Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/2001 z dne 26. 4. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/2001 z dne 26. 4. 2001

Kazalo

1835. Sklep o določitvi datuma začetka postopka za ustanovitev občin, za določitev njihovih območij, za spremembo območij občin ter za spremembo imen in sedežev občin, stran 3246.

Na podlagi drugega odstavka 4. člena zakona o postopku za ustanovitev občin ter za določitev njihovih območij (Uradni list RS, št. 44/96) je Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 18. 4. 2001 sprejel
S K L E P
o določitvi datuma začetka postopka za ustanovitev občin, za določitev njihovih območij, za spremembo območij občin ter za spremembo imen in sedežev občin
I
Postopek po 14. členu zakona o postopku za ustanovitev občin ter za določitev njihovih območij (ZPUODO) bo Državni zbor Republike Slovenije začel 1. julija 2001.
II
V tem postopku bo Državni zbor Republike Slovenije ugotovil, ali vloženi predlogi izpolnjujejo z ustavo in zakonom določene pogoje za ustanovitev novih občin ter za določitev njihovih območij, za spremembo območij občin ter za spremembo imen in sedežev občin in določil območja, na katerih se bo izvedel referendum za ugotovitev volje prebivalcev ter razpisal referendum.
III
Predloge za začetek postopka za ustanovitev občin ter za določitev njihovih območij, spremembo območij občin ter za spremembo imen in sedežev občin je treba vložiti v Državni zbor Republike Slovenije do vključno 30. junija 2001. Predlogi se vložijo pisno in se naslovijo na glavno pisarno Državnega zbora Republike Slovenije, Ljubljana, Šubičeva 4.
IV
Državni zbor Republike Slovenije poziva vse, ki so že vložili predlog pa niso bili obravnavani v okviru zadnjega postopka po ZPUODO ter tiste, ki so predloge poslali po zaključku tega postopka, da predloge ponovno vložijo v Državni zbor Republike Slovenije v skladu z določbami tega sklepa in pri tem obnovijo vse podatke, ki utemeljujejo njihove predloge.
Občinski sveti, sveti ožjih delov občin in zbori občanov morajo zato, ker so bile v letu 1998 izvedene redne lokalne volitve, konstituirane nove občine in novi občinski organi, pred vložitvijo predloga za začetek postopka, v občini izvesti celoten z zakonom predpisan postopek.
V
Delovno telo Državnega zbora Republike Slovenije, pristojno za vprašanja lokalne samouprave, bo predlagatelje, katerih predlogi bodo nepopolni, takoj pozvalo naj predloge v primernem roku dopolnijo. Po izteku tega roka bo delovno telo podalo Državnemu zboru Republike Slovenije poročilo o tem, kateri predlogi so vloženi v skladu z zakonom in kateri kljub pozivu ostajajo nepopolni. Nepopolne predloge bo Državni zbor Republike Slovenije s sklepom zavrgel ter o tem obvestil posamezne predlagatelje.
VI
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije ter v vseh slovenskih dnevnikih.
Št. 005-01-95-4/30
Ljubljana, dne 18. aprila 2001.
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
Borut Pahor l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti