Uradni list

Številka 88
Uradni list RS, št. 88/2002 z dne 18. 10. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 88/2002 z dne 18. 10. 2002

Kazalo

4419. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o dodeljevanju sredstev za razvoj kmetijstva in podeželja Občine Laško, stran 9719.

Na podlagi 36. člena zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 54/00) in 21. člena statuta Občine Laško (Uradni list RS, št. 8/00) je Občinski svet občine Laško na 25. seji dne 2. 10. 2002 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o dodeljevanju sredstev za razvoj kmetijstva in podeželja Občine Laško
1. člen
S tem pravilnikom se spremeni in dopolni pravilnik o dodeljevanju sredstev za razvoj kmetijstva in podeželja Občine Laško (Uradni list RS, št. 40/02).
2. člen
Za 3. členom se doda nov 3.a člen, ki glasi:
Sredstva za razvoj kmetijstva in podeželja Občine Laško se dodeljujejo upravičencem v obliki dotacij in plačila storitev.
Sredstva se lahko dodelijo, če pomenijo vzpodbudo za izvedbo projekta oziroma so nujno potrebna. Prednost pri dodeljevanju finančnih sredstev imajo prosilci, ki še niso prejeli sredstev za namene iz pravilnika.
Upravičenci morajo za ukrepe, navedene v 4. členu pravilnika, podati izjavo, da za posamezen namen niso pridobili sredstev iz državnega proračuna ali mednarodnih virov oziroma koliko sredstev so iz teh virov za določen namen že prejeli. Višina skupne dodeljene pomoči iz vseh virov ne sme presegati dovoljene intenzivnosti oziroma višine pomoči za posamezne namene, kot so opredeljene v pravilniku.
Sredstva za investicije se lahko dodelijo le za investicije, začete v tekočem letu, razen tistih, ki jih je zaradi sezone del potrebno nujno pričeti že prej. Podana mora biti ocena možnosti obstoja oziroma preživetja s strani kmetijske svetovalne službe.
3. člen
Te spremembe in dopolnitve pravilnika o dodeljevanju sredstev za razvoj kmetijstva in podeželja Občine Laško začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 32001-20/02
Laško, dne 2. oktobra 2002.
Župan
Občine Laško
Jožef Rajh l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti