Uradni list

Številka 63
Uradni list RS, št. 63/2000 z dne 13. 7. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 63/2000 z dne 13. 7. 2000

Kazalo

2881. Pravilnik o izkoriščanju sezonske čebelje paše na območju Občine Pivka, stran 7952.

Na podlagi drugega odstavka 28. člena zakona o ukrepih o živinoreji (Uradni list RS, št. 17/78, 29/86) Občina Pivka izdaja
P R A V I L N I K
o izkoriščanju sezonske čebelje paše na območju Občine Pivka
1. člen
Ta pravilnik določa upravljanje s čebeljimi pasišči v Občini Pivka, da bi omogočil urejeno, organizirano in smotrno izkoriščanje sezonske čebelje paše v Občini Pivka. Upravljalec s čebeljimi pasišči v Občini Pivka je Čebelarsko društvo Pivka (v nadaljnjem besedilu: upravljalec).
2. člen
Postopek za dodeljevanje pasišč vodi upravljalec na podlagi sklepa upravnega odbora. Upravljalec objavi v Slovenskem čebelarju vsako leto pooblaščene osebe za dodeljevanje pasišč. Pooblaščene osebe upoštevajo pri dodelitvi pasišča veljavni pašni kataster, ki je določen s Čebelarskim pašnim katastrom za Občino Pivka (Pivka, januar 2000).
3. člen
Rok za prijavo na akacijevo pašo je 30. april, za gozdno pašo pa 31. maj. Prevoznik mora odpeljati čebele s pasišča v roku 10 dni po končani paši.
4. člen
Čebelar, ki pripelje čebele na pašo, mora predhodno pridobiti ustrezno dovoljenje lastnika zemljišča in imeti ustrezno zdravniško spričevalo za svoje čebelje družine.
5. člen
Čebelar, ki pripelje čebele na pašo brez ustrezne odobritve pooblaščene osebe ali brez zdravstvenega spričevala, mora čebele odpeljati takoj oziroma najkasneje v roku treh dni po opozorilu pooblaščene osebe Čebelarskega društva Pivka.
Če čebelar čebel v danem času ne odpelje, ga upravljalec prijavi organom za notranje zadeve, če pa je sum na zdravstveno stanje čebel pa tudi pristojni veterinarski inšpekciji.
Stroški celotnega postopka gredo v breme lastnika čebel.
6. člen
Na stojišču, kjer so nameščene pripeljane čebele mora biti na vidnem mestu nameščen naslov skrbnika ali oskrbnika in ustrezno zdravstveno spričevalo za čebele.
7. člen
Stroške razporejanja na pasišče poravna čebelar razporejevalcu v skladu s sklepom upravnega odbora društva.
8. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 03101/2000
Pivka, dne 7. junija 2000.
Župan
Občine Pivka
Robert Smrdelj, inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti