Uradni list

Številka 40
Uradni list RS, št. 40/2002 z dne 9. 5. 2002
Uradni list

Uradni list RS, št. 40/2002 z dne 9. 5. 2002

Kazalo

1907. Sklep o določitvi višine in načinu obračunavanja stroškov za opravljene storitve v zvezi s carinskim blagom, ki bremenijo lastnika blaga oziroma stranko v postopku , stran 3941.

Na podlagi 2., 7. in 8. člena uredbe o pogojih in načinu prodaje carinskega blaga ter drugem ravnanju s carinskim blagom (Uradni list RS, št. 47/99, 13/02) in 8. člena pravilnika o izvajanju 6. in 10. člena zakona o carinskih ukrepih pri kršitvah pravic intelektualne lastnine (Uradni list RS, št. 76/01) izdaja generalni direktor Carinske uprave Republike Slovenije
S K L E P
o določitvi višine in načinu obračunavanja stroškov za opravljene storitve v zvezi s carinskim blagom, ki bremenijo lastnika blaga oziroma stranko v postopku
1. člen
S tem sklepom se določa višina in način obračunavanja stroškov za opravljene storitve v zvezi s carinskim blagom, ki bremenijo lastnika blaga oziroma stranko v postopku:
– v zvezi s hrambo in prevozom blaga, katerega lastnik ni znan in se le-ta v času, določenem v drugem odstavku 2. člena uredbe o pogojih in načinu prodaje carinskega blaga ter drugem ravnanju s carinskim blagom (Uradni list RS, št. 47/99, 13/02; v nadaljevanju: uredba), javi pri carinskemu organu,
– v zvezi s hrambo, prevozom in cenitvijo blaga, za katerega se pred prodajo dovoli ureditev carinskega statusa blaga v skladu s 7. členom uredbe,
– v zvezi s hrambo in prevozom blaga, ki nastanejo v upravnem postopku,
– v zvezi s hrambo, prevozom in cenitvijo blaga, ki so nastali od uvedbe do konca postopka o prekršku in se po določbah o stroških postopka o prekrških ne odloči, da bremenijo carinski organ oziroma proračun,
– v zvezi s hrambo in ohranjanjem blaga, ki nastanejo zaradi začasnega zadržanja in zasega blaga pri izvajanju postopkov carinskih ukrepov pri kršitvah pravic intelektualne lastnine.
2. člen
Stroški prevoza blaga znašajo 160 SIT za vsak prevoženi kilometer in se obračunajo glede na prevožene kilometre od kraja prevzema blaga do kraja hrambe blaga.
Stroški hrambe blaga znašajo 120 SIT za vsakih 100 kg od bruto teže blaga za vsak dan, ko je bilo blago v hrambi pri carinskemu organu.
Stroški cenitve blaga znašajo 5% ocenjene vrednosti blaga, vendar ne več kot 5.000 SIT, če cenitev izvede carinski organ.
Stroški, ki nastanejo zaradi nujnih ukrepov za ohranjanje blaga se obračunajo v višini dejanskih stroškov, ki so jih imeli carinski organi v zvezi z ukrepi za ohranitev blaga. Med te stroške spadajo tudi prevozni stroški za premestitev blaga.
3. člen
Stroški v zvezi s hrambo, prevozom in cenitvami, ki jih izvede druga organizacija, se obračunajo po veljavni ceni drugih državnih organov, podjetij ali zavodov, ki te storitve opravljajo. Med stroške prevoza se v tem primeru štejejo tudi morebitni stroški natovarjanja in raztovarjanja blaga.
4. člen
Obračunane stroške mora dolžnik poravnati v osmih dneh po prejemu obračuna na račun, ki ga določi carinski organ.
5. člen
Ta sklep začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 017-01/21-2002
Ljubljana, dne 19. aprila 2002.
Franc Košir l. r.
Generalni direktor
Carinske uprave RS

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti