Uradni list

Številka 52
Uradni list RS, št. 52/2003 z dne 3. 6. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 52/2003 z dne 3. 6. 2003

Kazalo

2581. Navodilo - o premestitvi višjih državnih tožilcev in prevzemu tožilskega osebja - o načinu prevzema zadev in arhivov višjih državnih tožilstev - o prevzemu prostorov, premoženjskih pravic in obveznosti višjih državnih tožilstev, stran 6013.

Na podlagi prvega odstavka 56. člena in prvega odstavka 57. člena zakona o državnem tožilstvu (Uradni list RS, št. 63/94, 59/99, 56/02, 105/02 – odl. US RS, št. 110/02 in 14/03 – prečiščeno besedilo) ter prvega odstavka 41. člena, drugega odstavka 44. člena in drugega odstavka 45. člena zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o državnem tožilstvu (Uradni list RS, št. 110/02) izdaja generalna državna tožilka
N A V O D I L O
– o premestitvi višjih državnih tožilcev
in prevzemu tožilskega osebja
– o načinu prevzema zadev in arhivov višjih državnih tožilstev
– o prevzemu prostorov, premoženjskih pravic
in obveznosti višjih državnih tožilstev
KADROVSKE ZADEVE
1. člen
Vijši državni tožilci, ki so na dan 30. 6. 2003 opravljali funkcijo na dosedanjih Vijših državnih tožilstvih v Celju, Kopru, Ljubljani in Mariboru, se s 1. 7. 2003 premestijo na delo na Vrhovno državno tožilstvo Republike Slovenije.
Ugotovitvene odločbe izdela Skupna kadrovska služba do 16. 6. 2003.
2. člen
Vijši državni tožilci se
a) razporedijo z letnim razporedom dela (53. in 54. člen pravilnika o notranji organizaciji in poslovanju državnih tožilstev v RS) v
– pritožbeni oddelek,
– oddelek za državnotožilski strokovni nadzor,
– na druga pravna in druga področja dela, ki zagotavljajo ali podpirajo izvajanje državnotožilske funkcije (mednarodno sodelovanje in pravna pomoč, strokovni in pravnoinformacijski center Vrhovnega državnega tožilstva, druge zadeve) ali
b) premestijo v skladu z zakonom (35. in 36. člen ZDT) na okrožno državno tožilstvo ali v Skupino državnih tožilcev za posebne zadeve.
Spremembo letnega razporeda dela in odločbe o premestitvah izda generalna državna tožilka do 16. 6. 2003.
3. člen
Višji državni tožilci opravljajo funkcijo praviloma na sedežu Vrhovnega državnega tožilstva.
Kadar je to utemeljeno glede na naravo in vrsto tožilskega dela, na katero so razporejeni v skladu z zakonom ali kadar to zahteva dalj časa trajajoče opravljanje funkcije pred določenim pristojnim sodiščem se lahko višji državni tožilci zaradi opravljanja funkcije dodelijo v zunanji oddelek Vrhovnega državnega tožilstva (nastopanje v pritožbenih postopkih) ali na okrožno državno tožilstvo oziroma v Skupino državnih tožilcev za posebne zadeve (premestitev po 36. ZDT).
4. člen
Prevzem tožilskega osebja, ki je na dan 30. 6. 2003 v delovnem razmerju na dosedanjih višjih državnih tožilstvih (44. člen ZDT-B) se opravi na podlagi aktov oziroma odločb v skladu z zakonom, ki jih pripravi Skupna kadrovska služba Vrhovnega državnega tožilstva RS, v sodelovanju z vodjem državnega tožilstva, ki prevzame posameznega delavca.
O odločitvah na podlagi aktov o prevzemu iz prejšnjega odstavka se na običajen način obvestijo delavci najkasneje do 5. 5. 2003, ustrezne odločbe pa se izdajo in pogodbe sklenejo do 16. 6. 2003.
5. člen
Vodje uradov vodij dosedanjih višjih državnih tožilstev z dnem 30. 6. 2003, zaključijo ustrezne vpise (dosežena izobrazba, delovna doba) v delovnih knjižnicah, izvedejo potrebne odjave ter urejene kadrovske mape z vsem kadrovskim arhivom dostavijo Skupni kadrovski službi Vrhovnega državnega tožilstva RS do 4. 7. 2003.
PREVZEM ZADEV IN ARHIVOV
6. člen
Vse tekoče zadeve (spisi, vpisniki, pomožne knjige, evidence) višjih državnih tožilstev, prevzame z dnem 1. 7. 2003 Vrhovno državno tožilstvo RS.
Ustrezni vpisniki se zaključijo z dnem 30. 6. 2003, o čemer se v vpisniku za zadnjo pripadlo in zaporedno vpisano zadevo sestavi zaznamek z besedilom “Zaključeno na podlagi navodila Generalne državne tožilke o prevzemu zadev po prvem odstavku 41. člena ZDT-B”.
Na dan 30. 6. 2003 se opravijo vsa potrebna statistična opravila.
O prevzemu zadev se sestavi zapisnik, ki ga podpišeta dosedanji vodja vpisnika in vodja višjega tožilstva ter generalna državna tožilka oziroma po njenem pooblastilu vrhovni državni tožilec.
7. člen
Zadeve, ki ostanejo na dan 30. 6. 2003 nerešene in zadeve, ki pripadejo v reševanje od 1. 7. 2003 dalje, se do vzpostavitve novih vpisnikov oziroma računalniško vodenih vpisnikov, lahko vpisujejo v dosedanje knjižno vodene vpisnike in se od tega dne dalje vodijo kot vpisniki Vrhovnega državnega tožilstva Republike Slovenije.
Do sprejema državnotožilskega reda se vpisniki v dosedanjih pritožbenih zadevah označijo tako, da se za oznako vpisnika (na primer Ktp/0 – pritožbe zoper odločbe o kazenskih zadevah iz pristojnosti okrajnega sodišča, Ktp/1 – pritožbe zoper odločbe v kazenskih zadevah iz pristojnosti okrožnega sodišča) doda vezaj in podštevilka, in sicer (rimska) -I – za pritožbene zadeve z območja Višjega sodišča v Ljubljani, -II – za pritožbene zadeve z območja Višjega sodišča v Celju, -III – za pritožbene zadeve z območja Višjega sodišča v Mariboru in -IV – za pritožbene zadeve z območja Višjega sodišča v Kopru.
8. člen
Arhivsko gradivo na sedežih dosedanjih višjih državnih tožilstev se do 30. 4. 2003 uredi v skladu z zakonskimi in podzakonskimi akti o arhivskem gradivu.
O ukrepih iz prvega odstavka v roku vodje višjih državnih tožilstev pisno seznanijo generalno državno tožilko, ki odloči o nadaljnjih ukrepih v zvezi s hrambo arhivskega gradiva.
Prevzem arhivskega gradiva se izvede na podlagi zapisnika o prevzemu, ki ga podpišeta vodja višjega državnega tožilstva in generalna državna tožilka oziroma na podlagi njenega pooblastila vrhovni državni tožilec.
9. člen
Dosedanji arhivski prostori na sedežih višjih državnih tožilstev se lahko uporabljajo za hranjenje arhivskega gradiva.
O tem odloči s posebno odredbo generalna državna tožilka.
PRENOS PROSTOROV, PREMOŽENJSKIH PRAVIC
IN OBVEZNOSTI VIŠJIH DRŽAVNIH TOŽILSTEV
NA VDT RS
10. člen
Višja državna tožilstva pošljejo Vrhovnemu državnemu tožilstvu Republike Slovenije do 31. 3. 2003 seznam vseh pogodb, sklenjenih z dobavitelji za material in storitve, vključno s pogodbami za mala naročila in izobraževanje ter seznam periodičnega tiska.
Višja državna tožilstva zaključijo vse pogodbe z dosedanjimi dobavitelji z dnem 30. 6. 2003 in za čas od 1. 7. 2003 v dogovoru z Vrhovnim državnim tožilstvom Republike Slovenije pripravijo nove pogodbe, ki jih podpišejo pooblaščene odgovorne osebe.
11. člen
Stanje na podračunih in v blagajnah višjih državnih tožilstev je na dan 30. 6. 2003 enak 0.
Višja državna tožilstva z dnem 30. 6. 2003 sestavijo zaključni račun s podpisom sredstev, virov sredstev, terjatev ter obveznosti ter na tej podlagi pripravijo zapisnik o prenosu sredstev in obveznosti do virov sredstev na Vrhovno državno tožilstvo Republike Slovenije.
Primopredajni zapisnik o prenosih iz prejšnjega odstavka podpišejo pooblaščeni računovodja in vodja dosedanjega višjega državnega tožilstva ter vodja finančne računovodske službe Vrhovnega državnega tožilstva in generalna državna tožilka oziroma na podlagi njenega pooblastila vrhovni državni tožilec.
Dokumentacija se izroči in primopredajni zapisnik iz tega člena se podpiše najkasneje do 11. 7. 2003.
12. člen
S 30. 6. 2003 višja državna tožilstva zaključijo vse FEP.
Obveznosti za materialne stroške in manjše investicije, zapadle v plačilo po 30. 6. 2003, se evidentirajo v poslovnih knjigah Vrhovnega državnega tožilstva Republike Slovenije.
Plače za mesec junij 2003 se obračunajo in evidentirajo v dokumentaciji dosedanjih višjih državnih tožilstev.
13. člen
Sredstva, ki so na dan 1. 7. 2003 neporabljena na postavkah višjih državnih tožilstev, se v skladu z zakonom o izvrševanju proračuna prenesejo na ustrezne postavke Vrhovnega državnega tožilstva RS.
14. člen
To navodilo se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati naslednji dan po objavi.
Ljubljana, dne 14. marca 2003.
Zdenka Cerar l. r.
Generalna državna tožilka RS

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti