditvi predračuna za izvedbo priključka. Na podlagi pravnomočne odločbe se z lastnikom sklene pogodba o sofinanciranju izvedbe priključka.
4. člen
Sredstva za sofinanciranje izgradnje priključkov se zagotovijo v proračunu Občine Cerkvenjak. Vloge se bodo obravnavale po prednostnem vrstnem redu prispetja. Sredstva se bodo izplačevala v tekočem proračunskem letu do porabe sredstev na proračunski postavki, v primeru porabe sredstev v tekočem proračunskem letu, pa se sredstva za izplačilo že odobrenih vlog zagotovijo v proračunu naslednjega proračunskega leta.
5. člen
Postopki, ki so bili začeti pred začetkom veljave tega sklepa se dokončajo po predpisih, ki so veljali v času uvedbe postopka.
6. člen
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Z dnem začetka veljave tega sklepa preneha veljati sklep o stroških za izvedbo priključkov za priključitev na javno vodooskrbno omrežje v Občini Cerkvenjak, št. 35205-002/99, sprejet na 24. redni seji Občinskega sveta občine Cerkvenjak dne 22. 5. 2002.
Št. 35205-002/99
Cerkvenjak, dne 18. septembra 2003.
Župan
Občine Cerkvenjak
Jože Kraner l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti