Uradni list

Številka 6
Uradni list RS, št. 6/2000 z dne 27. 1. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 6/2000 z dne 27. 1. 2000

Kazalo

293. Sklep o pogojih, ki jih mora izdajatelj zagotoviti na mestih za vpisovanje vrednostnih papirjev, stran 634.

Na podlagi drugega odstavka 28. člena zakona o trgu vrednostnih papirjev (Uradni list RS, št. 56/99) izdaja Agencija za trg vrednostnih papirjev
S K L E P
o pogojih, ki jih mora izdajatelj zagotoviti na mestih za vpisovanje vrednostnih papirjev
1. člen
Izdajatelj vrednostnih papirjev, ki opravlja javno ponudbo, mora z borzno posredniško družbo ali banko, ki ima dovoljenje za opravljanje posebnih storitev iz 1. ali 2. točke drugega odstavka 73. člena zakona o trgu vrednostnih papirjev (Uradni list RS, št. 56/99; v nadaljnjem besedilu: ZTVP-1), skleniti pogodbo, s katero jo pooblasti za izvajanje vpisovanja vrednostnih papirjev. Pogodba mora borzno posredniško družbo oziroma banko zavezovati, da bo vpisovanje vrednostnih papirjev potekalo v skladu z določbami ZTVP-1 in tega sklepa.
2. člen
Vpisovanje vrednostnih papirjev poteka na vpisnih mestih, ki morajo biti v prostorih borzno posredniške družbe ali banke iz prejšnjega člena tega sklepa.
3. člen
Izdajatelj mora zagotoviti, da je na vseh vpisnih mestih zadostno število prospektov in izvlečkov prospekta z vsebino, ki je v skladu z določbama drugega in tretjega odstavka 26. člena ZTVP-1.
Na vpisnem mestu je treba vsaki zainteresirani osebi na njeno zahtevo nemudoma izročiti prospekt oziroma izvleček prospekta.
Po opravljenem vpisu vrednostnih papirjev je treba vsakemu vpisniku skupaj z vpisno dokumentacijo izročiti tudi izvleček prospekta.
4. člen
Na vpisnem mestu mora biti najmanj en izvod čistopisa statuta oziroma ustanovitvenega akta izdajatelja.
Če je izdajatelj izdelal računovodske izkaze z novejšimi podatki, kot so računovodski izkazi v prospektu, mora biti najmanj en izvod takšnih računovodskih izkazov na vpisnem mestu.
Na vpisnem mestu je treba vsaki zainteresirani osebi na njeno zahtevo omogočiti vpogled v dokumente iz prvega in drugega odstavka tega člena, in sicer takoj, ko je to mogoče, glede na število izvodov, ki so na vpisnem mestu.
5. člen
Pri vpisovanju javno ponujenih delnic mora vsak vpisnik podpisati vpisnico v skladu z določbo 207. člena zakona o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 30/93, 29/94, 82/94, 20/98, 84/98, 6/99).
Pri vpisovanju drugih vrednostnih papirjev mora vsak vpisnik podpisati vpisni dokument, smiselno enako kot pri vpisnici iz prejšnjega odstavka tega člena.
Borzno posredniška družba oziroma banka iz 1. člena tega sklepa mora en izvod podpisane vpisne dokumentacije izročiti vpisniku, druge pa hraniti na vpisnem mestu in jih ob koncu javne ponudbe, skupaj s poročilom iz prvega odstavka 35. člena ZTVP-1, izročiti izdajatelju.
6. člen
Ta sklep začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 75-1/2-2/2000
Ljubljana, dne 20. januarja 2000.
Predsednik
Strokovnega sveta
Agencije za trg vrednostnih papirjev
dr. Miha Juhart l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti