Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2001 z dne 18. 1. 2001
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2001 z dne 18. 1. 2001

Kazalo

249. Pravilnik o načinu oddajanja telovadnic in ostalih pokritih športnih objektov osnovnih šol v uporabo, stran 354.

Na podlagi 17. in 93. člena statuta Občine Jesenice je Občinski svet občine Jesenice na 24. seji, dne 21. 12. 2000 sprejel
P R A V I L N I K
o načinu oddajanja telovadnic in ostalih pokritih športnih objektov osnovnih šol v uporabo
1. člen
S tem pravilnikom se določa način oddajanja telovadnic osnovnih šol na območju Občine Jesenice v uporabo, višina uporabnine in način plačila uporabnine.
2. člen
Določi se naslednje vadbene enote: velika telovadnica Osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice, mala telovadnica Osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice, velika telovadnica Osnovne šole Koroška Bela, mala telovadnica Osnovne šole Koroška Bela, telovadnica OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice, mala telovadnica Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice in velika telovadnica Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice (3 vadbene enote) ter bazen Osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice.
3. člen
Osnovne šole v Občini Jesenice (v nadaljevanju: šole) lahko oddajajo telovadnice v uporabo po končanem pouku in zaključenih interesnih dejavnostih svoje šole.
4. člen
Pri oddajanju telovadnic v uporabo morajo šole dati prednost izvajalcem letnega programa športa v Občini Jesenice v posameznem letu. Šole naj bi za te uporabnike zagotavljale telovadnice do 20. ure zvečer.
5. člen
Prednostno pravico uporabe posameznih vadbenih enot telovadnic imajo društva in klubi, ki jih po seznamu Športne zveze Jesenice uporabljajo kot primarni objekt za treninge in tekmovanja.
6. člen
Uporabnina za tisti del programov, ki so sofinancirani iz proračunskih sredstev Občine Jesenice za eno uro uporabe zanaša: 1.400 SIT za eno vadbeno enoto, 4.000 SIT za telovadnico s tremi vadbenimi enotami in 3.000 SIT za bazen. Uporabnina vključuje stroške ogrevanja, elektrike, čiščenja, vode, zavarovanja, zapiranja in 10% amortizacije. Uporabnina se enkrat letno, najkasneje do konca meseca februarja tekočega leta, uskladi z rastjo cen življenjskih potrebščin v Republiki Sloveniji. Ugotovitveni sklep o novi višini uporabnine sprejme župan.
7. člen
Za oddane prostore, v katerih uporabnik telovadnice izvaja dejavnost namenjeno uporabnikom, ki niso opredeljeni v 4. členu pravilnika, se oblikuje ekonomska cena.
8. člen
Šole izstavljajo račune za plačilo uporabnine telovadnic na podlagi pogodbe o oddaji telovadnic v uporabo, v kateri mora biti obvezno naveden uporabnik vadbenih enot telovadnic, število ur uporabe in cena.
Za tisti del programa, ki se društvom sofinancira iz proračunskih sredstev Občine Jesenice, šole mesečno poročajo o uporabi telovadnic pristojnemu organu Občine Jesenice.
9. člen
Pogodbe o oddaji telovadnic v uporabo, podatke o prihodkih in porabi sredstev iz naslova oddaje telovadnic v uporabo pošiljajo ravnatelji osnovnih šol pristojnemu upravnemu organu Občine Jesenice dvakrat letno in sicer do 15. julija za prvo polletje tekočega leta in do 15. januarja za preteklo leto.
10. člen
Sredstva, pridobljena iz naslova oddaje telovadnic v uporabo, lahko šole uporabljajo le za vzdrževanje telovadnic in razvoj športnih dejavnosti.
11. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 621-3/00
Jesenice, dne 21. decembra 2000.
Župan
Občine Jesenice
Boris Bregant, univ. dipl. inž. str. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti