Uradni list

Številka 102
Uradni list RS, št. 102/2002 z dne 28. 11. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 102/2002 z dne 28. 11. 2002

Kazalo

5117. Pravilnik o pogojih za oddajo telovadnice v Grahovem v najem, stran 11587.

Na podlagi 30. člena odloka o izvajanju javnega interesa na področju športa in telesne kulture v Občini Cerknica (Uradni list RS, št. 10/97) izdajam
P R A V I L N I K
o pogojih za oddajo telovadnice v Grahovem v najem
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik ureja pogoje in način oddajanja telovadnice v Grahovem v najem s prednostno uporabo tega objekta, pogoje za sklepanje pogodb o koriščenju telovadnice in način določanja cen za najem telovadnice.
2. člen
Kot uporaba telovadnice se smatra uporaba:
a) objekta
b) pisarn in garderobe v sklopu objekta
c) sanitarij, umivalnikov in tušev
d) športnega orodja in opreme v objektu.
II. POGOJI IN NAČIN ODDAJE V NAJEM
3. člen
Telovadnica se oddaja v najem naslednjim uporabnikom:
– osnovni šoli Notranjski odred Cerknica, podružnični šoli Grahovo
– društvu invalidov
– tekmovalnim športnim društvom in klubom
– ostalim društvom, klubom, organizacijam in skupinam.
4. člen
Telovadnico lahko najema vsako društvo, klub, organizacije in skupine, prednost pa imajo osnovna šola Notranjski odred Cerknica podružnica Grahovo ter uporabniki iz Občine Cerknica.
5. člen
Občina Cerknica izda javni razpis za koriščenje terminov v telovadnici v Grahovem do 30. junija.
Vsi klubi, društva, organizacije in skupine morajo najkasneje petnajst dni po objavi razpisa poslati pisno prijavo na Občino Cerknica z navedbo želenega termina, število ur tedensko ter število ljudi v skupini.
Na podlagi prejetih prijav izdela občinska uprava najkasneje do 20. avgusta terminski plan uporabe telovadnice za naslednje šolsko leto ter pripravi pogodbe.
6. člen
Občina Cerknica pripravi urnik uporabe telovadnice tako, da je izrabljenost najboljša.
Prednost pri izbiri terminov se določi na podlagi tega pravilnika s tem, da imajo prednost naslednja društva, klubi, organizacije in skupine:
I. prioriteta – osnovna šola Notranjski odred Cerknica – podružnična šola Grahovo za športno udejstvovanje,
II. prioriteta – mlajše kategorije ligaških tekmovalnih klubov, ki morajo nastopati v telovadnici (mladinci(ke), kadeti(nje), starejši dečki in deklice, mlajši dečki in deklice),
III. prioriteta – športna društva in klubi – članske ekipe, ki nastopajo v državnih ligah in morajo nastopati v dvorani,
IV. prioriteta – društvo invalidov,
V. prioriteta – ostala društva, klubi, organizacije in skupine.
Pri oddajanju telovadnice v Grahovem v najem imajo prednost tisti programi športnih društev, ki so verificirani v programu športa Občine Cerknica in tista društva, ki so nosilci teh programov in imajo o tem sklenjeno pogodbo.
7. člen
Pri razdelitvi terminov se upošteva predvsem primernost telovadnice za posamezno obliko športa in druge dejavnosti.
Ne glede na prioriteto so možna usklajevanja uporabnikov športnega objekta pri določanju terminov oziroma urnika koriščenja.
8. člen
Pri določanju števila ur se upošteva prednostni red, ki ga določa 6. člen tega pravilnika s tem, da se želeno število ur upošteva v okviru možnosti zasedenosti športnega objekta.
III. NAČIN DOLOČANJA NAJEMNINE
9. člen
Višina najemnine je odvisna od direktnih stroškov, ki bremenijo telovadnico.
10. člen
Direktni stroški, ki se krijejo z najemnino, so stroški elektrike, komunalnih storitev, ogrevanja, čiščenja in nadzora nad uporabo telovadnice. Izračun direktnih stroškov pripravi Občina Cerknica.
11. člen
Vrednost najemnine za uro vadbe določi občina z odredbo župana za vsako šolsko leto posebej in sicer pred oddajo telovadnice v najem.
12. člen
Najemnine za telovadnico so prihodek občinskega proračuna in se vodijo na posebni postavki za športne objekte. Direktni stroški uporabe telovadnice, razvidni iz evidence uporabe telovadnice, se krijejo iz najemnine oziroma proračuna.
13. člen
Rok za plačilo najemnine je 15 dni. Če najemnik v roku ne poravna računa, izgubi pravico uporabe telovadnice do poravnave računa. Zamuda plačila računa več kot en mesec pomeni razveljavitev pogodbe o najemu telovadnice.
14. člen
Občina vodi evidenco uporabe telovadnice in določi osebo za nadzor.
Zapisniška primopredaja je osnova za povrnitev škode, ki jo uporabnik eventualno povzroči na objektu.
Škodo mora povzročitelj sanirati v 7 dneh od njenega nastanka, drugače jo mora povrniti na podlagi izstavljenega računa, in sicer v petnajstih dneh od njegove izstavitve. Posledica zamude plačila več kot 5 dni po pisnem opominu je razveljavitev pogodbe o najemu telovadnice.
Natančneje se način uporabe telovadnice opredeli z navodilom.
IV. KONČNE DOLOČBE
15. člen
Občina na podlagi določil tega pravilnika sklene z uporabniki pogodbo o najemu telovadnice. V pogodbi se določi tudi odgovorna oseba kluba, društva, organizacije ali skupine, ki bo odgovarjala za dogovorjeno uporabo objekta in za povzročeno škodo.
Odgovorne osebe uporabnikov, ki imajo sklenjene pogodbe o najemu telovadnice, tvorijo svet uporabnikov, ki je posvetovalno telo župana.
16. člen
Za reševanje eventualnih sporov in ugovorov v zvezi z izvajanjem določil tega pravilnika je na I. stopnji pristojen župan, na II. stopnji pa Občinski svet občine Cerknica.
17. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS, uporablja pa se od 2. 12. 2002.
Pravilnik se dostavi vsem športnim društvom Občine Cerknica in ostalim uporabnikom ter obesi v telovadnici v Grahovem.
Cerknica, dne 15. novembra 2002.
Podžupan
Občine Cerknica
Bogdan Urbar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti