Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/2003 z dne 13. 2. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/2003 z dne 13. 2. 2003

Kazalo

574. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o načinu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe urejanja pokopališč ter pokopališke in pogrebne dejavnosti, stran 2098.

Na podlagi 32. člena zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93), v skladu z določbami odloka o gospodarskih javnih službah v Občini Rogaška Slatina (Uradni list, RS, št. 27/96) in na podlagi 16. člena statuta Občine Rogaška Slatina (Uradni list RS, št. 31/99 in 28/01) je Občinski svet občine Rogaška Slatina na 2. redni seji dne 29. 1. 2003 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o načinu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe urejanja pokopališč ter pokopališke in pogrebne dejavnosti
1. člen
S tem odlokom se spremeni in dopolni odlok o načinu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe urejanja pokopališč ter pokopališke in pogrebne dejavnosti (Uradni list RS, št. 54/97 in 71/97, v nadaljnjem besedilu: odlok).
2. člen
9. člen se spremeni v celoti, tako, da se glasi:
Koncesija se podeli na osnovi javnega razpisa. Postopek javnega razpisa za podelitev koncesije izvede komisija za izvedbo postopka izbire koncesionarja, ki jo imenuje župan. Pri pripravi predloga izbire koncesionarja je komisija dolžna iskati predhodno mnenje krajevnih skupnosti. Predhodno mnenje o izbiri koncesionarja lahko krajevna skupnost posreduje le za pokopališče, ki leži na njenem območju.
Občinska uprava izda upravno odločbo o izbiri koncesionarja, ki se vroči vsem ponudnikom javnega razpisa. V postopku izbire koncesionarja imajo vsi kandidati, ki so sodelovali pri javnem razpisu položaj stranke.
3. člen
10. člen se spremeni v celoti, tako, da se novo besedilo glasi:
Z izbranim koncesionarjem sklene koncedent koncesijsko pogodbo, s katero pogodbeni stranki uredita medsebojna razmerja v zvezi z opravljanjem koncesionirane javne službe.
Koncesijsko pogodbo v imenu koncedenta sklene župan občine Rogaška Slatina.
Koncesija se podeli za določen čas 10 let. Koncesijska pogodba se lahko po njenem preteku podaljša za eno, pod pogoji določenimi v koncesijski pogodbi.
4. člen
V 12. členu se v četrti alinei besedi »petih let« nadomestita z besedno zvezo »desetih let z možnostjo podaljšanja v skladu z določili v koncesijski pogodbi«.
5. člen
V prvem odstavku 20. člena se besede »zakona o gospodarskih službah« nadomestijo z »zakona o gospodarskih družbah«.
6. člen
Te spremembe in dopolnitve odloka začnejo veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 06202-002-010/2003
Rogaška Slatina, dne 29. januarja 2003.
Župan
Občine Rogaška Slatina
mag. Branko Kidrič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti