Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2001 z dne 9. 3. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2001 z dne 9. 3. 2001

Kazalo

1006. Odlok o proračunu Občine Bloke za leto 2001, stran 1666.

Na podlagi 29. člena zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99), zakona financiranju občin (Uradni list RS, št. 80/94, 45/97, 56/98, 1/99, 59/99, 61/99 ) in statuta Občine Bloke (Uradni list RS, št. 41/99) je Občinski svet občine Bloke na 16. redni seji dne 22. 2. 2001 sprejel
O D L O K
o proračunu Občine Bloke za leto 2001
1. člen
S proračunom Občine Bloke za leto 2001 (v nadaljevanju: občinski proračun) se zagotavljajo sredstva za financiranje javne porabe v Občini Bloke v letu 2001.
2. člen
Občinski proračun sestavljata bilanca prihodkov in odhodkov ter račun financiranja.
V računu financiranja se izkazuje odplačevanje dolgov in zadolževanje občine, ki je povezano s financiranjem salda bilance prihodkov in odhodkov.
Občinski proračun za leto 2001 se načrtujejo v predvidenih zneskih.
A) Bilanca prihodkov in odhodkov
I. Skupaj prihodki               203,047.264,19 SIT
II. Skupaj odhodki               202,907.264.19 SIT
B) Račun finančnih terjatev in naložb
C) Račun financiranja
IX. Odplačila dolga                  140.000,00 SIT
Pregled prihodkov in odhodkov občinskega proračuna so izkazani v bilanci prihodkov in odhodkov ter v računu financiranja ter so sestavni del tega odloka.
Stanje denarnih sredstev na računu proračuna na koncu preteklega leta je sestavni del proračuna za tekoče leto.
3. člen
Od prihodkov iz 2. člena tega odloka se 0,5% sredstev izloči v proračunsko rezervo, ki deluje kot proračunski sklad. Izločanje v rezervo se praviloma opravlja vsak mesec, dokončno pa po zaključnem računu za preteklo leto.
4. člen
Sredstva proračunske rezerve se uporabljajo za financiranje izdatkov za odpravo posledic naravnih nesreč in drugih nesreč, ki jih povzročijo naravne sile in ekološke nesreče.
O uporabi sredstev proračunske rezerve odloča župan.
5. člen
V proračunu se del predvidenih proračunskih prejemkov vnaprej ne razporedi, ampak se zadrži kot splošna proračunska rezervacija. Sredstva splošne proračunske rezervacije se v proračunu posebej izkazujejo in se uporabijo za nepredvidene namene, za katere v proračunu niso sredstva, ali za namene, za katere se med letom izkaže, da niso zagotovljena sredstva v zadostnem obsegu, ker jih pri pripravi proračuna ni bilo mogoče načrtovati. O uporabi le-teh sredstev odloča župan.
6. člen
Sredstva proračuna se delijo med letom enakomerno med vse uporabnike v okviru doseženih prihodkov in v odvisnosti od zapadlih obveznosti. Sredstva za plače, prispevke delodajalca in druge osebne prejemke delavcev občinska uprave se zagotavljajo v višini, ki je zakonsko opredeljena.
7. člen
Sredstva proračuna se smejo uporabljati le za namene, ki so določeni s proračunom.
Zagotovljena sredstva v proračunu morajo uporabniki uporabljati za namene, za katere so jim bila dana. Uporabniki smejo v breme občine prevzeti obveznosti le v okviru sredstev, ki so v proračunu predvidena za posamezne namene.
Sredstva proračuna se uporabljajo za plačevanje že opravljenih storitev in dobav.
8. člen
Nadzor nad poslovanjem uporabnikov proračunskih sredstev ter smotrnost in namembnost uporabe proračunskih sredstev opravlja nadzorni odbor.
9. člen
Nabavo opreme, investicijska in vzdrževalna dela ter storitve je potrebno oddajati s pogodbo in v skladu z zakonom o javnih naročilih.
10. člen
Za izvrševanje proračuna je odgovoren župan.
11. člen
S prostimi denarnimi sredstvi na računih upravlja župan Prosta denarna sredstva se lahko nalagajo v Banko Slovenije, banke in državne vrednostne papirje ob upoštevanju načela varnosti, likvidnosti in donosnosti naložbe.
12. člen
Ta odlok začne veljati z dnem sprejetja na seji Občinskega sveta občine Bloke, objavi se v Uradnem listu RS.
Nova vas, dne 22. februarja 2001.
Župan
Občine Bloke
Jože Doles l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti