Uradni list

Številka 47
Uradni list RS, št. 47/2002 z dne 29. 5. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 47/2002 z dne 29. 5. 2002

Kazalo

2308. Program priprave sprememb in dopolnitev Odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za Novo mesto (izven mestnega jedra) in predmestna središča , stran 4843.

Na podlagi 16. člena Statuta Mestne občine Novo mesto (Uradni list RS, št. 68/01) in na podlagi 43. člena Zakona o urejanju prostora in drugih posegov v prostor (Uradni list RS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) je Občinski svet Mestne občine Novo mesto na svoji 37. seji dne 25. 4. 2002 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev Odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za Novo mesto (izven mestnega jedra) in predmestna središča (čistopis)
1. člen
(Izhodišča za pripravo sprememb in dopolnitev Odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za Novo mesto (izven mestnega jedra) in predmestna središča
Spremembe in dopolnitve Odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za Novo mesto (izven mestnega jedra) in predmestna središča (Uradni list RS, št. 7/92, 32/93, 22/95, 37/95, 41/95, 35/97, 40/98, 38/99, 60/99, 96/00 in 49/01; v nadaljnjem besedilu: PUP) temeljijo na konkretizaciji strokovnih videnj, poselitvenih vzorcev in potreb po posegih v letu 1991.
Občina Novo mesto je v sodelovanju z organizacijami združenega dela ter drugimi organi in organizacijami leta 1976 zgradila objekt zdravstvenega doma in lekarne v Ločni. Zdravstveni objekt je bil zgrajen v skladu s takratnimi planskimi dokumenti občine za izboljšanje zdravstvene oskrbe občanov in povečanje družbenega standarda.
V času po osamosvojitvi in spremembi družbenega sistema v RS je prišlo tudi do sprememb na področju opravljanja zdravstvene dejavnosti, saj lahko te dejavnosti opravljajo tudi pravne ali fizične osebe, ki so registrirane za tovrstno dejavnost na osnovi koncesije ali brez nje. Tako so evidentirane pobude pravnih in fizičnih oseb za odkup etažnih površin Zdravstvenega doma Ločna za opravljanje zdravstvene in z zdravstvom povezanih dejavnosti.
Namen sprejetja sprememb in dopolnitev PUP je po predvideni prodaji etažnih prostorov zdravstvenega doma zagotoviti dolgoročno obstoječo zdravstveno namembnost objekta, s čimer se bo vsaj prostorsko ohranil nivo zdravstvenega varstva občanov in s tem zagotovil javni interes. Ker obstoječi PUP določa, da so na območju urejanja »VII/D2« – Križišče Ločna (V. del) dovoljene terciarne in kvartarne dejavnosti, bi lahko v bodočnosti prišlo do postopne spremembe namembnosti oziroma zmanjšanja etažnih površin, namenjenih zdravstvu. V okviru terciarnih in kvartarnih dejavnosti so namreč možne spremembe v trgovsko, gostinsko, servisno, svetovalno in podobno namembnost obstoječih etažnih površin.
V objektu Zdravstvenega doma Ločna je tako predvidena izključno zdravstvena dejavnost, dejavnost lekarn ter trgovina na drobno z medicinskimi in ortopedskimi izdelki po Uredbi o uvedbi in uporabi standardne klasifikacije dejavnosti (Uradni list RS, št. 2/02).
2. člen
(Območja urejanja)
1. VIII/D2 – Križišče Ločna (V del)
3. člen
(Vsebina sprememb in dopolnitev PUP)
Spremembe in dopolnitve PUP se nanašajo na tekstualni del odloka.
4. člen
(Terminski plan in postopek izdelave ter sprejemanja sprememb in dopolnitev PUP)
Ko za prostor pristojna občinska strokovna služba ugotovi, da osnutek dopolnitve odloka vsebuje vse sestavine, predpisane s programom priprave, predlaga županu, da osnutek javno razgrne.
Župan Mestne občine Novo mesto sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka dopolnitve odloka; sklep o javni razgrnitvi se objavi v Dolenjskem listu.
Javna razgrnitev se izvede na sedežu Mestne občine Novo mesto za 30 dni od dneva objave javne razgrnitve iz prejšnje alineje.
V času javne razgrnitve se organizira javna obravnava na sedežu Mestne občine Novo mesto.
Občani, organi in organizacije, krajevne skupnosti ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka odloka.
V času javne razgrnitve se osnutek odloka posreduje v obravnavo Občinskemu svetu Mestne občine Novo mesto.
Po končani javni razgrnitvi župan Mestne občine Novo mesto zavzame stališče do pripomb in predlogov, podanih v času trajanja javne razgrnitve, in zadolži pristojno službo za pripravo predloga.
Župan Mestne občine Novo mesto posreduje dopolnjen osnutek odloka s poročilom o pripombah iz javne razgrnitve Občinskemu svetu v obravnavo in mu predlaga sprejem dopolnjenega osnutka z odlokom.
Odlok se objavi v Uradnem listu RS.
5. člen
(Soglasodajalci)
Ker se obstoječa namembnost in velikost objekta (vključno s funkcionalnim zemljiščem, infrastrukturo ter vplivi na okolje) v ničemer ne spreminja, temveč le dolgoročno determinira, se pogojev in soglasij organov in organizacij ne pridobiva.
6. člen
(Organizacije priprave sprememb in dopolnitev odloka)
Naročnik in investitor postopka izvedbe sprememb in dopolnitev odloka o PUP za Novo mesto (izven mestnega jedra) in predmestna središča je Mestna občina Novo mesto.
7. člen
(Začetek veljavnosti)
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem sprejema na Občinskem svetu Mestne občine Novo mesto.
Št. 015-06-17/2002-1200
Novo mesto, dne 25. aprila 2002.
Župan
Mestne občine Novo mesto
Anton Starc, dr. med. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti