Uradni list

Številka 28
Uradni list RS, št. 28/2003 z dne 17. 3. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 28/2003 z dne 17. 3. 2003

Kazalo

1076. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o plačah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov, stran 3461.

Na podlagi 100.b člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98, 74/98, 70/00 in 51/02) in 16. člena statuta Občine Črnomelj (Uradni list RS, št. 87/99, 13/01 in 65/02) je Občinski svet občine Črnomelj na 4. redni seji dne 26. 2. 2003 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o plačah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov
1. člen
V pravilniku o plačah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov (Uradni list RS, št. 57/99) se v celotnem besedilu pravilnika besedi »del plače« nadomestita z besedilom »plačilo za opravljanje funkcije« v ustreznih sklonih.
2. člen
V 3. členu se tretji odstavek spremeni tako, da se glasi:
»Plača podžupana, ki opravlja funkcijo poklicno ne sme presegati 80% plače župana.«
Četrti odstavek se spremeni tako, da se glasi:
»Če podžupan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plačilo za opravljanje funkcije, določeno največ v višini 40% plače župana.«
3. člen
V 4. členu se besedi »del plače« nadomestita z besedilom »plačilo za opravljanje funkcije«, besedi »izplačujejo plače«, pa se nadomestita z besedilom »izplačujejo plačila za opravljanje funkcije«.
4. člen
5. člen se spremeni tako, da se glasi:
»Plača podžupana, ki opravlja funkcijo poklicno, ne sme presegati 80% plače župana, brez dodatka na delovno dobo in zajema opravljanje naslednjih nalog:
– udeležbo na sejah občinskega sveta,
– predsedovanje, članstvo in udeležbo na sejah delovnih teles OS,
– koordinacijo delovnih teles OS,
– pomoč županu pri izvrševanju nalog,
– nadomeščanje župana v primeru odsotnosti in
– opravljanje nalog iz pristojnosti župana po pooblastilu.
Plačo podžupana, ki opravlja funkcijo poklicno, določa župan na podlagi konkretno opravljenih nalog in pooblastil, ki jih podžupan ima.
Če podžupan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plačilo kot svetniku, v preostalem delu pa župan mesečno določa višino plačila za opravljanje funkcije podžupana na osnovi konkretno opravljenega dela iz druge do šeste alinee prejšnjega odstavka, vendar največ, skupaj s plačilom za delo v občinskem svetu, do višine 20% osnovne plače župana, brez dodatka na delovno dobo. O višjem plačilu odloča na poseben in utemeljen predlog župana KMVI. Če je podžupanov, ki nepoklicno opravljajo funkcijo več, njihovo skupno plačilo ne sme presegati 80% plače župana, zmanjšane za dodatek za delovno dobo.
V času, ko podžupan, zaradi predčasnega prenehanja funkcije župana, opravlja funkcijo župana, mu pripada plača, ki bi jo sicer dobil župan.
Z odločbo oziroma sklepom se na podlagi in v skladu s predlogom župana določi osnova oziroma drugi elementi za izračun plače oziroma plačila za podžupana.”
5. člen
V 6. členu se prvi odstavek spremeni tako, da se po novem glasi:
“Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta oziroma seji delovnega telesa občinskega sveta. Letni znesek sejnin vključno s sejninami za seje delovnih teles občinskega sveta, ne sme presegati 15% letne plače župana. V okviru zneska 15% plače župana se članu občinskega sveta določi plačilo za posamezni mesec glede na delo, ki ga je opravil, in sicer za:
– vodenje seje občinskega sveta po pooblastilu župana ali zaradi nadomeščanja po zakonu 30%,
– pripravo in udeležbo na seji občinskega sveta 22%,
– predsedovanje seji delovnega telesa občinskega sveta 16%,
– udeležbo na seji delovnega telesa, katerega član je 11%.”.
6. člen
V besedilu 7. člena se doda peti odstavek, ki se glasi:
“Plače oziroma plačila za opravljanje funkcije so lahko določena s količniki ali odstotki od plače župana, brez njegovega dodatka za delovno dobo.”
7. člen
V 8. členu se na koncu prvega odstavka črta pika in se doda besedilo “in je podlaga za izplačilo plače in plačila za opravljanje funkcije.”
Drugi, tretji in četrti odstavek se črtajo.
8. člen
9. člen se v celoti črta.
9. člen
V 11. členu se v prvem odstavku besedilo “pogodbe o delu, sklenjene za posamezno koledarsko leto” nadomesti z besedama “sklepa o imenovanju”.
10. člen
V 12. členu se v drugem odstavku besedilo “ pogodbe o delu, sklenjene za posamezno koledarsko leto” nadomesti z besedama “sklepa o imenovanju”.
11. člen
13. člen se spremeni tako, da se glasi:
“Člani volilnih organov imajo zaradi dela v volilnih organih ob vsakih volitvah pravico do enkratnega nadomestila. Nadomestilo se izplača na podlagi odločbe o imenovanju.
Predsednik občinske volilne komisije in njegov namestnik ter tajnik imajo ob vsakih splošnih volitvah pravico do nadomestila v višini povprečnega mesečnega izplačila plačila za poklicno opravljanje funkcije župana oziroma funkcije podžupana v občini. Člani občinske volilne komisije in njihovi namestniki imajo pravico do nadomestila v višini dvajset odstotkov povprečnega mesečnega izplačila plačila za poklicno opravljanje funkcije župana. Pravico do ustreznega nadomestila imajo tudi predsednik in člani posebne občinske volilne komisije iz 33. člena zakona o lokalnih volitvah.
Predsednik in člani volilnih odborov ter njihovi namestniki imajo ob vsakem glasovanju pravico do nadomestila v znesku dveh dnevnic za službeno pot v državi, ki traja nad 12 ur, do katere so upravičeni zaposleni v občinski upravi:”
12. člen
V 14. členu se doda šesti odstavek, ki se glasi:
“Občinskim funkcionarjem ne pripadajo posebni dodatki po predpisih o plačah v javnih zavodih, državnih organih in organih lokalnih skupnosti, razen dodatka za delovno dobo, ki pripada občinskemu funkcionarju, ki opravlja funkcijo poklicno.”
PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
13. člen
Plače in plačila za opravljanje funkcije ter nagrade in povračila, ki pripadajo občinskim funkcionarjem, predsedniku in članom nadzornega odbora ter članom komisij in odborov, ki niso člani občinskega sveta, se uskladijo s tem pravilnikom z dnem njegove uveljavitve.
14. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 110-07-1/99
Črnomelj, dne 27. februarja 2003.
Župan
Občine Črnomelj
Andrej Fabjan l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti