Uradni list

Številka 37
Uradni list RS, št. 37/2003 z dne 18. 4. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 37/2003 z dne 18. 4. 2003

Kazalo

1767. Odlok o spremembi in dopolnitvi odloka o zazidalnem načrtu industrijske cone Mlaka - levi breg, stran 4414.

Na podlagi 12. in 175. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02) ter 10. člena statuta Občine Tržič (Uradni list RS, št. 15/99, 20/02 in 79/01) je Občinski svet občine Tržič na 3. redni seji dne 26. 3. 2003 sprejel
O D L O K
o spremembi in dopolnitvi odloka o zazidalnem načrtu industrijske cone Mlaka – levi breg
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
2. člen odloka o spremembi odloka o zazidalnem načrtu industrijska cona Mlaka (Uradni list RS, št. 64/97) se dopolni z naslednjim besedilom:
“Predvidena sprememba zajema južni del obstoječe industrijske cone Mlaka, ki obsega parcelne št. 487/1, 487/6, 489/1, 485/1, 485/2, 485/3, 485/4, 484/12, 484/6, 490/1, 491 vse k.o. Križe in je v prvotnem kartografskem delu odloka o zazidalnem načrtu industrijske cone Mlaka levi breg predvideno kot območje SGP in območje Komunalnega podjetja Tržič. Območje Komunalnega podjetja Tržič obsega gradbene parcele št. 489/1, 487/1, 487/6 in 486/2 vse k.o. Križe, preostale gradbene parcele pripadajo območju SGP. Območje je komunalno urejeno in delno zazidano.“
2. člen
3. člen odloka o spremembi odloka o zazidalnem načrtu industrijska cona Mlaka (Uradni list RS, št. 64/97) se dopolni z naslednjim besedilom:
“Območje SGP:
V območju spremembe južnega dela obstoječe industrijske cone Mlaka se v delu območja SGP prvotno predvideni objekt garaže zmanjša, objekt predviden za železokrivnico in skladišče se ukine.
V delu območja Komunalnega podjetja Tržič se prvotno predvidena ureditev garaže, uprave in skladišča spremeni in dopolni tako, da prostorska ureditev obsega:
1. Garaže za tovornjake s pomožnimi prostori in plato:
– asfaltirani plato
– garaže s pomožnimi in poslovnimi prostori
– parkirišča za tovornjake, delovna in osebna vozila
– deponija gradbenega materiala
2. Avtopralnica
3. Obstoječe garaže in deponija
4. Plato za pranje vozil in delovnih strojev in shranjevanju materiala
5. Obstoječe parkirišče osebnih vozil
6. Rezervirano površino – II. Faza
– transformatorska postaja
– rezervirana površina za nadaljnji razvoj dejavnosti.
Na območju SGP in Komunalnega podjetja Tržič so dovoljene postavitve infrastrukturnih objektov in naprav ter objektov, ki po svojih značilnostih izpolnjujejo pogoje za gradnjo enostavnih objektov na podlagi lokacijske informacije.“
3. člen
Za 4. členom odloka o spremembi odloka o zazidalnem načrtu industrijska cona Mlaka (Uradni list RS, št. 64/97) se doda nov 4.a z naslednjim besedilom:
“V območju spremembe južnega dela obstoječe industrijske cone Mlaka se v delu območja SGP prvotno predvideni objekti garaže zmanjša, objekt predviden za železokrivnico in skladišče se ukine.
V delu območja Komunalnega podjetja Tržič spremenjena in dopolnjena prostorska ureditev obsega:
Garaže za tovornjake s pomožnimi prostori in plato
Prvotno predvideni objekti garaže, skladišča in uprave se nadomestijo z asfaltiranim platojem dolžine približno 130 m in srednje širine 40 m, ki je v celoti lociran na parcelni št. 489/1 k.o. Križe. Na njem so predvidene garaže in parkirišča za tovornjake, delovna in osebna vozila s pomožnimi prostori ter deponija gradbenega materiala. V garažah so dopustne ureditve garderobe, sanitarij, pisarne in podobnih pomožnih prostorov, ki so potrebni za normalno delovanje platoja. Osnovni garažni objekt meri 29 m × 14 m in dodatnim zamikom pomožnih prostorov dimenzij 7 m × 10 m. Objekt je pritličen, pokrit s simetrično dvokapnico v naklonu 38 – 42 stopinj. Podstrešne prostore je dopustno urediti v poslovne prostore. Objekt je masivne izvedbe s svetlo višino prostorov pritličja 4,20 m, oziroma pomožnih prostorov 3 m. Pokrit je s strešno kritino temno rjave ali črne barve, strešniki majhnih dimenzij, fasada je obdelana v ometu belih ali svetlih zemeljskih tonov. Vhodi v objekt so urejeni iz zahodne strani. Na severni strani objekta je na platoju prostor za parkiranje tovornjakov in delovnih vozil, na nasprotni strani pa za osebna vozila. Na zahodni strani objekta so urejene deponije gradbenega materiala. Plato bo skladno s situacijo iz kartografskega dela odloka asfaltiran, enako tudi obe dovozni cesti. Brežina med platojem in cesto na zahodni strani platoja bo zatravljena in zasajena z avtohotno drevnino, ki ustrezno zakriva poglede na deponijo materiala. Plato bo ograjen z mrežasto ograjo, plastificirano v zeleni barvi.
Avtopralnica
Na nasprotni strani ceste, ki vodi skozi industrijsko cono (v smeri proti zahodu) je v skrajno severnem območju Komunalno podjetje Tržič postavljena avtopralnica za delovne stroje in vozila. Objekt je pritličen, podkleten in z izkoriščeno mansardo. Pokrit bo s simetrično dvokapnico v naklonu 38 stopinj.
Obstoječe garaže in deponija
Južno od avtopralnice so postavljene obstoječe garaže za vozila in delovne stroje, tlorisnih dimenzij 53 m × 8 m. Objekt je pokrit s streho naklona 25%. Pred objektom je že zgrajen plato za pranje vozil in delovnih strojev. Še naprej proti jugu je postavljena nadstrešnica, pod katero je shranjen material, sicer pa je tudi bližnji plato namenjen shranjevanju različnega materiala za potrebe dejavnosti lokalnih gospodarskih javnih služb. Za pokritje skladiščene materiala je dovoljeno postavljati začasne montažne nadstreške, ki bodo prilagojeni potrebam varovanja hranjenega materiala.
Obstoječe parkirišče osebnih vozil
Na skrajnem južnem delu območja Komunalnega podjetja Tržič je urejeno parkirišče za 18 osebnih vozil.
II. faza
Na skrajnem severnem območju Komunalnega podjetja Tržič je že zgrajena transformatorska postaja, preostali del območja je rezervirana površina za nadaljnji razvoj dejavnosti.
Za celotno območje urejanja zazidalnega načrta industrijska cona Mlaka – levi breg so kolikor niso v nasprotju z drugimi določili tega odloka, dopustne tolerance zunanjih mer objektov in zunanjih površin ± 10%. Regulacijski podatki se povzamejo točno po kartografskem delu tega odloka. Spremembe so dopustne znotraj toleranc, in sicer izključno proti notranjosti parcel.“
4. člen
Za 10. členom odloka o spremembi odloka o zazidalnem načrtu industrijska cona Mlaka (Uradni list RS, št. 64/97) se doda nov 10.a člen z naslednjim besedilom:
“Območje SGP in Komunalnega podjetja Tržič je komunalno opremljeno. Predvideni objekti se priključujejo na elektro omrežje neposredno iz transformatorske postaje, ki leži na severni strani platoja, telefon bo napeljan iz obstoječega objekta Komunalnega podjetja Tržič na nasprotni strani ceste. Vodovod bo potekal iz obstoječega jaška na južnem delu predvidenega platoja. Objekti so priključeni na obstoječo kanalizacijo, ki poteka na južni strani platoja, kamor bo vodena fekalna kanalizacija, meteorne vode bodo vodene v obstoječo kanalizacijo na zahodni strani območja. Objekt bo priključen na plinovod, ki poteka neposredno v njegovi bližini.“
II. PREHODNE DOLOČBE
5. člen
Sestavni del tega odloka so tudi kartografske priloge, in sicer:
– izrez iz PUP M 1: 5000
– katastrski načrt izrez M 1:2880
– posnetek terena z vrisanimi parcelnimi mejami M 1:1000
– arhitekturna situacija M 1:1000
– arhitekturna situacija (2) M 1: 500 in (3) situacija komunalne opreme za območje Komunalnega podjetja Tržič
– primerjalna situacija (obstoječi ZN – sprememba ZN) M 1: 1000.
Kartografske priloge iz druge, tretje in četrte alinee gornjega odstavka nadomeščajo dosedanje grafične priloge za območje Komunalnega podjetja Tržič in SGP Tržič.
6. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 352-4/02-05
Tržič, dne 26. marca 2003.
Župan
Občine Tržič
Pavel Rupar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti