Uradni list

Številka 38
Uradni list RS, št. 38/2000 z dne 10. 5. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 38/2000 z dne 10. 5. 2000

Kazalo

1870. Pravilnik o sredstvih za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov, stran 4574.

Na podlagi 18. člena statuta Občine Cerknica (Uradni list RS, št. 3/00) je Občinski svet občine Cerknica na 7. redni seji dne 18. 4. 2000 sprejel
P R A V I L N I K
o sredstvih za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom se urejajo pravice in obveznosti svetniških skupin in samostojnih svetnikov o uporabi finančnih in drugih sredstev, ki jih za njihovo delo zagotavlja Občina Cerknica.
2. člen
Svetniške skupine in samostojni svetniki prejemajo finančna sredstva za delo iz sredstev, ki so v proračunu Občine Cerknica, namenjena za delo Občinskega sveta občine Cerknica. Občina Cerknica jim za opravljanje njihovega dela zagotavlja osnovna sredstva in materialne pogoje za delo.
3. člen
Svetniške skupine in samostojni svetniki so dolžni s sredstvi iz prejšnjega člena tega pravilnika ravnati kot dober gospodar in jih uporabljati v skladu z določili tega pravilnika.
II. FINANČNA SREDSTVA
4. člen
Občinski svet določi višino finančnih sredstev za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov v proračunu Občine Cerknica za posamezno leto.
5. člen
Svetniške skupine in samostojni svetniki prejemajo sredstva iz proračuna Občine Cerknica glede na število svojih članov. Sredstva prejemajo mesečno po dvanajstinah, pri čemer se v tekoči mesec dodatno prenesejo morebitna neporabljena sredstva prejšnjega meseca.
V primeru izstopa svetnika iz svetniške skupine ostanejo finančna sredstva iz prejšnjega odstavka tega člena skupini, iz katerega je izstopil.
6. člen
Finančna sredstva za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov se vodijo za vsako skupino posamezno po stroškovnih mestih.
7. člen
Občina Cerknica svetniškim skupinam in samostojnim svetnikom za opravljanje njihovega dela zagotavlja:
– nakup in vzdrževanje osnovnih sredstev,
– nakup pisarniškega materiala,
– plačilo stroškov najemnin za osnovna sredstva,
– plačilo poštnih stroškov,
– plačilo telefonskih stroškov,
– plačilo stroškov fotokopiranja,
– plačilo stroškov izobraževanja,
– plačilo dnevnega tiska,
– plačilo za administrativno in strokovno delo,
– plačilo reprezentančnih stroškov.
8. člen
Odredbe za uporabo finančnih sredstev v skladu z določili tega pravilnika izdaja na predlog vodij svetniških skupin in samostojnih svetnikov župan Občine Cerknica. Župan lahko pooblasti določene osebe za izdajo odredb za uporabo finančnih sredstev.
9. člen
Oddelek za finance Občine Cerknica je dolžan na zahtevo vodje svetniške skupine ali samostojnega svetnika omogočiti vpogled v finančno dokumentacijo o porabi sredstev skupine in mu nemudoma dostaviti zahtevane podatke.
10. člen
Če svetniška skupina ali samostojni svetnik finančnih sredstev, ki jih prejema iz proračuna Občine Cerknica ne uporabi za namene, določene s tem pravilnikom, se mu predvidena sredstva zmanjšajo za višino nepravilno porabljenega zneska.
11. člen
Po preteku mandata občinskemu svetu se neporabljena finančna sredstva, namenjena za delovanje svetniških skupin, prenesejo v proračun za naslednje leto kot prenesena sredstva za delo svetniških skupin.
Do sprejema proračuna za tekoče leto se sredstva za delovanje svetniških skupin v okviru dvanajstin iz proračuna Občine Cerknica za preteklo leto razporedijo svetniškim skupinam in samostojnim svetnikom glede na volilni izid.
V primeru, da svetniška skupina po preteku mandata občinskega sveta, na novih volitvah, ne dobi mandata v občinskem svetu, lahko pripadajoča neporabljena sredstva iz preteklega mandata občinskega sveta porabi v tekočem proračunskem letu.
III. OSNOVNA SREDSTVA
12. člen
Osnovna sredstva, ki jih Občina Cerknica zagotavlja svetniškim klubom z njihovo delo so last Občine Cerknica in jih uporabljajo klubi v času trajanja mandata njihovih članov.
IV. KONČNA DOLOČBA
13. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, uporablja pa se od 1. 1. 2000 dalje.
Št. 03204-2/2000-3
Cerknica, dne 18. aprila 2000.
Župan
Občine Cerknica
Valentin Schein l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti