Na podlagi 5. člena, v zvezi z 19. in 126. členom zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 54/00) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o spremembah in dopolnitvah uredbe o uvedbi podpor za pripravo kmetijskih pridelkov in živil za zunanji trg
1. člen
V uredbi o uvedbi podpor za pripravo kmetijskih pridelkov in živil za zunanji trg (Uradni list RS, št. 23/01 in 27/01) se v prilogi: “Seznam proizvodov in višina podpor za pripravo kmetijskih pridelkov in živil za zunanji trg”:
– besedilo k tarifni oznaki 0402 10 spremeni tako, da se glasi:
“iz 0402 10 – V prahu, zrnih ali drugih trdnih oblikah, z manj kot
1,5 mas. % maščobe:
– – brez dodanega sladkorja ali drugih sladil:
0402 10 11 – – – v izvirnem pakiranju z neto vsebino do
vključno 2,5 kg 244,33
0402 10 19 – – – drugo 244,33
– – drugo:
0402 10 91 – – – v izvirnem pakiranju z neto vsebino do
vključno 2,5 kg 28,00
0402 10 99 – – – drugo 28,00
– V prahu, zrnih ali drugih trdnih oblikah, z več kot
1,5 mas. % maščobe:
0402 21 – – brez dodatnega sladkorja ali drugih sladil:
– – – z vsebnostjo maščob do vključno 27 mas. %:
0402 21 11 – – – – v izvirnem pakiranju z neto vsebino do
vključno 2,5 kg:
– – – – – vsebnost maščobe:
– – – – – – do vključno 11 mas. % 244,33
– – – – – – z več kot 11 mas. % do vključno 17 mas. % 309,34
– – – – – – z več kot 17 mas. % do vključno 25 mas. % 325,98
– – – – – z več kot 25 mas. % 350,49
– – – – drugo:
0402 21 17 – – – – – z vsebnostjo maščob do vključno 11 mas. % 244,33
0402 21 19 – – – – – z vsebnostjo maščob več kot 11 mas. % pa do
vključno 27 mas. %:
– – – – – – do vključno 17 mas. % 309,34
– – – – – – z več kot 17 mas. % do vključno 25 mas. % 325,98
– – – – – – z več kot 25 mas. % 350,49
– – – – – z vsebnostjo maščob nad 27 mas. %:
0402 21 91 – – – – v izvirnem pakiranju z neto vsebino do vključno 2,5 kg:
– – – – – vsebnost maščobe:
– – – – – – do vključno 28 mas. % 353,07
– – – – – – z več kot 28 mas. % do vključno 29 mas. % 355,27
– – – – – – z več kot 29 mas. % do vključno 45 mas. % 359,78
– – – – – – z več kot 45 mas. % 467,24
0402 21 99 – – – – drugo:
– – – – – vsebnost maščobe:
– – – – – – do vključno 28 mas. % 353,07
– – – – – – z več kot 28 mas. % do vključno 29 mas. % 355,27
– – – – – – z več kot 29 mas. % do vključno 41 mas. % 359,78
– – – – – – z več kot 41 mas. % do vključno 45 mas. % 384,55
– – – – – – z več kot 45 mas. % do vključno 59 mas. % 393,19
– – – – – – z več kot 59 mas. % do vključno 69 mas. % 426,09
– – – – – – z več kot 69 mas. % do vključno 79 mas. % 445,31
– – – – – - z več kot 79 mas. % 467,24”;
– besedilo k tarifni oznaki 0403 90 53 spremeni tako, da se glasi:
“0403 90 53 – – – – – več kot 3 mas. % do vključno 6 mas. % 14,68”;
– besedilo k tarifni oznaki 0403 90 99 spremeni tako, da se glasi:
“0403 90 99 – – – – več kot 6 mas. % 26,20
– besedilo k tarifni oznaki 0404 90 21 spremeni tako, da se glasi:
“0404 90 21 – – – do vključno 1,5 mas. %:
– – – – v prahu ali zrnih 41,28”;
– besedilo k tarifni oznaki 0406 90 13 spremeni tako, da se glasi:
“0406 90 13 – – – – – ementalec 40 45 327,72”;
– besedilo k tarifni oznaki 0406 90 23 spremeni tako, da se glasi:
“0406 90 23 – – – edamec 47 40 280,00”;
– besedilo k tarifni oznaki 0406 90 25 spremeni tako, da se glasi:
0406 90 25 – – – tilsit 47 45 280,00”;
– besedilo k tarifni oznaki 0406 90 78 spremeni tako, da se glasi:
“0406 90 78 – – – – – – – gauda:
– – – – – – – – vsebnost maščobe v suhi snovi manj
kot 48 mas. % 50 20 280,00
– – – – – – – – vsebnost maščobe v suhi snovi 48 mas. %
in več vendar manj kot 55 mas. % 45 48 280,00
– – – – – – – – drugo 45 55 280,00”;
– besedilo k tarifni oznaki 0406 90 86 spremeni tako, da se glasi:
“0406 90 86 – – – – – – – – več kot 47 mas. % pa do vključno
52 mas. %:
– – – – – – – – – siri proizvedeni iz sirotke
– – – – – – – – – drugo, vsebnost maščobe v suhi snovi:
– – – – – – – – – – manj kot 5 mas. % 52 235,60
– – – – – – – – – – 5 mas. % in več vendar m
manj kot 19 mas. % 51 5 238,99
– – – – – – – – – 19 mas. % in več vendar
manj kot 39 mas. % 47 19 253,92
– – – – – – – – – – 39 mas. % in več 40 39 280,00”;
– besedilo k tarifni oznaki 0406 90 87 spremeni tako, da se glasi:
“0406 90 87 – – – – – – – – več kot 52 mas. % pa do vključno 62 mas. %:
– – – – – – – – siri proizvedeni iz sirotke,
izvzet je Manouri
– – – – – – – – – drugo, vsebnost maščobe v suhi snovi:
– – – – – – – – – – manj kot 5 mas. % 60 231,59
– – – – – – – – – 5 mas. % in več vendar
manj kot 19 mas. % 55 5 258,87
– – – – – – – – – 19 mas. % in več vendar
manj kot 40 mas. % 53 19 265,61
– – – – – – – – – – 40 mas. % in več:
– – – – – – – – – – – Idoazabal, Manchego and Roncal,
proizvedeni iz ovčjega mleka 45 45 257,60
– – – – – – – – – – – Maasdam 45 45 257,60
– – – – – – – – – – – Manouri 43 53 109,73
– – – – – – – – – – – Hushallsost 46 45 252,93
– – – – – – – – – – – Murukoloinen 41 50 274,50
– – – – – – – – – – – Drugo 48 40 280,00”.
2. člen
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 403– 22/2000– 6
Ljubljana, dne 10. maja 2001.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik