Uradni list

Številka 4
Uradni list RS, št. 4/2001 z dne 19. 1. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 4/2001 z dne 19. 1. 2001

Kazalo

302. Program priprave sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev Občine Škofja Loka za območje Občine Gorenja vas-Poljane, stran 413.

Občinski svet Občine Gorenja vas–Poljane je na podlagi 34., 35. in 36. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 18/93, 47/93 in 71/93) in na podlagi 10. in 16. člena statuta Občine Gorenja vas–Poljane (Uradni vestnik Gorenjske, št. 22/00) na 16. seji dne 21. 12. 2000 sprejel
P R O G R A M
priprave sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev Občine Škofja Loka za območje Občine Gorenja vas–Poljane
1. člen
Predmet in cilj sprejema sprememb in dopolnitev prostorsko ureditvenih pogojev občine Škofja Loka za območje Občine Gorenja vas–Poljane
S tem programom se podrobneje določijo vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag in drugih nalog, ki jih je potrebno opraviti v postopku priprave sprejemanja sprememb prostorsko ureditvenih pogojev (v nadaljnjem besedilu: PUP) Občine Škofja Loka za območje Občine Gorenja vas–Poljane.
Določijo se subjekti, ki sodelujejo pri pripravi PUP, način njihovega sodelovanja oziroma naloge in obveznosti, ki jih morajo pri tem opraviti, določijo se roki za posamezne faze priprave PUP ter sredstva, potrebna za njihovo pripravo.
Ta program določa nosilca aktivnosti, za pripravo sprememb in dopolnitev PUP Občine Škofja Loka za območje Občine Gorenja vas–Poljane, in sicer za območje C2–šola in VVZ Poljane in za območje pridobivalnega prostora Rudnika urana Žirovski vrh v delu, ki se namenja za gospodarsko cono Brebovnica.
2. člen
Izhodišča, vsebina in obseg sprememb in dopolnitev PUP
Izhodišče za pripravo sprememb in dopolnitev PUP za območje Občine Gorenja vas–Poljane je odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Občine Škofja Loka za obdobje 1986–2000 za območje Občine Gorenja vas–Poljane (Uradni list RS, št. 73/98).
Zaradi zastarelosti odloka o ZN šola in VVZ Poljane (Uradni vestnik Gorenjske, št. 14/84 in 18/84) in zaradi opustitve izkoriščanja uranove rude ter preprečevanja posledic rudarjenja v Rudniku urana Žirovski vrh je potrebno za obe območji dopolniti pogoje za posege.
3. člen
Strokovne podlage
Pri izdelavi sprememb in dopolnitev PUP se uporabijo vse strokovne podlage, ki so bile pripravljene za prostorsko izvedbene akte Občine Gorenja vas–Poljane.
V letu 1998 so bile izdelane posebne strokovne podlage za pripravo PUP, ki opredeljuje omejitve in pogoje za posege v območja naravne in kulturne dediščine in za posege v ostale dele prostora.
Naloga je bila naročena in izdelana na LRZVNKD.
Po potrebi se pred izdelavo osnutka sprememb in dopolnitev PUP izdelajo še druge strokovne podlage in geodetski posnetek.
4. člen
Organizacija in koordinacija priprave PUP
Koordinator aktivnosti bo župan Občine Gorenja vas–Poljane Jože Bogataj.
Sredstva za pripravo PUP so predvidena v proračunu Občine Gorenja vas–Poljane.
5. člen
Soglasodajalci
Organi in organizacije in strokovne službe, ki sodelujejo kot soglasodajalci pri izdelavi sprememb in dopolnitev PUP Občine Škofja Loka za območje Občine Gorenja vas–Poljane.
5.1 Ministrstvo za zdravstvo, zdravstveni inšpektorat RS, izpostava Kranj
5.2 Ministrstvo za okolje in prostor, Uprava RS za varstvo narave, področje voda, izpostava Kranj
5.3 Ministrstvo za obrambo
5.4 MOP – RUŽV
5.5 Elektro Ljubljana, PE Okolica
5.6 LRZVNKD – Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Ljubljana
Kolikor se v postopku priprave ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le-ta pridobe v postopku.
Organi in organizacije iz prejšnjega odstavka določijo pogoje pred pričetkom priprave osnutka sprememb in dopolnitev PUP, ki jih mora pripravljalec PUP upoštevati pri njegovi pripravi.
Soglasodajalci morajo v 30 dneh po prejemu programa priprave posredovati svoje pogoje, sicer se šteje, da pogojev nimajo in zato njihovo soglasje in sodelovanje ni potrebno.
Na izdelani dopolnjen osnutek odloka pa morajo v 30 dneh po prejemu vloge izdati ali utemeljeno zavrniti soglasje, sicer se šteje, da je soglasje dano.
Pri izdaji soglasja se preverja kako je izdelovalec sprememb in dopolnitev PUP upošteval postavljene pogoje.
Zaradi drugačnih zahtev ni možno zavrniti izdaje soglasja.
6. člen
Vsebina sprememb in dopolnitev
Spremembe in dopolnitve PUP se pripravijo v skladu s 43. členom zakona o urejanju naselij in drugih posegih v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86 in Uradni list RS, št. 18/93, 47/93 in 71/93) ter v skladu s 53. in 54. členom zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93).
Vsebujejo tekstualni del – odlok in grafični del prikazan na preglednih katastrskih načrtih PKN v merilu 1: 5000.
7. člen
Terminski plan
Osnutek sprememb in dopolnitev PUP: 30 dni po podpisu pogodbe z izdelovalcem.
Stališča do pripomb: 30 dni po prejemu pripomb iz javne razprave in javne razgrnitve.
Predlog sprememb in dopolnitev PUP: 30 dni po sprejetju stališč do pripomb.
Končno gradivo: 30 dni po sprejetju sprememb in dopolnitev PUP na občinskem svetu.
Osnutek sprememb in dopolnitev PUP se pripravi na podlagi strokovnih podlag in pogojev soglasodajalcev določenih v 4. členu tega programa priprave.
Osnutek sprememb in dopolnitev PUP župan predloži občinskemu svetu v obravnavo in sprejem.
Občinski svet občine Gorenja vas–Poljane sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka sprememb in dopolnitev PUP; sklep o javni razgrnitvi in javni obravnavi se objavi v Uradnem listu RS;
– javna razgrnitev se izvede v prostorih Občine Gorenja vas–Poljane za 30 dni po dnevu objave sklepa o javni razgrnitvi iz prejšnje alinee;
– javna razprava se izvede na sedežu Občine Gorenja vas–Poljane v času trajanja javne razgrnitve;
– občani, organi in organizacije, krajevne skupnosti ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka sprememb in dopolnitev PUP;
– občinski svet zavzame stališče do pripomb in predlogov, podanih v času trajanja javne razgrnitve, na podlagi naročila župana;
– župan po sprejetju stališča do pripomb in predlogov iz prejšnje alinee naloži izdelovalcu, da poskrbi za pripravo usklajenega osnutka sprememb in dopolnitev PUP, dopolnitve in popravke tistih njegovih sestavin, na katere so se nanašale utemeljene pripombe in predloge;
– župan Občine Gorenja vas–Poljane posreduje predlog sprememb in dopolnitev PUP občinskemu svetu v obravnavo in predlaga sprejem sprememb in dopolnitev PUP z odlokom;
– odlok se objavi v Uradnem listu RS.
8. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z dnem sprejema na Občinskem svetu občine Gorenja vas–Poljane.
Št. 0200-371-2/01
Gorenja vas, dne 21. decembra 2000.
Župan
Občine Gorenja vas–Poljane
Jože Bogataj l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti