Uradni list

Številka 52
Uradni list RS, št. 52/2003 z dne 3. 6. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 52/2003 z dne 3. 6. 2003

Kazalo

2608. Odlok o lokalni turistični vodniški službi v Občini Slovenske Konjice, stran 6060.

Na podlagi 40. in 41. člena zakona o pospeševanju turizma (Uradni list RS, št. 57/98 in 21/02) in 16. člena statuta Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 31/99, 19/01 in 100/02) je Občinski svet občine Slovenske Konjice na 6. redni seji dne 15. 5. 2003 sprejel
O D L O K
o lokalni turistični vodniški službi v Občini Slovenske Konjice
1. člen
Odlok določa pogoje za opravljanje dejavnosti turističnega vodenja na območju Občine Slovenske Konjice.
2. člen
Lokalno turistično vodniško službo v Občini Slovenske Konjice organizira in vodi Gospodarsko interesno združenje – GIZ Dravinjska dolina (v nadaljevanju: GIZ Dravinjska dolina).
3. člen
Lokalno turistično vodniško službo lahko opravljajo osebe, ki izpolnjujejo pogoje zakona o pospeševanju turizma (v nadaljevanju: ZPT) in uspešno opravijo tečaj strokovne usposobljenosti za lokalnega turističnega vodnika.
Tečaj strokovne usposobljenosti za opravljanje lokalne turistične vodniške službe organizira GIZ Dravinjska dolina.
4. člen
Osebe, ki uspešno opravijo preizkus strokovne usposobljenosti za lokalnega vodnika se vpišejo v register lokalnih turističnih vodnikov, ki ga vodi GIZ Dravinjska dolina. Register se vodi na način in pod pogoji kot določa ZPT.
Dejavnost lokalnega turističnega vodenja po Občini Slovenske Konjice lahko opravljajo samo lokalni turistični vodniki, vpisani v register lokalnih turističnih vodnikov, izključno po napotitvi GIZ Dravinjska dolina.
5. člen
Turistična vodenja za oglede se zaračunavajo po ceniku, ki ga izda GIZ Dravinjska dolina, potrdi pa Občina Slovenske Konjice.
Evidenco o opravljenih turističnih vodenjih vodi GIZ Dravinjska dolina. O opravljenih lokalnih vodstvih pošlje do konca meseca februarja tekočega leta za preteklo leto letno poročilo Občini Slovenske Konjice.
6. člen
Lokalni turistični vodniki, ki so že pred uveljavitvijo tega odloka opravljali dejavnost lokalnega turističnega vodenja, lahko nadaljujejo z opravljanjem te dejavnosti, če so v koledarskem letu 2002 opravili vsaj 10 vodenj.
Vsi vodniki z licenco Gospodarske zbornice Slovenije lahko opravljajo dejavnost lokalnega turističnega vodenja na območju Občine Slovenske Konjice, če v roku 90 dni od dneva uveljavitve tega odloka uspešno opravijo preizkus poznavanja naravnih in kulturnih znamenitosti v Občini Slovenske Konjice.
7. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka izvaja komunalni nadzornik Občine Slovenske Konjice.
Z denarno kaznijo v višini 50.000 SIT se kaznuje fizična oseba, ki ravna v nasprotju s 4. členom tega odloka. Z denarno kaznijo v višini 200.000 SIT pa se kaznuje pravna oseba in posameznik, ki stori prekršek v zvezi s samostojnim opravljanjem dejavnosti, in sicer če ravna v nasprotju s 4. členom tega odloka. Odgovorna oseba pravne osebe, ki ravna v nasprotju s 4. členom tega odloka, se kaznuje z denarno kaznijo v višini 50.000 SIT. Zbrane kazni iz prejšnjega odstavka so prihodek občinskega proračuna in se namensko porabijo za pospeševanje razvoja turizma v Občini Slovenske Konjice.
8. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-01-0005/2003-100
Slovenske Konjice, dne 15. maja 2003.
Župan
Občine Slovenske Konjice
Janez Jazbec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti