Uradni list

Številka 19
Uradni list RS, št. 19/2001 z dne 16. 3. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 19/2001 z dne 16. 3. 2001

Kazalo

1101. Pravilnik o subvencioniranju dela obrestne mere pri kreditih za pospeševanje razvoja podjetništva v Občini Brezovica, stran 1871.

V skladu s 30. členom statuta Občine Brezovica (Uradni list RS, št. 34/99, 115/00) je župan Občine Brezovica sprejel
P R A V I L N I K
o subvencioniranju dela obrestne mere pri kreditih za pospeševanje razvoja podjetništva v Občini Brezovica
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pogoji in način subvencioniranja dela obrestne mere pri kreditih za pospeševanje razvoja podjetništva v Občini Brezovica (v nadaljevanju: občina).
Sredstva za subvencioniranje dela obrestne mere se zagotovijo iz sredstev občinskega proračuna, ki so namenjena razvoju podjetništva v občini, tako da se del obrestne mere nadomesti banki z enkratnim vplačilom.
2. člen
Krediti se dodeljujejo izključno iz sredstev kreditnega potenciala Nove Ljubljanske banke d.d., Ljubljana (v nadaljevanju: banka).
3. člen
Za kredit lahko zaprosijo pravne in fizične osebe s sedežem v Občini Brezovica, in sicer:
– družbe, ki imajo do 50 zaposlenih,
– samostojni podjetniki, obrtniki in fizične osebe, ki opravljajo registrirano dejavnost.
Prosilci morajo izpolnjevati pogoje, ki jih zahteva banka.
4. člen
Krediti se dodelijo z najdaljšo dobo vračanja do 5 let. Doba vračanja je odvisna tudi od višine kredita, predlaga pa jo pristojni organ banke.
Obroki se plačujejo praviloma trimesečno v skladu s kreditno pogodbo.
5. člen
Obrestna mera iz povezanega posla (tj. obrestna mera za kreditojemalca) je odvisna od trenutno veljavne obrestne mere za dolgoročne oziroma kratkoročne kredite pravnim osebam in zasebnikom (tj. obrestne mere, ki jo banka uporablja za istovrstne kredite pri svojem rednem poslovanju v skladu s sklepom o obrestnih merah Nove LB), bonitete kreditojemalca, ročnosti kreditov in subvencioniranega dela obrestne mere.
Veljavno obrestno mero za kratkoročne kredite predstavlja izhodiščna obrestna mera, ki za komitente banke trenutno znaša TOM + 4,25% letno in je spremenljiva.
Obrestna mera iz povezanega posla (za kreditojemalca) za kratkoročne kredite je trenutno TOM + 0,0% letno in se spreminja tako, da se od vsakokrat veljavne obrestne mere odšteje subvencionirani del obrestne mere, ki znaša 4,25% točk letno.
Veljavno obrestno mero za dolgoročne kredite predstavlja izhodiščna obrestna mera, ki za komitente banke trenutno znaša TOM + 6% letno in je spremenljiva.
Obrestna mera iz povezanega posla (za kreditojemalca) za dolgoročne kredite je trenutno TOM + 0,0% letno in se spreminja tako, da se od vsakokrat veljavne obrestne mere odšteje subvencionirani del obrestne mere, ki znaša 6% točk letno.
6. člen
Krediti, odobreni za namen iz 1. člena tega pravilnika, se dodelijo praviloma največ v višini 50% od predračunske vrednosti investicije.
7. člen
Sklep o razpisu za dodelitev kreditov sprejme župan in ga objavi v sredstvih javnega obveščanja.
Sklep o razpisu mora vsebovati:
1. navedbo pravilnika, na podlagi katerega je objavljen razpis,
2. skupni znesek sredstev, ki jih banka nameni za kreditiranje,
3. namen, za katerega se krediti dodeljujejo,
4. kdo so lahko upravičenci za pridobitev kredita in pogoji, ki jih morajo izpolnjevati,
5. navedbo, kaj mora prošnja za kredit vsebovati,
6. pogoje, pod katerimi se krediti dodeljujejo (doba vračanja, obrestne mere itd.),
7. rok za vložitev prošnje za dodelitev kredita in mesto, kjer se prošnja vloži,
8. navedbo dokumentacije, ki jo mora prosilec priložiti k prošnji za kredit,
9. rok, v katerem bo sprejet sklep o dodelitvi kreditov.
8. člen
Predlog za dodelitev kreditov pripravi banka v skladu s pogodbo o subvencioniranju obrestne mere kredita iz povezanega posla in merili in postopki za odobravanje naložb Nove LB d.d., Ljubljana.
9. člen
Prošnjo za kredit s potrebnimi prilogami vložijo prosilci na Občini Brezovica, Odbor za gospodarstvo, turizem in gostinstvo ter kmetijstvo in gozdarstvo, Tržaška 390, 1351 Brezovica, ki zbrane vloge posreduje Novi LB d.d., Ljubljana, Podružnici Vič-Notranjska, Poslovalnici za gospodarske družbe in samostojne podjetnike, Riharjeva 26, Ljubljana.
Banka opravi posle v zvezi s sklepanjem kreditnih pogodb in spremlja njihovo izvajanje.
10. člen
Namensko porabo kredita, pridobljenega po pogojih tega pravilnika in sklepa o razpisu in izpolnjevanje obveznosti iz kreditne pogodbe lahko poleg banke preverja tudi Odbor za gospodarstvo, turizem in gostinstvo ter kmetijstvo in gozdarstvo na Občini Brezovica.
Št. 10/2001
Brezovica, dne 1. marca 2001.
Župan
Občine Brezovica
Drago Stanovnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti