Uradni list

Številka 15
Uradni list RS, št. 15/2003 z dne 14. 2. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 15/2003 z dne 14. 2. 2003

Kazalo

611. Pravilnik o izobrazbi predavateljev in drugih strokovnih delavcev v programu za pridobitev višje strokovne izobrazbe Informatika, stran 2144.

Na podlagi 92. člena zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 12/96, 23/96, 22/00, 64/01 in 108/02) minister za šolstvo, znanost in šport izdaja
P R A V I L N I K
o izobrazbi predavateljev in drugih strokovnih delavcev v programu za pridobitev višje strokovne izobrazbe Informatika
1. člen
Na podlagi posebnega dela programa za pridobitev višje strokovne izobrazbe Informatika (VIŠ), 17. decembra 2002 ga je določil Strokovni svet Republike Slovenije za poklicno in strokovno izobraževanje, se predpiše izobrazba, ki jo morajo imeti predavatelji višjih šol in drugi strokovni delavci.
2. člen
1. strokovna terminologija v tujem jeziku
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal enopredmetni ali dvopredmetni študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz angleškega ali nemškega jezika.
 
2. poslovno sporazumevanje in vodenje
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz psihologije, komunikologije, sociologije, pedagogike, ekonomije ali organizacije in menedžmenta sistemov.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva, informatike ali elektrotehnike.
 
3. ekonomika in menedžment podjetja
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz ekonomije, organizacije in menedžmenta sistemov ali gospodarskega inženirstva.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva, informatike ali elektrotehnike.
 
4. programiranje
5. programski praktikum
6. računalniške komunikacije in omrežja
7. podatkovne baze
8. operacijski sistemi
9. dokumentiranje informacijske tehnologije
10. računalniško vodeni procesi
11. svetovanje in tehnična podpora pri uporabi informacijskih tehnologij
12. informacijski sistemi
13. elektronsko poslovanje
14. računalniške komponente in periferne naprave
15. vzdrževanje sistemske programske opreme
16. varovanje računalniških sistemov
17. oblikovanje in priprava gradiv
 
Predavatelj predmetov je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike, matematike ali fizike.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva, informatike, elektrotehnike, matematike ali fizike.
 
18. razvoj programskih aplikacij
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike ali elektrotehnike.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva, informatike ali elektrotehnike.
 
19. sodobne telekomunikacije
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz telekomunikacij, računalništva in informatike ali elektrotehnike.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz računalništva, informatike, elektrotehnike ali telekomunikacij.
 
20. multimediji
Predavatelj predmeta je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz medijskih komunikacij, računalništva in informatike, elektrotehnike, matematike ali fizike.
Laborant pri vajah je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev višje strokovne izobrazbe iz multimedijev, računalništva, informatike, elektrotehnike, matematike ali fizike.
 
21. praktično izobraževanje
Predavatelj – organizator praktičnega izobraževanja – je lahko, kdor je končal študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe iz računalništva in informatike, elektrotehnike, matematike ali fizike.
3. člen
Ne glede na določbe tega pravilnika je ustrezna tudi izobrazba, pridobljena po podiplomskih študijskih programih za pridobitev specializacije, magisterija oziroma doktorata znanosti z ustreznega področja.
4. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 011-03-1/2003
Ljubljana, dne 5. februarja 2003.
Minister
za šolstvo in šport
dr. Slavko Gaber l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti