Uradni list

Številka 15
Uradni list RS, št. 15/2003 z dne 14. 2. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 15/2003 z dne 14. 2. 2003

Kazalo

600. Pravilnik o označbi geografskega porekla Nanoški sir, stran 2139.

Na podlagi četrtega odstavka 47. člena zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 54/00, 52/02 – ZDU-1 in 58/02 – ZMR-1) in v zvezi s petim odstavkom 8. člena pravilnika o postopkih za priznavanje označb posebnih kmetijskih pridelkov oziroma živil (Uradni list RS, št. 44/02) minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano izdaja
P R A V I L N I K
o označbi geografskega porekla Nanoški sir
1. člen
S tem pravilnikom se za Nanoški sir določajo način pridelave, predelave in priprave za trg, območje pridelave in označba geografskega porekla. Način kontrole je določen s predpisom, ki ureja postopke za priznavanje označb posebnih kmetijskih pridelkov oziroma živil.
2. člen
Označbo geografskega porekla Nanoški sir ima lahko sir, pridelan, predelan in pripravljen za trg po postopku in na območju, ki sta določena v specifikaciji za Nanoški sir, potrjeni na Uradu RS za priznavanje označb kmetijskih pridelkov oziroma živil in vpisani v register potrjenih specifikacij pod št. 1. Potrjena specifikacija za Nanoški sir se vodi pod št. 324-01-10/02 in je dosegljiva pri Uradu RS za priznavanje označb kmetijskih pridelkov oziroma živil.
Označbo geografskega porekla Nanoški sir lahko uporabljajo pridelovalci ali predelovalci, ki opravijo certificiranje v skladu s predpisom, ki ureja postopke za priznavanje označb posebnih kmetijskih pridelkov oziroma živil.
3. člen
Pridelovalci ali predelovalci lahko uporabljajo zaščitni znak za označbo geografskega porekla Nanoški sir, če izpolnjujejo pogoje iz prejšnjega člena.
Zaščitni znak iz prejšnjega odstavka se jim podeli v skladu s predpisom o zaščitnem znaku za označevanje kmetijskih pridelkov oziroma živil.
4. člen
Nanoški sir mora biti označen v skladu s predpisom, ki ureja splošno označevanje predpakiranih živil.
5. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 324-01-10/2002/25
Ljubljana, dne 27. januarja 2003.
Minister
za kmetijstvo,
gozdarstvo in prehrano
mag. Franci But l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti