Uradni list

Številka 52
Uradni list RS, št. 52/2003 z dne 3. 6. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 52/2003 z dne 3. 6. 2003

Kazalo

2591. Pravilnik o upravljanju kulturnega doma Križevci, stran 6034.

Na podlagi 15. člena statuta Občine Križevci (Uradni list RS, št. 27/99, 17/01 in 74/02) je Občinski svet občine Križevci na 5. seji dne 15. 5. 2003 sprejel
P R A V I L N I K
o upravljanju kulturnega doma Križevci
I. SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pravice in obveznosti pri koriščenju kulturnega doma Križevci, katerega lastnik je Občina Križevci.
II. NAMENSKOST PROSTOROV PO DEJAVNOSTI
2. člen
Namenskost prostorov po dejavnosti je:
1. dvorana – izvajanje kulturnih in drugih prireditev;
2. garderobe – se koristijo ob uporabi dvorane s pripadajočimi sanitariji;
3. kletni prostor – služi deponiji;
4. prostori zraven garderob se praviloma dajejo v uporabo pravnim osebam, ki delujejo v občinskem interesu na področju kulture. Pogoji se natančneje opredelijo s sklepom župana;
5. dvorana in pripadajoče garderobe se uporabljajo tudi za redno delo (vaje in pripravo) ljubiteljske kulture v Občini Križevci.
Priloga kvadrature je sestavni del pravilnika.
III. KATEGORIJE PRIREDITEV
3. člen
Kategorije prireditev:
1. prireditve občinskega pomena: prireditve, katerih organizator je Občina Križevci, oziroma so v občinskem interesu, se obravnavajo kot prioritetne, za koriščenje prostora pa se ne zaračunava najemnina.
2. dobrodelne, humanitarne prireditve: za prireditve, ki so humanitarnega oziroma dobrodelnega značaja in imajo prost vstop se ne zaračunava uporaba prostora.
3. prireditve javnih zavodov in društev: za prireditve, ki jih izvajajo javni zavodi in društva Občine Križevci in imajo prost vstop, se ne zaračunava najemnina prostorov.
4. prireditve, ki jih izvajajo in organizirajo kulturna in ostala društva, ter javni zavodi Občine Križevci in so povezane s kulturno dejavnostjo ter se zanje zaračunava vstopnina: za tovrstne prireditve se najemnina ne zaračunava, temveč se plačujejo materialni stroški v višini 5.000 SIT v nekurilni sezoni in 10.000 v kurilni sezoni.
5. komercialne prireditve in prireditve sorodnega značaja: za te prireditve se zaračunava najemnina za uporabo prostora, in sicer se loči kurilna in nekurilna sezona. Za posebne prireditve lahko župan določi drugače.
IV. CENA
4. člen
Cena za dnevno uporabo dvorane s pripadajočimi prostori znaša ob sprejemu tega pravilnika v kurilni sezoni 20.000 SIT, v nekurilni sezoni pa 10.000 SIT. V ceno ni zajet DDV.
V. PRAVICA UPORABE
5. člen
Na podlagi podane vloge za koriščenje prostorov v Kulturnem domu Križevci, ki se vloži pri Občini Križevci. Občina praviloma 14 dni pred koriščenjem prostorov izda v roku 3 dni interesentu soglasje za uporabo prostorov, pri komercialnih prireditvah, opredeljenih pod 5. točko 3. člena tega pravilnika pa se sklene pogodba z upravljalcem objekta in uporabnikom prostora. Na podlagi pogodbe se strošek poravna.
6. člen
Uporabniki prostorov morajo upoštevati veljavni hišni red.
7. člen
V primerih, ko je za isti termin podanih več vlog za koriščenje prostora v Kulturnem domu Križevci, imajo praviloma prednost prireditve, ki jih organizirajo društva Občine Križevci, oziroma določi strokovna služba prioritetni vrstni red koriščenja prostorov glede na specifike posameznih prireditev.
VI. IZVAJANJE TEHNIČNIH DEL
8. člen
Za izvajanje tehničnih nalog ob nastopih in prireditvah je zadolžen hišnik, ki ga določi Občina Križevci oziroma je določen po programu hišnega reda.
VII. OSNOVNA SREDSTVA IN INVENTAR
9. člen
Priloga tega pravilnika je popis osnovnih sredstev in drobnega inventarja.
VIII. ODGOVORNOST
10. člen
Za škodo, nastalo na osnovnih sredstvih in drobnem inventarju materialno in moralno odgovarja lastnik, kot dober upravljalec.
11. člen
Občina kot upravljalec in lastnik je dolžan vsakoletno opraviti inventurni popis vseh sredstev po priloženih popisih.
12. člen
Uporabnik kulturne dvorane odgovarja za nastalo škodo in je dolžen vzpostaviti prejšnje stanje.
IX. SREDSTVA ZA PORABLJENO ENERGIJO
13. člen
Sredstva za nabavo kurilnega olja in porabo električne energije v Kulturnem domu Križevci priskrbi Občina Križevci iz sredstev proračuna.
X. OBRAČUNAVANJE NAJEMNINE
14. člen
Najemnino za uporabo kulturne dvorane obračunava lastnik.
XI. OBVEZNOST POROČANJA
15. člen
Občinska uprava je dolžan enkrat letno poročati odboru za družbene dejavnosti o poteku dejavnosti in predložiti finančni prikaz sredstev uporabe Kulturnega doma Križevci za preteklo leto.
XII. KONČNA DOLOČBA
16. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-02-05/03
Križevci, dne 15. maja 2003.
Župan
Občine Križevci
Feliks Mavrič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti