Uradni list

Številka 117
Uradni list RS, št. 117/2000 z dne 19. 12. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 117/2000 z dne 19. 12. 2000

Kazalo

4936. Pravilnik o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Kuzma, stran 11957.

Na podlagi 12. člena zakona o gostinstvu ((Uradni list RS, št. 1/95 in 40/99), 4. in 12. člena pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99) in 15. člena statuta Občine Kuzma (Uradni list RS, št. 21/99), je Občinski svet občine Kuzma na 18. redni seji dne 8. decembra 2000, sprejel
P R A V I L N I K
o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Kuzma
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik določa merila in pogoje na podlagi katerih Občinska uprava občine Kuzma (v nadaljevanju: občinska uprava) izdaja soglasja k podaljšanju obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (v nadaljevanju: kmetija).
2. člen
Gostinec oziroma kmet določi podaljšani obratovalni čas gostinskega obrata ali kmetije samostojno v skladu s svojimi poslovnimi interesi in ob upoštevanju določb tega pravilnika.
II. PODALJŠANI OBRATOVALNI ČAS
3. člen
Kot merila za določitev obratovanja gostinskih obratov in kmetij v podaljšanem obratovalnem času se upoštevajo naslednje značilnosti območja Občine Kuzma:
– možnosti, ki jih gostinski obrat nudi za vzpodbujanje razvoja turizma v občini (kulturne, športne, turistične prireditve in programi ter druge zabavne prireditve),
– potrebe gostov,
– območje, kjer gostinski obrat leži,
– varstvo pred hrupom,
– krajevni običaji ob praznikih in dela prostih dnevih,
– interesi gostincev in kmetov.
4. člen
V podaljšanem obratovalnem času lahko poslujejo gostinski obrati in kmetije v naslednjem obratovalnem času:
1. gostilne, okrepčevalnice, turistične kmetije, slaščičarne in dnevni bari, od ponedeljka do četrtka med 6. in 23. uro, v petek, soboto in nedeljo do 24. ure,
2. terase in letni vrtovi smejo obratovati v poletnih mesecih (junij, julij, avgust) največ do 23. ure, druge mesece pa največ do 22. ure,
3. gostinski obrati, ki so v večnamenskih objektih v skladu z veljavnim hišnim redom oziroma programom prireditev. Če hišni red oziroma program prireditev nista sprejeta, veljajo za poslovanje v podaljšanem obratovalnem času določila iz 1. in 2. točke tega člena,
4. nočni bari, diskoteke, največ do 1. ure zjutraj naslednjega dne, ob petkih, sobotah in dnevnih pred prazniki najdlje do 3. ure naslednjega dne,
5. gostinski obrati, ki imajo organizirane prireditve v skladu s programom prijavljenih prireditev.
5. člen
Gostinskim obratom in kmetijam, ki se nahajajo izven stanovanjskih naselij, se obratovalni čas lahko podaljša za eno uro v skladu določbami 4. člena.
6. člen
Ne glede na določbe prejšnjih členov se lahko obratovalni čas gostinskega obrata oziroma kmetije podaljša do 4. ure naslednjega dne ob raznih prireditvah na prostem (plesi, veselice, revije...), oziroma do 6. ure naslednjega dne, če se prireditev izvaja v zaprtih prostorih (poroke...), če gostinec oziroma kmet, ki prireditev organizira, na Upravni enoti Murska Sobota priglasi prireditev ter pridobi vsa potrebna soglasja.
Gostinec mora v skladu s pravilnikom zaprositi občinsko upravo za podaljšanje obratovalnega časa najkasneje 5 dni pred prireditvijo, za vsako prireditev posebej.
7. člen
Gostinec oziroma kmet prijavi obratovalni čas na obrazcu, ki mu ga posreduje občinska uprava.
Vlogi za podaljšan obratovalni čas mora priložiti:
– fotokopijo odločbe o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dejavnosti oziroma prijavni list,
– soglasje lastnika objekta, kjer se lokal nahaja, kolikor gostinec ni lastnik lokala.
Gostinec oziroma kmet mora podaljšan obratovalni čas prijaviti občinski upravi 15 dni pred začetkom novega koledarskega leta za naslednje koledarsko leto, pred začetkom obratovanja ali pred spremembo obratovalnega časa.
8. člen
Občinska uprava v postopku ugotovi, da:
– je vloga za prijavo obratovalnega časa popolna,
– so upoštevane vse določbe pravilnika,
– je obratovalni čas določen v skladu z merili tega pravilnika.
Na podlagi popolne vloge potrdi prijavljeni razpored obratovalnega časa.
Če pa občinska uprava v postopku ugotovi, da kateri izmed v prejšnjem odstavku navedenih pogojev ni izpolnjen, z odločbo deloma ali v celoti zavrne prijavljeni obratovalni čas.
9. člen
Podaljšanje obratovalnega časa gostinskega obrata se gostincu oziroma kmetu med letom z odločbo prekliče oziroma odvzame ali skrajša na redni obratovalni čas v naslednjih primerih:
– če pristojni organ nadzora v postopku ugotovi, da gostinski obrat oziroma kmetija obratuje preko dovoljenega podaljšanega obratovalnega časa,
– če so zaznamovane ponavljajoče in utemeljene pisne pritožbe prizadetih občanov ali bližnjih stanovalcev zaradi kršitve javnega reda in miru na območju, kjer se gostinski obrat oziroma kmetija nahaja,
– če je bilo v času podaljšanega obratovalnega časa gostinskega obrata oziroma kmetije večkrat posredovano s strani policije, oziroma pristojnih inšpekcijskih organov,
– v primeru drugih uradno ugotovljenih vzrokov in kršitev javnega reda in miru.
V teh primerih je odvzeta možnost pridobitve soglasja k podaljšanju obratovalnega časa za 6 mesecev vnaprej, ki se šteje od dneva izdaje odločbe o odvzemu pravice do podaljšanega obratovalnega časa.
10. člen
Uresničevanje določb tega pravilnika nadzorujejo pristojni inšpekcijski organ in policija.
11. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 2081-00
Kuzma, dne 8. decembra 2000.
Župan
Občine Kuzma
Škalič Jožef l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti