Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2001 z dne 9. 3. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2001 z dne 9. 3. 2001

Kazalo

1040. Pravilnik o upravljanju doma kulture Ljutomer, stran 1703.

Na podlagi 7. in 14. člena statuta Občine Ljutomer (Uradni list RS, št. 62/99) in sklepa Občinskega sveta občine Ljutomer št. 32-02-7/00-1568 z dne 2. 6. 2000 je Občinski svet občine Ljutomer na 20. seji dne 11. 12. 2000 sprejel
P R A V I L N I K
o upravljanju doma kulture Ljutomer
I. SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pravice in obveznosti pri koriščenju Doma kulture Ljutomer, katerega lastnik in upravljalec je Občina Ljutomer.
II. NAMENSKOST PROSTOROV PO DEJAVNOSTI
2. člen
Namenskost prostorov po dejavnosti je:
1. dvorana – izvajanje kulturnih in drugih prireditev, kinematografska dejavnost;
2. galerija – osnovna dejavnost je galerijskega značaja, v samem prostoru pa je možno izvajati tudi druge prireditve;
3. garderobe – se koristijo ob uporabi dvorane s pripadajočimi sanitariji;
4. poslovni prostori;
5. podstrešni del – kinooperativna infrastruktura;
6. kletna prostora – služita deponiji;
7. prostori zraven garderob se praviloma dajejo v uporabo pravnim osebam, ki delujejo v občinskem interesu na področju kulture – s sklepom župana se natančneje opredelijo pogoji;
8. dvorana in pripadajoče garderobe se uporabljajo tudi za redno delo (vaje in priprave) ljubiteljske kulture v Občini Ljutomer.
Priloga kvadrature prostorov je sestavni del pravilnika.
III. KATEGORIJE PRIREDITEV
3. člen
Kategorije prireditev
1. Prireditve občinskega pomena: prireditve, katerih organizator je Občina Ljutomer, oziroma so v občinskem interesu, se obravnavajo kot prioritetne, za koriščenje prostora pa se ne zaračunava najemnina.
2. Dobrodelne, humanitarne prireditve: za prireditve, ki so humanitarnega oziroma dobrodelnega značaja in imajo prost vstop, se ne zaračunava uporaba prostora.
3. Prireditve javnih zavodov in društev: za prireditve, ki jih izvajajo javni zavodi in društva Občine Ljutomer in imajo prost vstop, se ne zaračunava najemnina prostorov.
4. Prireditve, ki jih izvajajo in organizirajo kulturna in ostala društva ter javni zavodi Občine Ljutomer in so povezane s kulturno dejavnostjo in za katere se zaračunava vstopnina: za tovrstne prireditve se najemnina ne zaračunava temveč se plačujejo materialni stroški v višini 5.000 SIT v nekurilni sezoni in 10.000 SIT v kurilni sezoni.
5. Komercialne prireditve in prireditve sorodnega značaja: za te prireditve se zaračunava najemnina za uporabo prostora, in sicer se loči kurilna in nekurilna sezona. Za posebne prireditve lahko župan odloči drugače.
IV. CENA
Cena za dnevno uporabo dvorane s pripadajočimi prostori znaša ob sprejetju tega pravilnika v kurilni sezoni 40.000 SIT, v nekurilni sezoni pa 20.000 SIT. V ceno ni zajet DDV.
V. PRAVICA UPORABE
4. člen
Na podlagi podane vloge za koriščenje prostorov v Domu kulture Ljutomer, ki se vloži na Oddelku za družbene dejavnosti Uprave Občine Ljutomer praviloma 14 dni pred koriščenjem prostorov, izda občinska uprava v roku treh dni interesentu soglasje za uporabo prostorov, pri komercialnih prireditvah, opredeljenih pod 6. točko 3. člena tega pravilnika pa se sklene pogodba z lastnikom objekta in uporabnikom prostorov. Na podlagi določil pogodbe se strošek poravna.
5. člen
Uporabniki prostorov morajo upoštevati veljavni hišni red.
6. člen
V primerih, ko je za isti termin podanih več vlog za koriščenje prostora v Domu kulture, imajo praviloma prednost dejavnosti iz 1. točke 3. člena tega pravilnika, prireditve domicilnega kulturnega društva, oziroma določi strokovna služba prioritetni vrstni red koriščenja prostorov glede na specifike posameznih prireditev.
VI. IZVAJANJE TEHNIČNIH DEL
7. člen
Za izvajanje tehničnih nalog ob nastopih in prireditvah je zadolžen hišnik, ki je zaposlen v Zavodu za kulturo in izobraževanje Ljutomer in ima ta del nalog zajet v sistemizaciji del in nalog.
VII. KONČNA DOLOČBA
8. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 67-6/01- 458
Ljutomer, dne 14. februarja 2001.
Župan
Občine Ljutomer
Jožef Špindler, inž. agr. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti