Uradni list

Številka 28
Uradni list RS, št. 28/2003 z dne 17. 3. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 28/2003 z dne 17. 3. 2003

Kazalo

1114. Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta industrijske cone Slovenske Konjice - območje Kostroja (Leskovar, Petrič), stran 3501.

Občinski svet občine Slovenske Konjice je na podlagi 39. člena in 43. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) in 16. člena statuta Občine Slovenske Konjice (Uradni list RS, št. 31/99, 19/01 in 100/02) na 4. seji dne 6. 3. 2003 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta industrijske cone Slovenske Konjice – območje Kostroja (Leskovar, Petrič)
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta Industrijske cone Slovenske Konjice (Uradni list SRS, št. 41/86) in odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta Industrijske cone Slovenske Konjice – območje Kostroja (Uradni list RS, št. 56/97) se spremeni in dopolni po projektu št. 148/2002, ki ga je izdelal Eko design s.p. iz Slovenskih Konjic, v septembru 2002 in je sestavni del tega odloka.
2. člen
Sestavni del tega odloka so vsa soglasja, ki so jih k projektu iz 1. člena tega odloka podali pristojni organi in organizacije.
II. MEJA OBMOČJA OBRAVNAVE
3. člen
Območje sprememb in dopolnitve ZN, del »Leskovar« zajema parc. št. 545/20, 479/4 in 479/15 k.o. Konjice, del »Petrič« pa zajema parc. št. 545/10, 479/4 in 479/15 k.o. Slovenske Konjice. Ureditveno območje meri 4.650 m2. Meja območja sprememb in dopolnitev ZN je razvidna na grafični podlogi št. 3 v projektu iz 1. člena tega odloka.
III. NAMEMBNOST OBMOČJA
4. člen
Sprememba in dopolnitev ZN je izdelana skladno s prostorskimi sestavinami – zasnovami iz dolgoročnega plana Občine Slovenske Konjice v letu 1998, ki v zasnovi namenske rabe prostora opredeljuje obravnavane površine kot obrtno-proizvodne površine.
5. člen
Območje sprememb in dopolnitev ZN je namenjeno naslednjim spremembam:
a) Območje sprememb in dopolnitev poslovno trgovskega objekta »Leskovar«:
– V pritličju obstoječega poslovno trgovskega objekta se trgovska dejavnost spremeni v gostinsko dejavnost. Le ta obsega kuhinjo za pripravo malic in hrane po naročilu, ter točilnico. V veliki jedilnici bo ca. 60 sedežev, v točilnici pa ca. 30 sedežev. Velika jedilnica je namenjena prirejanju raznih srečanj, kulturnih prireditev, plesov in poslovnim sestankom.
Zaradi nove namembnosti v pritličju in s tem povezanih tehnoloških zahtev je na vzhodni strani predviden prizidek velikosti 3 m x 5,9 m in na južni strani prizidek velikosti 11,9 m x 2,7 m. V novem prizidku je v pritličju lociran prostor za pomivanje posode, vezan na kuhinjo in skladišče.
V prvem nadstropju prizidka na južni strani je predvidena kurilnica na zemeljski plin. Trgovina z neživili v prvem nadstropju bo zamenjana z gostinsko dejavnostjo. Večnamenski prostor je namenjen kulturnim prireditvam, kongresni dejavnosti in igralnici z igralnimi avtomati, biljardom in pikadom.
Podstrešje je sedaj izkoriščeno. V njem so predvidene tri sobe za goste z dostopom iz restavracijskega dela. Na vzhodni strani sta v podstrešju predvideni dve stanovanji za lastnika objekta. Dostopni sta po samostojnem, ločenem stopnišču.
b) Območje sprememb in dopolnitev poslovnega območja »Petrič«:
Prizidek – nova hala:
– K obstoječemu objektu z oznako »A« se prizida na južni strani nova proizvodna hala širine 16,30 m in dolžine 32,70 m. Višina slemena je na + 9,40 m. Med obstoječo halo in novo halo je razmik 2,5 m. Nova hala obsega pritličje in prvo etažo. Nivo + 0,00 je enak podu pritličja v obstoječi hali. Zaradi dvigajočega se terena na južni strani bo nova hala imela tri četrtine pritličja pod koto raščenega terena.
Nova hala je po namembnosti tiskarna oziroma razširitev že obstoječe tiskarne. V novi hali je v pritličju lociran proizvodni prostor tiskarna.
Pomožni prostori in povečava kotlovnice ni potrebna, ker je investitor že pri gradnji osnovnega objekta «A« predvidel možnost širitve v prihodnosti.
Skladno s točko 4.2.2. SPREMEMB IN DOPOLNITEV ZN INDUSTRIJSKA CONA SLOVENSKE KONJICE – OBMOČJE KOSTROJ, ki jih je oktobra 1996 izdelal Razvojni center IUP d.o.o. iz Celja, je bila predvidena razširitev v II. fazi gradnje.
Stanovanjska hiša:
Na zemljišču parcele št. 541/1 je predvidena gradnja enodružinske stanovanjske hiše širine 11,30 m in dolžine 16,20 m z dvema simetričnima izzidkoma velikosti 7,28 m x 7 m. Kota pritličja +0,00 je na +319,40.
Streha je simetrična štirikapnica v naklonu 75 stopinj spodaj in 15 stopinj zgoraj. Sleme je na koti + 8 m, lom naklona je na koti + 6 m, kap pa na koti +3,30 m.
Obstoječi gospodarski objekt:
Na severovzhodni strani obravnavanega območja je na parceli št. 541/3 obstoječi gospodarski objekt. Le ta bo po namembnosti pomožni objekt s shrambami in garažo za potrebe stanovalcev v novi hiši. Gabariti objekta bodo pri obnovi ohranjeni ali zmanjšani. V arhitektonskem smislu pa mora biti usklajen z neposredno okolico.
IV. POGOJI ZA URBANISTIČNO IN ARHITEKTONSKO OBLIKOVANJE
6. člen
Pogoji za oblikovanje prizidka »območje Leskovar«
Lokacija prizidka je na južni in na vzhodni strani obstoječega objekta. Prizidka sta tlorisne velikosti 2,7 m x 10,9 m, ter 3 m x 5,9 m.
Prizidani del na vzhodni strani obsega samo pritličje. Prizidani del na južni strani pa obsega pritličje in 1. etažo.
Objekt bo grajen klasično. Streha bo vzdolžna simetrična dvokapnica, s smerjo slemen SZ – JV in v naklonu 30 stopinj. Kritina je opečna.
Izpostavljena lokacija ob cesti narekuje skrbno arhitektonsko oblikovanje fasad. Severna fasada je členjena z okenskimi odprtinami, podobno kot obstoječa jugovzhodna in jugozahodna fasada.
Na južni strani nasproti skladišča gradbenega materiala je objekt pritlične zasnove. Poudarek je na volumenski členitvi. Fasade bodo obdelane v pastelni barvi.
Pogoji za oblikovanje objektov »območje Petrič«
Prizidek – nova hala
Lokacija prizidka – nove hale je na južni strani obstoječega objekta. Nova hala je oblikovno enaka obstoječemu objektu. Fasada naj bo v svetli barvi.
Streha ima enak naklon obstoječi hali – 12 stopinj. Kritina bo enaka kot na obstoječem objektu, to je valovita pločevina v temno rjavi barvi.
Stanovanjska hiša:
Lokacija nove stanovanjske hiše je ca. 15 m jugovzhodno od obstoječega objekta A, na parceli 541/1 k.o. Konjice. Postavljena je vzporedno z obstoječim objektom, oziroma pod kotom 45 stopinj.
Nova stanovanjska hiša je oblikovno uglašena z obstoječim okoljem. Oblikovana je kot primestna vila z lomljeno streho.
Fasada se izvede v svetli pastelni barvi.
Streha naj bo krita z bobrovec opeko ali po strukturi podobno kritino v rjavo rdeči barvi.
7. člen
Toleranca pri tlorisnih merah je ± 0,50 m v obeh smereh objektov; pri tem je upoštevati odmike kot so opredeljeni v projektu iz 1. člena tega odloka.
Višinski gabarit ima dopustno toleranco ± 0,50 m.
V. POGOJI ZA PROMETNO IN KOMUNALNO UREJANJE
Promet
8. člen
Prometna zasnova na območju sprememb in dopolnitev ZN na delu »Leskovar« ostane skladno s prometno zasnovo iz osnovnega ZN. Ohranjajo se vsa obstoječa parkirišča in dovozi.
Na območju »Petrič« je dostop do nove hale izveden z obstoječega cestnega priključka do objekta A, skladno s prometno zasnovo iz osnovnega ZN.
Dostop do stanovanjske hiše je omogočen po obstoječi dovozni cesti. Obstoječa dovozna cesta na parc. št. 541/1, 541/8 in delu parcele 541/3 do strank na Mizarski ulici, ki jim je edina dovozna cesta, mora ostati in služiti svojemu namenu. Do realizacije predvidene nove ceste mora stranka Petrič ohraniti obstoječo dovozno cesto.
Kanalizacija
9. člen
Obstoječi objekt v območju »Leskovar« ima urejeno fekalno kanalizacijo. Do povečanja količine fekalij ne bo prišlo. Odpadne vode iz kuhinje bodo vodene v fekalno kanalizacijo preko lovilca olj in maščob.
Meteorne vode s strešin se vodijo preko obstoječega meteornega kanalizacijskega sistema. Na asfaltiranih površinah ni posegov v obstoječo meteorno kanalizacijo.
Nova hala in stanovanjska hiša v območju »Petrič« se priključi na obstoječo fekalno in meteorno kanalizacijo.
Vodovod
10. člen
Obstoječi objekt in novi predvideni objekti bodo priključeni na mestni vodovod. Ker se poraba vode ne bo bistveno povečala, obstoječi primarni vod ni potrebno rekonstruirati.
Elektrika
11. člen
Obstoječi objekt v območju »Leskovar« je že opremljen z električnim priključkom. Potrebno je preveriti porabo in izvedbo glede na spremembo namembnosti v pritličju v skladu z veljavnimi tehničnimi predpisi in standardi ter pod strokovnim nadzorom upravljalca.
Nova predvidena objekta v območju »Petrič« se priključita na obstoječo električno omrežje v skladu s soglasjem upravljalca.
TK omrežje
12. člen
Objekt v območju »Leskovar« že ima izveden hišni priključek. Predvidena hala v območju »Petrič« ne bo priključena TK omrežje. Stanovanjska hiša bo priključena na TK omrežje.
Ogrevanje
13. člen
Obstoječi objekt v območju »Leskovar« je opremljen s centralnim radiatorskim ogrevanjem, vezanim na lastno kotlovnico na plin.
Nova hala v območju »Petrič« se priključi na obstoječo kotlovnico poslovnega objekta A, stanovanjska hiša pa bo imela lastno kotlovnico na lahko kurilno olje.
Odpadki
14. člen
Zbiranje in odvoz odpadkov sta urejena z občinskim odlokom. V obravnavanem območju je način zbiranja urejen s posodami za smeti, oziroma kontejnerskim odvozom.
VI. DRUGI POGOJI ZA IZVEDBO ZAZIDALNEGA NAČRTA
15. člen
Predvidena prizidka k obstoječemu objektu in sprememba namembnosti objekta ter nova hala in stanovanjska hiša s svojo namembnostjo ne bodo povzročali dodatnih novih virov prekomernega hrupa in onesnaževanja zraka.
16. člen
V zasnovi spremembe in dopolnitve ZN so upoštevani pogoji s področja varstva pred požari; k objektu je omogočen dovoz urgentnih vozil po lokalni cesti in na dvorišče objekta.
17. člen
Pri izvedbi objekta je treba upoštevati pogoje geološkega poročila.
VII. OBVEZNOSTI INVESTITORJA
18. člen
Investitor mora pri izvajanju sprememb in dopolnitev ZN, pri gradnji in pri uporabi objekta, naprav in izrabi zemljišča upoštevati:
– določbe lokacijskega dovoljenja oziroma gradbenega dovoljenja za gradnjo, ki temeljijo na določilih tega odloka.
– ne smejo spreminjati namembnosti površin in objekta po tem odloku.
– glede na cono v kateri se objekti nahajajo, lastniki oziroma uporabniki le teh ne morejo nasprotovati dejavnostim, ki že obstajajo, oziroma so predvidene in se bodo izvajale v skladu z območjem obrtne cone, po prostorskem planu Občine Slovenske Konjice.
Za komunalno opremo zemljišč je odgovoren investitor objekta v območju obravnavane spremembe in dopolnitve ZN.
VIII. KONČNE DOLOČBE
19. člen
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta so na vpogled pri pristojnemu organu Občine Slovenske Konjice in Upravne enote Slovenske Konjice.
20. člen
Nadzor nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe.
21. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-01-0002/2003-200-1
Slovenske Konjice, dne 6. marca 2003.
Župan
Občine Slovenske Konjice
Janez Jazbec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti