Uradni list

Številka 9
Uradni list RS, št. 9/2001 z dne 9. 2. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 9/2001 z dne 9. 2. 2001

Kazalo

612. Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o ravnanju z odpadki v Občini Vojnik , stran 959.

Na podlagi navodila o metodologiji za oblikovanje cene obveznih lokalnih služb, ravnanja s komunalnimi odpadki in odlaganja ostankov komunalnih odpadkov (Uradni list RS, št. 27/98) in uredbe o oblikovanju cen (Uradni list RS, št. 69/98) je Občinski svet občine Vojnik na seji dne 23. 2. 2000 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah odloka o ravnanju z odpadki v Občini Vojnik
1. člen
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki v Občini Vojnik (Uradni list RS, št. 9/96), ki se nanašajo na spremembe obračuna storitev.
2. člen
Na koncu 32. člena se doda nov 32.a člen, ki glasi:
Manjše količine odpadkov lahko povzročitelji sami pripeljejo na odlagališče in jih brezplačno odložijo na za to določena mesta v dogovoru z upravljalcem odlagališča, ob pogoju, da so vključeni v reden odvoz odpadkov. Dokazilo je pogodba, sklenjena z izvajalcem ali dokazilo o plačilu storitve.
Za manjšo količino odpadkov se po tem odloku šteje z odpadki napolnjena prikolica osebnega vozila. Brezplačno odlaganje je možno šestkrat letno.
3. člen
Besedilo 38. člena se spremeni in glasi:
Osnova za obračun storitev je volumen posod ali teža odpadkov. Volumen posode je odvisen od števila družinskih članov, stanovanjske površine, poslovne površine, poslovne dejavnosti, količine odpadkov ter uspešnosti ločevanja. Minimalni predpisani volumen posode je 120 l.
Potreben volumen posode določita skupaj izvajalec in povzročitelj odpadkov.
V primeru, ko več uporabnikov uporablja isto posodo se za razdelitev stroškov po posameznih enotah uporablja kvadratura stanovanjske ali poslovne površine ali število uporabnikov.
Za stanovanjske površine se štejejo vse koristne površine stanovanjskih in pomožnih prostorov (kleti, garaže, drvarnice, shrambe, in drugi podobni prostori). Za poslovne in proizvodne površine se štejejo vsi prostori, ki služijo za izvajanje poslovne in proizvodne dejavnosti.
Povzročiteljem, ki sami pripeljejo odpadke na javno odlagališče, se stroški odlaganja odpadkov zaračunavajo po m3 pripeljanih odpadkov, po veljavnem ceniku, ki ga potrdi Občinski svet občine Vojnik.
4. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 137-2/2001-15
Vojnik, dne 24. januarja 2001.
Župan
Občine Vojnik
Benedikt Podergajs l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti