Uradni list

Številka 46
Uradni list RS, št. 46/2001 z dne 8. 6. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 46/2001 z dne 8. 6. 2001

Kazalo

32. Zakon o dopolnitvi zakona o ratifikaciji Evropske konvencije o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah in Dodatnega protokola k Evropski konvenciji o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah (MEKPPKZ?A), stran 901.

Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena Ustave Republike Slovenije izdajam
U K A Z
o razglasitvi Zakona o dopolnitvi zakona o ratifikaciji Evropske konvencije o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah in Dodatnega protokola k Evropski konvenciji o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah (MEKPPKZ-A)
Razglašam Zakon o dopolnitvi zakona o ratifikaciji Evropske konvencije o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah in Dodatnega protokola k Evropski konvenciji o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah (MEKPPKZ-A), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji 24. maja 2001.
Št. 001-22-59/01
Ljubljana, dne 1. junija 2001
Predsednik
Republike Slovenije
Milan Kučan l. r.
Z A K O N
O DOPOLNITVI ZAKONA O RATIFIKACIJI EVROPSKE KONVENCIJE O MEDSEBOJNI PRAVNI POMOČI V KAZENSKIH ZADEVAH IN DODATNEGA PROTOKOLA K EVROPSKI KONVENCIJI O MEDSEBOJNI PRAVNI POMOČI V KAZENSKIH ZADEVAH (MEKPPKZ-A)
1. člen
V Zakonu o ratifikaciji Evropske konvencije o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah in Dodatnega protokola k Evropski konvenciji o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah (Uradni list Republike Slovenije – Mednarodne pogodbe, št. 25/99, v Uradnem listu RS, št. 84/99) se za 2. členom doda nov 3. člen, ki se glasi:
“3. člen
Republika Slovenija ob deponiranju listine o ratifikaciji Evropske konvencije o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah in Dodatnega protokola h Konvenciji o medsebojni pravni pomoči v kazenskih zadevah poda naslednjo izjavo:
V skladu s 5. členom konvencije si Republika Slovenija pridrži pravico, da je ugoditev zaprosilu za preiskavo ali zaseg predmetov odvisna od naslednjih pogojev:
a) da je kaznivo dejanje, ki je razlog za zaprosilo, kaznivo tako po zakonodaji pogodbenice prosilke kot tudi po zakonodaji zaprošene pogodbenice;
b) da je ugoditev zaprosilu v skladu z zakonodajo zaprošene pogodbenice.
V skladu z drugim odstavkom 16. člena konvencije si Republika Slovenija pridrži pravico, da se ji zaprosila in priložena dokumentacija pošilja skupaj s prevodom v njen jezik.
V skladu s 24. členom konvencije Republika Slovenija šteje za pravosodne organe za namene te konvencije sodišča in državna tožilstva.“
Dosedanja 3. in 4. člen postaneta 4. in 5. člen.
2. člen
Ta zakon začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije – Mednarodne pogodbe.
Št. 740-01/99-6/2
Ljubljana, dne 24. maja 2001
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
Borut Pahor l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti