Uradni list

Številka 53
Uradni list RS, št. 53/2002 z dne 20. 6. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 53/2002 z dne 20. 6. 2002

Kazalo

2600. Odlok o merilih in kriterijih za sofinanciranje izgradnje javnega vodovoda v Občini Kuzma, stran 5495.

Na podlagi 18. in 19. člena zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 50/96) in 15. člena statuta Občine Kuzma (Uradni list RS, št. 21/99 in 12/01) je Občinski svet občine Kuzma na 28. redni seji dne 31. 5. 2002 sprejel
O D L O K
o merilih in kriterijih za sofinanciranje izgradnje javnega vodovoda v Občini Kuzma
1. člen
Ta odlok določa merila in kriterije za določitev višine prispevka za posamezno odjemno mesto (v nadaljnjem besedilu: uporabnika), pri izgradnji vodovoda, ki ga v večinskem deležu financira Občina Kuzma.
2. člen
Merila in kriteriji veljajo za priključitev objektov na novozgrajeno omrežje, ki bo v lasti Občine Kuzma in v upravljanju gospodarske javne službe.
3. člen
Višina prispevka za posameznega uporabnika znaša 300.000 SIT, kolikor pa se ne bodo zagotovila sredstva za pokritje investicije pa se bo prispevek povišal za maksimalno 20% višine prispevka.
4. člen
Za izgradnjo javnega vodovoda na področju, kjer se bo gradil vodovod, morajo bodoči uporabniki sofinancirati 300.000 SIT, preostala sredstva do vrednosti novega vodovoda pa kot bodoči lastnik infrastrukture sofinancira Občina Kuzma v skladu s potrjenim letnim planom izgradnje vodovoda.
5. člen
Dogovorni delež sofinanciranja uporabnika in Občine Kuzma, kot bodočega lastnika infrastrukture, potrdi Občinski svet občine Kuzma. Med Občino Kuzma in med bodočim uporabnikom se sklene pogodba o sofinanciranju investicije.
6. člen
V pogodbi se določi dinamika plačevanja investicije in višina posameznih mesečnih obrokov. Nakazovanje sredstev mora biti zaključeno pred zaključkom del.
7. člen
Sredstva, ki se zbirajo na osnovi sofinanciranja uporabnikov so prihodek proračuna Občine Kuzma. Sredstva so strogo namenska in se lahko namenijo samo za investicijo, za katero so bila zbrana.
8. člen
Uporabniki, ki bi v času izgradnje javnega vodovoda lahko in morali sodelovati pri sofinanciranju pogodbenega deleža investicije in to iz kakršnih koli razlogov nočejo, se lahko priključijo na javni vodovod po zaključku investicije samo pod pogojem, da v celoti v enkratnem znesku poravnajo strošek sofinanciranja investicije povečanim s stopnjo rasti letne revalorizacije tovrstnih osnovnih sredstev.
9. člen
Uporabniki, ki bi se želeli sredi izvajanja investicije vključiti v sofinanciranje pogodbenega deleža investicije, morajo v enkratnem znesku poravnati vse do takrat že zapadle obroke in podpisati pogodbo, kot ostali uporabniki. Vse ostale obroke plačujejo v normalni višini, kot ostali uporabniki.
10. člen
Pod uporabnike, ki bi lahko in morali sodelovati pri sofinanciranju investicije, se štejejo vsi tisti, ki imajo na področju, kjer se izvaja investicija legalno zgrajene objekte, oziroma so lastniki objektov, ki bi jih bilo možno priključiti na javni vodovod.
11. člen
O upravičenosti razlogov za nesodelovanje pri priključitvi ali sofinanciranju investicije odloča Občinski svet občine Kuzma za vsak primer posebej.
12. člen
Sofinanciranje izgradnje javnega vodovoda ne zajema izgradnjo vodovodnih priključkov. Te morajo v celoti financirati uporabniki sami.
13. člen
Priključek na javno vodovodno omrežje določi in izvede upravljavec omrežja na osnovi potrdila Občine Kuzma o plačanem prispevku za investicijo, plačanih stroških izdaje soglasja pri upravljavcu vodovoda in stroškov montaže priključka z ustreznim vodomerom.
14. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-01/02-39
Kuzma, dne 31. maja 2002.
Župan
Občine Kuzma
Škalič Jožef l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti