Uradni list

Številka 93
Uradni list RS, št. 93/2002 z dne 4. 11. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 93/2002 z dne 4. 11. 2002

Kazalo

4685. Pravilnik o načinu oddajanja telovadnic in ostalih pokritih športnih objektov osnovnih šol v uporabo, stran 10256.

Na podlagi 16. in 83. člena statuta Občine Videm (Uradni list RS, št. 18/99 in 117/00) je Občinski svet občine Videm na 35. redni seji dne 9. 10. 2002 sprejel
P R A V I L N I K
o načinu oddajanja telovadnic in ostalih pokritih športnih objektov osnovnih šol v uporabo
1. člen
S tem pravilnikom se določa način oddajanja telovadnic osnovnih šol na območju Občine Videm v uporabo, višina uporabnine in način plačila uporabnine.
2. člen
Določi se naslednje vadbene enote:
– telovadnica OŠ Videm,
– telovadnica OŠ Videm, podružnice Leskovec.
3. člen
Osnovna šola Videm s podružnicami (v nadaljevanju: šole) lahko oddajajo telovadnice v uporabo po končanem pouku in zaključenih interesnih dejavnostih svoje šole.
4. člen
Pri oddajanju telovadnic v uporabo morajo šole dati prednost izvajalcem letnega programa športa v Občini Videm v posameznem letu. Šole naj bi za te uporabnike zagotavljale telovadnice do 22. ure zvečer.
5. člen
Prednostno pravico uporabe posameznih vadbenih enot telovadnic imajo društva in klubi, ki jih po seznamu Športne zveze Videm uporabljajo kot primarni objekt za treninge in tekmovanja.
6. člen
Uporabnina za tisti del programov, ki so financirani s proračunskih sredstev Občine Videm za vadbeno uro (45 minut) uporabe znaša 1.500 SIT z DDV, za ostale uporabnike pa znaša vadbena ura (45 min.) uporabe 2.400 SIT z DDV.
Uporabnina vključuje stroške ogrevanja, elektrike, čiščenja, vode, zavarovanja, zapiranja in 10% amortizacije. Uporabnina se enkrat letno, najkasneje do konca meseca februarja tekočega leta, uskladi z rastjo cen življenjskih potrebščin v Republiki Sloveniji.
Ugotovitveni sklep o novi višini uporabnine sprejme občinski svet.
7. člen
Za oddane prostore v katerih uporabnik telovadnice izvaja dejavnost namenjeno uporabnikom, ki niso opredeljeni v 4. členu pravilnika, se oblikuje ekonomska cena.
8. člen
Šole izstavljajo račune za plačilo uporabnine telovadnic v uporabo, v kateri mora biti obvezno neveden uporabnik, število ur uporabe in cena.
Šole poročajo o uporabi telovadnic pristojnemu organu Občine Videm.
9. člen
Pogodbe o oddaji telovadnic v uporabo, podatke o prihodkih in porabi sredstev iz naslova oddaje telovadnic v uporabo pošiljajo ravnatelji osnovnih šol pristojnemu organu Občine Videm dvakrat letno, in sicer do 15. julija in do 15. januarja za preteklo leto.
10. člen
Sredstva, pridobljena iz naslova oddaje telovadnic v uporabo, šola porabi za kritje stroškov uporabe dvorane iz 6. člena tega pravilnika.
11. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 031-01-847/02-11
Videm pri Ptuju, dne 15. oktobra 2002.
Župan
Občine Videm
Franc Kirbiš, inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti