Uradni list

Številka 53
Uradni list RS, št. 53/2002 z dne 20. 6. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 53/2002 z dne 20. 6. 2002

Kazalo

2576. Odredba o obrazcu spričevala o poklicni maturi, stran 5358.

Na podlagi 75. člena zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju (Uradni list RS, št. 12/96 in 44/00) in 37. člena pravilnika o poklicni maturi (Uradni list RS, št. 99/01) izdaja ministrica za šolstvo, znanost in šport
O D R E D B O
o obrazcu spričevala o poklicni maturi
I
S to odredbo se določi vsebina in oblika obrazca spričevala o poklicni maturi v osnovni in posebni obliki ter v treh jezikovnih različicah.
II
Obrazec spričevala o poklicni maturi je sestavljen iz splošnega in posebnega dela, ki sta oblikovana v slovenski in slovensko-italijanski oziroma slovensko-madžarski različici. Obrazec splošnega dela spričevala o poklicni maturi je še v osnovni in posebni obliki (s pohvalo).
Obrazec splošnega dela spričevala o poklicni maturi (osnovna oblika) v slovenski različici je velikosti 21 cm x 29,7 cm, A4 format in natisnjen na 120 gr. dokumentnem papirju v dvobarvnem tisku z grbom Republike Slovenije v podtisku.
Obrazec splošnega dela spričevala o poklicni maturi s pohvalo (posebna oblika) v slovenski različici je po velikosti, obliki in vsebini enak obrazcu iz drugega odstavka te točke, na prvi strani pa je v imenu listine dodano besedilo »s pohvalo« in besedilo izreka pohvale.
Obrazec splošnega dela spričevala o poklicni maturi (osnovna oblika) v slovensko-italijanski različici je po velikosti, obliki in vsebini enak obrazcu iz drugega odstavka te točke, vendar vsebuje še enako besedilo v italijanščini.
Obrazec splošnega dela spričevala o poklicni maturi (osnovna oblika) v slovensko-madžarski različici je po velikosti, obliki in vsebini enak obrazcu iz drugega odstavka te točke, vendar vsebuje še enako besedilo v madžarščini.
Obrazec splošnega dela spričevala o poklicni maturi s pohvalo (posebna oblika) v slovensko-italijanski različici je po velikosti, obliki in vsebini enak obrazcu iz tretjega odstavka te točke, vendar vsebuje še enako besedilo v italijanščini.
Obrazec splošnega dela spričevala o poklicni maturi s pohvalo (posebna oblika) v slovensko-madžarski različici je po velikosti, obliki in vsebini enak obrazcu iz tretjega odstavka te točke, vendar vsebuje še enako besedilo v madžarščini.
III
Obrazec posebnega dela spričevala o poklicni maturi – obvestilo o uspehu pri poklicni maturi v slovenski različici je velikosti A4 formata, natisnjen na istovrstnem papirju kot obrazec splošnega dela spričevala o poklicni maturi in je njegov sestavni del.
Obrazec posebnega dela spričevala o poklicni maturi – obvestilo o uspehu pri poklicni maturi v slovensko-italijanski različici je po velikosti, obliki in vsebini enak obrazcu, opisanem v prvem odstavku te točke, vendar vsebuje še besedilo v italijanščini.
Obrazec posebnega dela spričevala o poklicni maturi – obvestilo o uspehu pri poklicni maturi v slovensko-madžarski različici je po velikosti, obliki in vsebini enak obrazcu, opisanem v prvem odstavku te točke, vendar vsebuje še besedilo v madžarščini.
IV
Spričevala o poklicni maturi se izdajajo na obrazcih, določenih s to odredbo, osebam, ki so opravljale poklicno maturo od leta 2002 dalje.
V
Obrazci spričevala o poklicni maturi so priloge 1 do 9 te odredbe in njen sestavni del.
VI
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 011-88/2000
Ljubljana, dne 28. maja 2002.
dr. Lucija Čok l. r.
Ministrica
za šolstvo,
znanost in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti