Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2001 z dne 18. 1. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2001 z dne 18. 1. 2001

Kazalo

252. Odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana občine Lendava za območje Občine Kobilje, stran 355.

Na podlagi 31. In 43. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list SRS, št. 18/84 in 15/89), 2. člena zakona o planiranju in urejanju prostora v prehodnem obdobju (Uradni list RS, št. 48/90), ter na podlagi 20. člena statuta Občine Kobilje je Občinski svet občine Kobilje na 13. seji dne 22. 12. 2000 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana občine Lendava za območje Občine Kobilje
1. člen
(uvodne določbe)
Ta odlok določa spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin dolgoročnega plana Občine Lendava (Uradni objave, št. 13/87, 2/89 in Uradni list SRS, št. 57/92 in 11/95) in srednjeročnega plana občine Lendava (Uradni objave, št. 21/88, 2/89, 17/90 in Uradni list SRS, št. 57/92 in 11/95) za območje Občine Kobilje.
2. člen
Spremembe in dopolnitve se nanašajo na območje Občine Kobilje, ki zavzema katastrsko občino Kobilje, zaradi spremembe v namenski rabi zemljišč.
Posegi na najboljša kmetijska zemljišča so usklajeni s prostorskimi sestavinami dolgoročnega in srednjeročnega plana Republike Slovenije.
3. člen
(spremembe in dopolnitve dolgoročnega plana)
Dopolni se tekstualni del dolgoročnega plana, navedenega v 1. členu tega odloka, in sicer v poglavju 7.4. Zasnova namenske rabe zemljišč tako, da se doda novi odstavek, ki glasi:
Izjemoma je možen poseg na najboljša in druga kmetijska zemljišča na območjih Martin breg in Čertega, če gre za gradnjo kmetijskih objektov in objektov, ki dopolnjujejo kmetijsko dejavnost.
Na območju kmetijskih zemljišč in gozdov bodo izjemoma možni tudi posegi za gradnjo infrastrukturnih objektov, s katerimi se ne spremeni namenska raba površin (vodovod, kanalizacija, plin, elektrika, sistemi zvez). Prav tako so dopustne vse vodnogospodarske ureditve, s katerimi se revitalizira in na okolju prijazen način sanira in uredi osnovna odvodnja za zagotovitev večje poplavne varnosti naselja (preprečitev poplav, erozije) ali se sanirajo druge spremembe povzročene z naravnimi nesrečami.
4. člen
Dopolni se poglavje 7.4.3. Območja varovanja naravne in kulturne dediščine in sicer se dopolni seznam območij Krajinski parki:
Krajinski park Goričko, ki zajema celotno Občino Kobilje.
5. člen
Dopolni se kartografski del dolgoročnega plana za območje Občine Kobilje in sicer:
a) karte v merilu 1:25000
– zasnova primarne rabe prostora
– zasnova kmetijskih operacij
– zasnova varstva naravne in kulturne dediščine, zaradi vsebinskih dopolnitev, ter karte
– zasnova prometnega, energetskega omrežja ter omrežja zvez
– zasnova oskrbe z vodo in čistilne naprave
– zasnova vodnogospodarskih ureditev
– načini urejanja, zaradi spremembe v tehniki obdelave
b) karte v merilu 1:5000, ki so istočasno sestavni del prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana in sicer karte z oznakami Turnišče št. 7, 8, 9, 17, 18 in 19 zaradi spremembe namenske rabe kmetijskih zemljišč.
6. člen
(spremembe in dopolnitve srednjeročnega plana)
Spremeni in dopolni se kartografski del družbenega plana občine Lendava za obdobje 1986 – 90 in sicer pregledni katastrski načrti v merilu 1:5000 za območje nove Občine Kobilje zaradi uskladitve namenskih površin s površinami iz sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin dolgoročnega plana in sicer karte navedene v 5. členu tega odloka.
7. člen
Te spremembe in dopolnitve prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana občine Lendava za območje Občine Kobilje začnejo veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-03-11
Kobilje, dne 5. januarja 2001.
Župan
Občine Kobilje
Pavel Nemet l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti