Uradni list

Številka 19
Uradni list RS, št. 19/2003 z dne 24. 2. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 19/2003 z dne 24. 2. 2003

Kazalo

765. Sklep o financiranju političnih strank v Občini Cerkvenjak, stran 2503.

Na podlagi 26. člena zakona o političnih strankah (Uradni list RS, št. 62/94, 70/00 in 51/02) in v zvezi s 23. členom istega zakona sprejme Občinski svet občine Cerkvenjak na 25. redni seji dne 2. 9. 2002
S K L E P
o financiranju političnih strank v Občini Cerkvenjak
I
S tem sklepom se določijo pogoji in obseg financiranja političnih strank iz proračuna Občine Cerkvenjak.
II
Stranki, ki je kandidirala kandidatke oziroma kandidate na zadnjih volitvah za občinski svet, pripadajo sredstva iz proračuna lokalne skupnosti sorazmerno številu glasov volivcev, ki jih je dobila na zadnjih lokalnih volitvah v občinski svet. Ker se volitve v občinski svet izvajajo po večinskem volilnem sistemu, se število glasov, ki se upošteva kot osnova za izračun višine sredstev določi tako, da se število glasov, ki so jih stranke dobile na volitvah v posamezni volilni enoti, deli s številom članov sveta lokalne skupnosti, ki se volijo v tej volilni enoti.
III
Stranka lahko pridobi sredstva iz proračuna lokalne skupnosti, če je dobila najmanj 50% glasov, potrebnih za izvolitev enega člana sveta lokalne skupnosti. Višina sredstev, namenjenih za financiranje političnih strank, se določi v proračunu lokalne skupnosti za posamezno proračunsko leto. Pri opredelitvi višine sredstev se izhaja iz izhodišča, da ta ne smejo presegati 0,6% sredstev, ki jih ima lokalna skupnost opredeljene po predpisih, ki urejajo financiranje občin in s katerimi lahko zagotovi izvajanje ustavnih in zakonskih nalog občine za to leto.
IV
Predlog razdelitve sredstev po posameznih strankah pripravi občinska uprava na podlagi podatkov iz uradnih rezultatov zadnjih lokalnih volitev, upoštevajoč podatek o predvideni višini sredstev v proračunu za tekoče leto in v skladu z zakonom o političnih strankah in pogoji iz drugega in tretjega člena tega sklepa. Strankam se sredstva dodelijo enkrat letno za celotno leto, na njihove račune, na podlagi odloka o proračunu in odredbe župana najkasneje do 31. 9. za tekoče leto.
V
Z dnem objave preneha veljati sklep o financiranju političnih strank v Občini Cerkvenjak št. 41410-009/99 z dne 5. 8. 2001 (Uradni list RS, št. 76/01).
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 41410-009/00
Cerkvenjak, dne 9. septembra 2002.
Župan
Občine Cerkvenjak
Jože Kraner l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti