Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
PRILOGA 1
k uredbi o določitvi kmetijskih in živilskih proizvodov, za
katere se ob uvozu plačuje posebna dajatev
Posebna dajatev se obračuna in plačuje od 1 kg kmetijskega
proizvoda oziroma živila, pri čemer se upošteva teža blaga
brez embalaže.
Ne glede na prejšnji odstavek se pri tarifni oznaki 2204
obračuna in plačuje posebna dajatev v merski enoti 1 liter.
Pri tarifni oznaki 0105 11 se za 1 kg šteje največ 25 kosov.
Pri tarifni oznaki 0407 00 se za 1 kg šteje največ 20 jajc
pri teži do 50 g/kos.
-------------------------------------------------------
Tarifna Višina posebne
oznaka P o i m e n o v a n j e dajatve
SIT/kg
-------------------------------------------------------
1 2 3
-------------------------------------------------------
0102 Živo govedo
0102 90 - Druge:
- - domačih pasem:
- - - z maso nad 300 kg:
- - - - telice (samice goveda,
ki še niso telile):
0102 90 510 - - - - - za zakol 156,00
0102 90 590 - - - - - druge 156,00
- - - - krave:
0102 90 610 - - - - - za zakol 156.00
0102 90 690 - - - - - druge 156,00
- - - - druge:
0102 90 710 - - - - - za zakol 156,00
0102 90 790 - - - - - druge 156,00
0103 Živi prašiči
- Drugi:
0103 91 - - mase pod 50 kg:
0103 91 100 - - - domačih pasem 59,80
0103 92 - - mase 50 kg ali več:
- - - domačih pasem:
0103 92 110 - - - - svinje, ki so vsaj
enkrat prasile, mase ne manj
kot 160 kg 59,80
0103 92 190 - - - - drugi 59,80
0105 Živa domača perutnina (vrste
Gallus domesticus, race, gosi,
purani in pegatke)
Mase do vključno 185 g:
0105 11 - - kokoši, domače (Gallus
domesticus):
- - - druge:
0105 11 910 - - - - nesnice 310,40
0105 11 990 - - - - druge 310,40
- Druga:
0105 92 00 - - kokoši, domače (Gallus
domesticus), mase do 2000 g:
0105 92 009 - - - druge 23,30
0105 93 00 - - kokoši, domače (Gallus
domesticus), mase več kot 2000
g:
0105 93 009 - - - druge 23,30
0201 Meso, goveje, sveže ali
ohlajeno
0201 10 00 - Trupi in polovice:
0201 10 001 - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 288,70
0201 10 009 - - drugo 284,70
0201 20 - Drugi kosi s kostmi:
0201 20 20 - - "kompenzirane četrti":
0201 20 201 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 418,60
0201 20 209 - - - drugo 408,40
0201 20 30 - - nerazkosane ali razkosane
sprednje četrti:
0201 20 301 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 418,60
0201 20 309 - - - drugo 408,40
0201 20 50 - - nerazkosane ali razkosane
zadnje četrti:
0201 20 501 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 418,60
0201 20 509 - - - drugo 408,40
0201 20 90 - - drugo:
0201 20 901 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 418,60
0201 20 909 - - - drugo 408,40
0201 30 00 - Brez kosti:
0201 30 001 - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 487,20
0201 30 009 - - drugo 487,20
0202 Meso goveje, zamrznjeno
0202 10 00 - Trupi in polovice:
0202 10 001 - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 261,00
0202 10 009 - - drugo 249,40
0202 20 - Drugi kosi s kostmi:
0202 20 10 - - "kompenzirane" četrti:
0202 20 101 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 373,00
0202 20 109 - - - drugo 373,00
0202 20 30 - - nerazkosane ali razkosane
sprednje četrti:
0202 20 301 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 373,00
0202 20 309 - - - drugo 373,00
0202 20 50 - - nerazkosane ali razkosane
zadnje četrti:
0202 20 501 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 373,00
0202 20 509 - - - drugo 373,00
0202 20 90 - - drugo:
0202 20 901 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 373,00
0202 20 909 - - - drugo 373,00
0202 30 - Brez kosti:
0202 30 10 - - sprednje četrti, cele ali
razkosane v največ pet kosov,
vsaka sprednja četrt
predstavljena v enem
zamrznjenem bloku;
kompenzirane četrti v dveh
delih, od katerih eden vsebuje
sprednjo četrt, celo ali
razkosano v največ pet kosov,
drugi del pa
zadnjo četrt, razen fileja v
enem kosu:
0202 30 101 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 399,20
0202 30 109 - - - drugo 399,20
0202 30 50 - - vrat, pleče, plečna bržola
in prsa s spodnjim delom
plečeta:
0202 30 501 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 399,20
0202 30 509 - - - drugo 399,20
0202 30 90 - - drugo:
0202 30 901 - - - mlada govedina visoke
kvalitete (Hilton) 399,20
0202 30 909 - - - drugo 399,20
0203 Meso, prašičje, sveže,
ohlajeno ali zamrznjeno
- Sveže ali ohlajeno:
0203 11 - - trupi in polovice s kožo:
0203 11 100 - - - domačih prašičev 68,90
0203 11 900 - - - drugo - divjih prašičev 68,90
0203 12 - - šunke, plečeta in njihovi
kosi, s kostmi:
- - - domačih prašičev:
0203 12 110 - - - - šunke in njihovi kosi 100,00
0203 12 190 - - - - plečeta in njihovi
kosi 100,00
0203 12 900 - - - drugo - divjih prašičev 100,00
0203 19 - - drugo:
- - - domačih prašičev:
0203 19 110 - - - - prednji deli in
njihovi kosi 111,70
0203 19 130 - - - - ledja in njihovi kosi,
s kostmi 111,70
0203 19 150 - - - - prsa s potrebušino in
maščobo, kosi 111,70
- - - - drugo:
0203 19 550 - - - - - brez kosti 111,70
0203 19 590 - - - - - drugo (npr. polovice
brez kože in brez slanine) 111,70
0203 19 900 - - - drugo (npr. divjih
prašičev) 111,70
- Zamrznjeno:
0203 21 - - trupi in polovice:
0203 21 100 - - - domačih prašičev 68,90
0203 21 900 - - - drugo - divjih prašičev 68,90
0203 22 - - šunke, plečeta in njihovi
kosi, s kostmi:
- - - domačih prašičev:
0203 22 110 - - - - šunke in njihovi kosi 99,80
0203 22 190 - - - - plečeta in njihovi
kosi 99,80
0203 22 900 - - - drugo - divjih prašičev 99,80
0203 29 - - drugo:
- - - domačih prašičev:
0203 29 110 - - - - prednji deli in
njihovi kosi 101,50
0203 29 130 - - - - ledja in njihovi kosi,
s kostmi 101,50
0203 29 150 - - - - prsa s potrebušino in
maščobo, kosi 101,50
- - - - drugo:
0203 29 550 - - - - - brez kosti 101,50
0203 29 590 - - - - - drugo (npr. polovice
brez kože in brez slanine) 101,50
0203 29 900 - - - drugo - divjih prašičev 101,50
0204 Meso, ovčje ali kozje, sveže,
ohlajeno ali zamrznjeno
0204 10 000 - Trupi in polovice,
jagnječji, sveži ali ohlajeni 258,00
0207 Meso in užitni odpadki
perutnine iz tar. št. 0105,
sveže, ohlajeno ali zamrznjeno
- Kokoši vrste Gallus
domesticus:
0207 11 - - nerazrezane na kose, sveže
ali ohlajene:
0207 11 100 - - - oskubljene in očiščene,
z glavami in nogami, znane kot
"83% piščanci" 36,00
0207 11 300 - - - oskubljene in očiščene,
brez glav in nog, vendar z
vratovi,
srčki, jetri in želodčki,
znane kot "70% piščanci" 36,00
0207 11 900 - - - oskubljene in očiščene,
brez glav, nog ter vratov,
src,
jeter in želodčkov, znane kot
"65% piščanci" ali pod
drugim nazivom 36,00
0207 12 - - nerazrezane na kose,
zamrznjene:
0207 12 100 - - - oskubljene in očiščene,
brez glav in nog, vendar z
vratovi,
srčki, jetri in želodčki,
znane kot "70% piščanci" 22,70
0207 12 900 - - - oskubljene in očiščene,
brez glav, nog ter vratov,
src, jeter
in želodčkov, znane kot "65%
piščanci" ali pod
drugim nazivom 22,70
0207 13 - - kosi in drobovje, sveži
ali ohlajeni:
- - - kosi:
0207 13 100 - - - - brez kosti (razrezani,
zmleti ali ne) 90,30
- - - - s kostmi:
0207 13 200 - - - - - polovice ali
četrtine 90,30
0207 13 300 - - - - - cela krila z ali
brez vršičkov 90,30
0207 13 400 - - - - - hrbtišča, vratovi,
hrbtišča z vratovi, škofije
in vršički kril 90,30
0207 13 500 - - - - - prsa in kosi prs 90,30
0207 13 600 - - - - - noge in kosi nog 90,30
0207 13 700 - - - - - drugo 90,30
- - - drobovje:
0207 13 910 - - - - jetra 36,00
0207 13 990 - - - - drugo 36,00
0207 14 - - kosi in drobovje,
zamrznjeni:
- - - kosi:
0207 14 100 - - - - brez kosti (razrezani,
zmleti ali ne) 71,80
- - - - s kostmi:
0207 14 200 - - - - - polovice ali
četrtine 71,80
0207 14 300 - - - - - cela krila z ali
brez vršičkov 71,80
0207 14 400 - - - - - hrbtišča, vratovi,
hrbtišča z vratovi, škofije in
vršički kril 71,80
0207 14 500 - - - - - prsa in kosi prs 71,80
0207 14 600 - - - - - noge in kosi nog 71,80
0207 14 700 - - - - - drugo 71,80
- - - drobovje:
0207 14 910 - - - - jetra 28,70
0207 14 990 - - - - drugo 28,70
- Purani:
0207 24 - - nerazrezani na kose, sveži
ali ohlajeni:
0207 24 100 - - - oskubljeni in očiščeni,
brez glav in nog, vendar z
vratovi,
srčki, jetri in želodčki,
znani kot "80% purani" 38,90
0207 24 900 - - - oskubljeni in očiščeni,
brez glav, nog ter vratov,
srčkov,
jeter in želodčkov, znani kot
"73% purani" ali pod
drugim nazivom 38,90
0207 26 - - kosi in drobovje, sveži
ali ohlajeni:
- - - kosi:
0207 26 100 - - - - brez kosti (razrezani,
zmleti ali ne) 98,00
- - - - s kostmi:
0207 26 200 - - - - - polovice ali
četrtine 98,00
0207 26 300 - - - - - cela krila z ali
brez vršičkov 98,00
0207 26 400 - - - - - hrbtišča, vratovi,
hrbtišča z vratovi, škofije in
vršički kril 98,00
0207 26 500 - - - - - prsa in kosi prs 98,00
- - - - - noge in kosi nog:
0207 26 600 - - - - - - bedra in kosi
beder 98,00
0207 26 700 - - - - - - drugo 98,00
0207 26 800 - - - - - drugo 98,00
- - - drobovje:
0207 26 910 - - - - jetra 28,70
0207 26 990 - - - - drugo 28,70
- - Race, gosi in pegatke:
0207 32 - - nerazrezane na kose, sveže
ali ohlajene:
- - - race:
0207 32 110 - - - oskubljene,
izkrvavljene, očiščene
drobovja, z glavami
in nogami, znane pod nazivom
"85% race" 36,00
0207 32 150 - - - oskubljene in očiščene,
brez glav in nog, vendar z
vratovi,
srčki, jetri in želodčki,
znane kot "70% race" 36,00
0207 32 190 - - - oskubljene in očiščene,
brez glav, nog ter brez
vratov,
srčkov, jeter in želodčkov,
znane kot "63% race" ali
pod drugim nazivom 36,00
- - gosi:
0207 32 510 - - - oskubljene,
izkrvavljene, neočiščene, z
glavami in nogami,
znane kot "82% gosi" 36,00
0207 32 590 - - - oskubljene in očiščene,
brez glav in nog, s srčki in
želodčki
ali brez njih, znane kot "75%
gosi" ali pod drugim nazivom 36,00
0207 32 900 - - pegatke 36,00
0207 35 - - drugo, sveže ali ohlajeno:
- - - kosi:
- - - - brez kosti (razrezani,
zmleti ali ne):
0207 35 110 - - - - - gosi 90,30
0207 35 150 - - - - - rac in pegatk 90,30
- - - - s kostmi:
- - - - - polovice ali četrti 90,30
0207 35 210 - - - - - - rac 90,30
0207 35 230 - - - - - - gosi 90,30
0207 35 250 - - - - - - pegatk 90,30
0207 35 310 - - - - - cela krila, z ali
brez vršičkov 90,30
0207 35 410 - - - - - hrbtišča, vratovi,
hrbtišča z vratovi, škofije in
vršički kril 90,30
- - - - - prsa in kosi prs:
0207 35 510 - - - - - - gosi 90,30
0207 35 530 - - - - - - rac in pegatk 90,30
- - - - - noge in kosi nog:
0207 35 610 - - - - - - gosi 90,30
0207 35 630 - - - - - - rac in pegatk 90,30
0207 35 710 - - - - - paletoji iz gosi ali
rac 90,30
0207 35 790 - - - - - drugo 90,30
- - - drobovje:
0207 35 910 - - - - jetra, razen mastnih
jeter 36,00
0207 35 990 - - - - drugo 36,00
0210 Meso in drugi užitni mesni
klavnični izdelki, nasoljeni,
v slanici,
sušeni ali prekajeni; užitna
moka in zdrob iz mesa ali iz
drugih
klavničnih izdelkov
- Meso, prašičje:
0210 11 - - šunke, plečeta in njihovi
kosi, s kostmi:
- - - domačih prašičev:
- - - - nasoljena ali v
slanici:
0210 11 110 - - - - - šunke in njihovi
kosi 179,10
0210 11 190 - - - - - plečeta in njihovi
kosi 179,10
- - - - posušena ali
prekajena:
0210 11 310 - - - - - šunke in njihovi
kosi 179,10
0210 11 390 - - - - - plečeta in njihovi
kosi 179,10
0210 11 900 - - - drugo 179,10
0210 12 - - prsi s potrebušino in
njihovi kosi:
- - - domačih prašičev:
0210 12 110 - - - - soljene ali v slanici 92,10
0210 12 190 - - - - sušene ali prekajene 92,10
0210 12 900 - - - drugo 92,10
0210 19 - - drugo:
- - - domačih prašičev:
- - - - soljeno ali v slanici:
0210 19 100 - - - - - prekajene prašičje
polovice ali njihovi kosi 179,10
0210 19 200 - - - - - prekajene skrajšane
polovice (tričetrtinske
stranice)
ali srednji deli 179,10
0210 19 300 - - - - - prednji deli in
njihovi kosi 179,10
0210 19 400 - - - - - ledja in njihovi
kosi 179,10
- - - - - drugo:
0210 19 510 - - - - - - brez kosti 179,10
0210 19 590 - - - - - - drugo 179,10
- - - - sušeno ali prekajeno:
0210 19 600 - - - - - prednji deli in
njihovi kosi 179,10
0210 19 700 - - - - - ledja in njihovi
kosi 179,10
- - - - - drugo:
0210 19 810 - - - - - - brez kosti 179,10
0210 19 890 - - - - - - drugo 179,10
0210 19 900 - - - drugo 179,10
0210 20 - Meso, goveje:
0210 20 100 - - s kostmi 232,00
0210 20 900 - - brez kosti 300,00
0210 90 - Drugo, vključno užitno moko,
zdrob iz mesa in drugih
klavničnih izdelkov:
- - meso:
0210 90 100 - - - konjsko, soljeno, v
slanici ali sušeno 138,20
- - - ovčje in kozje:
0210 90 110 - - - - s kostmi 138,20
0210 90 190 - - - - brez kosti 138,20
0210 90 290 - - - drugo 138,20
- - drobovina:
- - - domačih prašičev:
0210 90 310 - - - - jetra 61,60
0210 90 390 - - - - drugo 61,60
- - - govedi:
0210 90 410 - - - - prepona, mišična in
tetivna (flam) 186,30
0210 90 490 - - - - drugo 186,30
0210 90 600 - - - ovac in koz 138,20
- - - drugo:
0210 90 800 - - - - drugo 138,20
0210 90 900 - - užitne moke in zdrob iz
mesa ali mesnih odpadkov 138,20
0401 Mleko in smetana,
nekoncentrirana in brez
dodatnega sladkorja
ali drugih sladil
0401 10 Z največ 1 mas.% maščobe:
0401 10 100 - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno dveh
litrov 28,20
0401 10 900 - - drugo 28,20
0401 20 - Z več kot 1 mas.% do
vključno 6 mas.% maščobe:
- - do vključno 3 mas.%:
0401 20 110 - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno dveh
litrov 38,00
0401 20 190 - - - drugo 38,00
- - nad 3 mas.%:
0401 20 910 - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno dveh
litrov 38,00
0401 20 990 - - - drugo 38,00
0401 30 - Z več kot 6 mas.% maščobe:
- - do vključno 21 mas.%:
0401 30 110 - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno dveh
litrov 211,00
0401 30 190 - - - drugo 211,00
- - nad 21 mas.% pa do
vključno 45 mas.%:
0401 30 310 - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno dveh
litrov 211,00
0401 30 390 - - - drugo 211,00
- - nad 45 mas.%:
0401 30 910 - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno dveh
litrov 221,30
0401 30 990 - - - drugo 221,30
0402 Mleko in smetana,
koncentrirana ali z dodatkom
sladkorja ali drugih sladil
0402 10 - V prahu, zrnih ali drugih
trdnih oblikah, z največ 1,5
mas.% maščobe:
- - brez dodanega sladkorja
ali drugih sladil:
0402 10 110 - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5
kg 190,10
0402 10 190 - - - drugo 190,10
- - drugo:
0402 10 910 - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5
kg 190,10
0402 10 990 - - - drugo 190,10
- V prahu, zrnih ali drugih
trdnih oblikah, z več kot 1,5
mas.% maščobe:
0402 21 - - brez dodatnega sladkorja
ali drugih sladil:
- - - z vsebnostjo maščob do
vključno 27 mas.%:
0402 21 110 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5
kg 247,30
- - - - drugo:
0402 21 170 - - - - - z vsebnostjo maščob
do vključno 11 mas.% 247,30
0402 21 190 - - - - - z vsebnostjo maščob
več kot 11 mas.% pa do
vključno 27 mas.% 247,30
- - - z vsebnostjo maščob nad
27 mas.%:
0402 21 910 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5
kg 247,30
0402 21 990 - - - - drugo 247,30
0402 29 - - drugo:
- - - z vsebnostjo maščob do
vključno 27 mas.%:
- - - - drugo:
0402 29 150 - - - - - v izvirnem pakiranju
z neto vsebino do vključno 2,5
kg 240,00
0402 29 190 - - - - - drugo 240,00
- - - z vsebnostjo maščob več
kot 27 mas.%:
0402 29 910 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5
kg 240,00
0402 29 990 - - - - drugo 240,00
- Drugo:
0402 91 - - brez dodatnega sladkorja
ali drugih sladil:
- - - z vsebnostjo maščob do
vključno 8 mas.%:
0402 91 110 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5
kg 240,00
0402 91 190 - - - - drugo 240,00
- - - z vsebnostjo maščob več
kot 8 mas.% pa do vključno 10
mas.%:
0402 91 310 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5
kg 240,00
0402 91 390 - - - - drugo 240,00
- - - z vsebnostjo maščob več
kot 10 mas.% pa do vključno 45
mas.%:
0402 91 510 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5
kg 240,00
0402 91 590 - - - - drugo 240,00
- - - z vsebnostjo maščob več
kot 45 mas.%:
0402 91 910 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5
kg 240,00
0402 91 990 - - - - drugo 240,00
0402 99 - - drugo:
- - - z vsebnostjo maščob do
vključno 9,5 mas.%:
0402 99 110 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5
kg 250,90
0402 99 190 - - - - drugo 250,90
- - - z vsebnostjo maščob več
kot 9,5 mas.% pa do vključno
45 mas.%:
0402 99 310 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5
kg 250,90
0402 99 390 - - - - drugo 250,90
- - - z vsebnostjo maščob, več
kot 45 mas.%:
0402 99 910 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 2,5
kg 250,90
0402 99 990 - - - - drugo 250,90
0403 Pinjenec, kislo mleko, kisla
smetana, jogurt, kefir in
drugo
fermentirano ali kislo mleko
in smetana, koncentrirano ali
ne,
z dodatkom sladkorja ali
drugih sladil, aromatizirano
ali z
dodanim sadjem, lupinastim
sadjem (npr. lešniki, orehi
ipd.)
ali kakavom
0403 10 - Jogurt:
- - nearomatiziran ali brez
dodanega sadja, lešnikov ali
kakava:
- - - - brez dodanega
sladkorja ali drugih sladil, z
vsebnostjo maščob:
0403 10 110 - - - - - do vključno 3 mas.% 91,00
0403 10 130 - - - - - več kot 3 mas.% pa
do vključno 6 mas.% 91,00
0403 10 190 - - - - - več kot 6 mas.% 91,00
- - - - drugo, z vsebnostjo
maščob:
0403 10 310 - - - - - do vključno 3 mas.% 91,00
0403 10 330 - - - - - več kot 3 mas.% pa
do vključno 6 mas.% 91,00
0403 10 390 - - - - - več kot 6 mas.% 91,00
- - aromatiziran ali z
dodatkom sadja, lešnikov ali
kakava:
- - - v prahu, zrnih ali
drugih trdnih oblikah, z
vsebnostjo mlečnih maščob:
0403 10 510 - - - - do vključno 1,5 mas.% 118,00
0403 10 530 - - - - več kot 1,5 mas.% pa
do vključno 27 mas.% 118,00
0403 10 590 - - - - več kot 27 mas.% 118,00
- - - drugo, z vsebnostjo
mlečnih maščob:
0403 10 910 - - - - do vključno 3 mas.% 118,00
0403 10 930 - - - - več kot 3 mas.% pa do
vključno 6 mas.% 118,00
0403 10 990 - - - - več kot 6 mas.% 118,00
0403 90 - Drugo (vključno s toplotno
obdelanimi jogurti):
- - nearomatizirano ali brez
dodanega sadja, lešnikov ali
kakava:
- - - v prahu, zrnih ali
drugih trdnih oblikah:
- - - - brez dodanega
sladkorja ali drugih sladil, z
vsebnostjo maščob:
0403 90 110 - - - - - do vključno 1,5
mas.% 121,00
0403 90 130 - - - - - več kot 1,5 mas.% pa
do vključno 27 mas.% 121,00
0403 90 190 - - - - - več kot 27 mas.% 121,00
- - - - drugo, z vsebnostjo
maščob:
0403 90 310 - - - - - do vključno 1,5
mas.% 121,00
0403 90 330 - - - - - več kot 1,5 mas.% pa
do vključno 27 mas.% 121,00
0403 90 390 - - - - - več kot 27 mas.% 121,00
- - - drugo:
- - - - brez dodanega
sladkorja ali drugih sladil, z
vsebnostjo maščob:
0403 90 510 - - - - - do vključno 3 mas.% 121,00
0403 90 530 - - - - - več kot 3 mas.% pa
do vključno 6 mas.% 121,00
0403 90 590 - - - - - več kot 6 mas.% 121,00
- - - - drugo, z vsebnostjo
maščob:
0403 90 610 - - - - - do vključno 3 mas.% 121,00
0403 90 630 - - - - - več kot 3 mas.% pa
do vključno 6 mas.% 121,00
0403 90 690 - - - - - več kot 6 mas.% 121,00
- - aromatizirano ali z
dodatki sadja, lešnikov ali
kakava:
- - - v prahu, zrnih ali
drugih trdnih oblikah, z
vsebnostjo mlečnih maščob:
0403 90 710 - - - - do vključno 1,5 mas.% 167,00
0403 90 730 - - - - več kot 1,5 mas.% pa
do vključno 27 mas.% 167,00
0403 90 790 - - - - več kot 27 mas.% 167,00
- - - drugo, z vsebnostjo
mlečnih maščob:
0403 90 910 - - - - do vključno 3 mas.% 167,00
0403 90 930 - - - - več kot 3 mas.% pa do
vključno 6 mas.% 167,00
0403 90 990 - - - - več kot 6 mas.% 167,00
0404 Sirotka, koncentrirana ali ne,
z dodatkom sladkorja ali
drugih sladil;
izdelki iz naravnih mlečnih
sestavin z dodatkom sladkorja
ali drugih
sladil ali brez njih, ki niso
navedeni in ne zajeti na
drugem mestu
0404 90 - Drugo:
- - brez dodanega sladkorja
ali drugih sladil, z
vsebnostjo maščob:
0404 90 210 - - - - do vključno 1,5 mas.% 126,00
0404 90 230 - - - - več kot 1,5 mas.% pa
do vključno 27 mas.% 126,00
0404 90 290 - - - - več kot 27 mas.% 126,00
- - drugo z vsebnostjo maščob:
0404 90 810 - - - do vključno 1,5 mas.% 126,00
0404 90 830 - - - več kot 1,5 mas.% pa do
vključno 27 mas.% 126,00
0404 90 890 - - - več kot 27 mas.% 126,00
0405 Maslo ter druge maščobe in
olja, dobljeni iz mleka;
mlečni namazi
0405 10 - Maslo:
- z vsebnostjo maščob do
vključno 85 mas.%:
- - - naravno maslo:
0405 10 110 - - - - v izvirnem pakiranju z
neto vsebino do vključno 1 kg 320,30
0405 10 190 - - - - drugo 320,30
0405 10 300 - - - rekombinirano maslo 320,30
0405 10 500 - - - sirotkino maslo 320,30
0405 10 900 - - drugo 320,30
0405 20 - Mlečni namazi:
0405 20 100 - - z vsebnostjo maščob 39
mas.% ali več, vendar
z manj kot 60 mas.% maščobe 320,30
0405 20 300 - - z vsebnostjo maščob 60
mas.% ali več, pa do vključno
75 mas.% maščobe 320,30
0405 20 900 - - z vsebnostjo maščob več
kot 75 mas.%, vendar z
manj kot 80 mas.% maščobe 320,30
0405 90 - Drugo:
0405 90 100 - - z vsebnostjo maščob 99,3
mas.% ali več maščobe, ter z
največ 0,5 mas.% vode 320,30
0405 90 900 - - drugo 320,30
0406 Sir in skuta
0406 10 - Sveži sir (vključno sir iz
sirotke), nefermentiran, in
skuta:
0406 10 200 - - z vsebnostjo maščob do
vključno 40 mas.% 182,00
0406 10 800 - - drugo 229,00
0406 20 - Sir, nariban ali v prahu,
vseh vrst:
0406 20 100 - - zeliščni sir glarus (znan
kot schabziger), narejen iz
posnetega mleka in zmešan s
fino zdrobljenimi zelišči 257,00
0406 20 900 - - drugo 257,00
0406 30 - Sir, topljen, razen
naribanega, ali v prahu:
0406 30 100 - - za proizvodnjo katerih se
uporabljajo le siri, kot so
ementalski
sir, gruyere in appenzell in
ki lahko vsebujejo dodani
zeliščni
sir glarus (znan kot
schabziger); pripravljen za
prodajo na drobno
končnemu porabniku brez
predhodnega pakiranja v manjšo
embalažo, z vsebnostjo maščob
v suhi snovi do vključno
56 mas.% 255,90
- - drugo:
- - - z vsebnostjo maščob do
vključno 36 mas.% in z
vsebnostjo maščob v suhi
snovi:
0406 30 310 - - - - do vključno 48 mas.% 255,90
0406 30 390 - - - - več kot 48 mas.% 255,90
0406 30 900 - - - z vsebnostjo maščob več
kot 36 mas.% 255,90
0406 40 - Sir z modrimi ali podobnimi
žlahtnimi plesnimi nastale v
jedru sira:
0406 40 100 - - roquefort 1,00
0406 40 500 - - gorgonzola 1,00
0406 40 900 - - drug 1,00
0406 90 - Sir, drug:
0406 90 010 - - za predelavo 296,20
- - drugi:
- - - ementalec, grojer,
sbrinz, bergkaese in
appenzell:
0406 90 020 - - - - - celi siri, katerih
vrednost "prosto meja" je
večja od
401,85 EUR/100 kg neto mase pa
do vključno
430,62 EUR/100 kg neto mase,
ki v suhi snovi vsebujejo 45
mas.%
ali več maščobe in ki so
zoreli 3 ali več mesecev. 296,20
0406 90 030 - - - - - celi siri, katerih
vrednost "prosto meja" je
večja
od 430,62 EUR/100 kg neto
mase, ki v suhi snovi
vsebujejo 45 mas.%
ali več maščobe in ki so
zoreli 3 ali več mesecev. 296,20
0406 90 040 - - - - - kosi, pakirani v
vakuumu ali inertnem plinu s
skorjo na vsaj
eni strani, katerih neto masa
je 1 kg ali večja in manjša od
5 kg in
katerih vrednost "prosto meja"
je večja od 430,62 EUR/100 kg
neto mase pa do vključno
459,39 EUR/100 kg neto mase,
ki v suhi snovi vsebujejo 45
mas.% ali več maščobe in ki so
zoreli 3 ali več mesecev. 296,20
0406 90 050 - - - - - kosi, pakirani v
vakuumu ali inertnem plinu s
skorjo na vsaj
eni strani, katerih neto masa
je 1 kg ali večja in katerih
vrednost
"prosto meja" je večja od
459,39 EUR/100 kg neto mase,
ki v
suhi snovi vsebujejo 45 mas.%
ali več maščobe in ki so
zoreli 3 ali več mesecev. 296,20
0406 90 060 - - - - - kosi brez skorje,
katerih neto masa je manjša od
450 g,
katerih vrednost "prosto meja"
je večja od 499,67 EUR/100 kg
neto mase, pakirani v vakuumu
ali inertnem plinu v
pakiranjih,
na katerih je opis sira,
vsebnost maščob, odgovorni za
pakiranje
in država proizvodnje, ki v
suhi snovi vsebujejo 45 mas.%
ali več maščobe in ki so
zoreli 3 ali več mesecev. 296,20
- - - - - drugo:
0406 90 130 - - - - - - ementalec 296,20
0406 90 150 - - - - - - grojer, sbrinz 296,20
0406 90 170 - - - - - - bergkaese,
appenzell 296,20
0406 90 180 - - - Fromage fribourgeois,
Vacherin mont d'Or in Tete de
Moine 296,20
0406 90 190 - - - glarus zeliščni sir
(znan kot schabziger), narejen
iz
posnetega mleka in zmešan s
fino zdrobljenimi zelišči 296,20
0406 90 230 - - - edamec 296,20
0406 90 250 - - - tilsit 296,20
0406 90 270 - - - masleni sir (butterkase) 296,20
0406 90 290 - - - kačkaval 296,20
- - - feta:
0406 90 330 - - - - drugo 296,20
0406 90 350 - - - kefalo- tyr 296,20
0406 90 370 - - - finlandia 296,20
0406 90 390 - - - jarlsberg 296,20
- - - drugo:
0406 90 500 - - - - siri iz ovčjega ali
bivoljega mleka v čebričkih s
slanico
ali v mehovih iz ovčje ali
kozje kože 296,20
- - - - drugo:
- - - - - z vsebnostjo maščob
do vključno 40 mas.% in
vsebnostjo
vode, izračunane v nemaščobni
snovi:
- - - - - - do vključno 47
mas.%:
0406 90 610 - - - - - - - grana padano,
parmigiano reggiano 296,20
0406 90 630 - - - - - - - fiore sardo,
pecorino 296,20
0406 90 690 - - - - - - - drugi 296,20
- - - - - - več kot 47 mas.%
pa do vključno 72 mas.%:
0406 90 730 - - - - - - - provolone 296,20
0406 90 750 - - - - - - - asiago,
caciocavallo, montasio,
ragusano 296,20
0406 90 760 - - - - - - - danbo, fontal,
fontina, fynbo, havarti,
maribo, samso 296,20
0406 90 780 - - - - - - - gauda 296,20
0406 90 790 - - - - - - - esrom, italico,
kernhem, saint-nectaire, saint-
paulin, taleggio 296,20
0406 90 810 - - - - - - - cantal,
cheshire, wensleydale,
lancashire, double
gloucester, blarney, colby,
monterey 296,20
0406 90 820 - - - - - - - camembert 296,20
0406 90 840 - - - - - - - brie 296,20
0406 90 850 - - - - - - - kefalograviera,
kasseri 296,20
- - - - - - - drugi siri z
vsebnostjo vode, izračunane
nemaščobnih snovi:
0406 90 860 - - - - - - - - več kot 47
mas.% pa do vključno 52 mas.% 296,20
0406 90 870 - - - - - - - - več kot 52
mas.% pa do vključno 62 mas.% 296,20
0406 90 880 - - - - - - - - več kot 62
mas.% pa do vključno 72 mas.% 296,20
0406 90 930 - - - - - - več kot 72 mas.% 296,20
0407 00 Ptičja jajca, v lupini, sveža,
konzervirana ali kuhana
- Perutnine:
0407 00 30 - - druga:
0407 00 301 - - - kokošja 28,10
0407 00 309 - - - druga 28,10
0408 Ptičja jajca brez lupine ter
jajčni rumenjaki, sveža,
sušena,
kuhana v vodi ali sopari,
oblikovana, zamrznjena ali
kako
drugače konzervirana, z
dodatkom sladkorja ali drugih
sladil
ali brez njih
- Rumenjaki:
0408 11 - - sušeni:
0408 11 200 - - - neprimerni za človeško
prehrano 127,40
0408 11 800 - - - drugi 127,40
0408 19 - - drugi:
0408 19 200 - - - neprimerni za človeško
prehrano 46,60
- - - drugi:
0408 19 810 - - - - tekoči 46,60
0408 19 890 - - - - drugi, tudi zamrznjeni 46,60
- Drugo:
0408 91 - - sušeno:
0408 91 200 - - - neprimerno za človeško
prehrano 121,70
0408 91 800 - - - drugo 121,70
0408 99 - - Drugo:
0408 99 800 - - - drugo 30,00
0808 Jabolka, hruške in kutine,
sveže
0808 10 - Jabolka:
- - drugo:
0808 10 20 - - - vrste zlati delišes:
0808 10 201 - - - - od 1. januarja do 31.
marca 24,00
0808 10 202 - - - - od 1. aprila do 30.
junija 24,00
0808 10 203 - - - - od 1. julija do 20.
avgusta 24,00
0808 10 204 - - - - od 21. avgusta do 31.
decembra 24,00
0808 10 50 - - - vrste granny smith:
0808 10 501 - - - - od 1. januarja do 31.
marca 24,00
0808 10 502 - - - - od 1. aprila do 30.
junija 24,00
0808 10 503 - - - - od 1. julija do 20.
avgusta 24,00
0808 10 504 - - - - od 21. avgusta do 31.
decembra 24,00
0808 10 90 - - - druga:
0808 10 901 - - - - od 1. januarja do 31.
marca 24,00
0808 10 902 - - - - od 1. aprila do 30.
junija 24,00
0808 10 903 - - - - od 1. julija do 20.
avgusta 24,00
0808 10 904 - - - - od 21. avgusta do 31.
decembra 24,00
0808 20 - Hruške in kutine:
- - hruške:
0808 20 100 - - - hruške za predelavo,
razsute, od 1. avgusta do 31.
decembra 24,50
0808 20 50 - - - druge:
0808 20 501 - - - - od 1. januarja do 31.
marca 24,50
0808 20 502 - - - - od 1. aprila do 30.
junija 24,50
0808 20 503 - - - - od 1. julija do 20.
avgusta 24,50
0808 20 504 - - - - od 21. avgusta do 31.
decembra 24,50
0809 Marelice, češnje in višnje,
breskve (vključno z
nektarinami), slive, trnulje,
sveže
0809 30 - Breskve, vključno z
nektarinami:
0809 30 10 - - nektarine:
0809 30 102 - - - od 21. junija do 15.
avgusta 19,00
0809 30 103 - - - od 16. avgusta do 30.
septembra 19,00
0809 30 90 - - druge:
0809 30 902 - - - od 21. junija do 15.
avgusta,
razen tistih iz tar. podšt.
0809 30 909 19,00
0809 30 903 - - - od 16. avgusta do 30.
septembra,
razen tistih iz tar.podšt.
0809 30 909 19,00
1001 Pšenica in soržica
1001 90 - Drugo:
1001 90 990 - - - drugo 16,80
1101 00 Pšenična ali moka iz mešanice
žit na podlagi pšenice
- Pšenična moka:
1101 00 150 - - iz navadne pšenice ali
pirjevice 22,30
1101 00 900 - Moka iz mešanice žit na
podlagi pšenice 22,30
1601 Klobase in podobni izdelki iz
mesa, drugih užitnih
klavničnih
proizvodov ali krvi;
sestavljena živila na osnovi
teh proizvodov
1601 00 100 - Iz jeter 208,10
- Drugo:
1601 00 910 - - klobase, suhe ali za
sušenje, nekuhane 208,10
1601 00 990 - - drugo 208,10
1602 Drugi pripravljeni ali
konzervirani izdelki iz mesa,
drobovja ali krvi
- Iz perutnine iz tar. št.
0105:
1602 32 - - kokoši vrste Gallus
domesticus:
- - - ki vsebujejo 57 mas.%
ali več mesa ali drobovine:
1602 32 110 - - - - surovo 101,30
1602 32 190 - - - - drugo 101,30
1602 32 300 - - - ki vsebujejo 25 mas.%
ali več, vendar manj kot 57
mas.% mesa ali drobovine 101,30
1602 32 900 - - - drugo 101,30
1602 39 - - drugo:
- - - ki vsebuje najmanj 57
mas.% perutninskega mesa ali
drobovine:
1602 39 210 - - - - nekuhano 101,30
1602 39 290 - - - - drugo 101,30
1602 39 400 - - - ki vsebuje 25 mas.% ali
več, vendar manj kot 57 mas.%
perutninskega mesa ali
drobovine 101,30
1602 39 800 - - - drugo 101,30
- Prašičev:
1602 41 - - šunka (stegno) in njeni
kosi:
1602 41 100 - - - domačih prašičev 220,30
1602 41 900 - - - drugo, divjih prašičev 220,30
1602 42 - - plečeta in njihovi kosi:
1602 42 100 - - - domačih prašičev 181,60
1602 42 900 - - - drugo, divjih prašičev 181,60
1602 49 - - drugo, vključno mešanice:
- - - domačih prašičev:
- - - - ki vsebujejo 80 mas.%
ali več mesa ali užitnih
klavničnih
proizvodov katere koli vrste,
vključno z maščobami katere
koli
vrste in kakršnega koli
izvora:
1602 49 110 - - - - - ledja brez vratu in
njihovi deli, vključno z
mešanicami
ledij ali šunke (stegen) 204,20
1602 49 130 - - - - - vrat z zgornjim
plečetom in deli, vključno z
mešanimi
deli vratu in pleč 204,20
1602 49 150 - - - - - druge mešanice, ki
vsebujejo stegna (noge),
pleča, ledja
ali vrat z zgornjim delom
plečeta in njihove dele 204,20
1602 49 190 - - - - - drugo 204,20
1602 49 300 - - - - ki vsebujejo 40 mas.%
ali več, vendar manj kot 80
mas.% mesa
ali užitnih klavničnih
proizvodov (drobovine) katere
koli vrste,
vključno z maščobami katere
koli vrste ali kakršnega koli
izvora 204,20
1602 49 500 - - - - ki vsebujejo manj kot
40 mas.% mesa ali užitnih
klavničnih
proizvodov (drobovine) katere
koli vrste, vključno z
maščobami
katere koli vrste ali
kakršnega koli izvora 204,20
1602 49 900 - - - drugo, divjih prašičev 204,20
1602 50 - Goved:
1602 50 100 - - nekuhano; mešanice
kuhanega mesa ali užitnih
klavničnih
proizvodov (drobovine) in
nekuhanega mesa ali užitnih
klavničnih proizvodov 119,85
- - drugo:
- - - v nepredušnih posodah:
1602 50 310 - - - - konzervirana govedina 119,85
1602 50 390 - - - - drugo 119,85
1602 50 800 - - - drugo 119,85
1602 90 - Drugo, vključno z izdelki iz
krvi katerih koli živali:
1602 90 100 - - pripravki iz krvi katerih
koli živali 179,00
- - drugo:
- - - drugo:
1602 90 510 - - - - ki vsebuje meso ali
užitne klavnične proizvode
(drobovino)
domačih prašičev 179,00
- - - - drugo:
- - - - - ki vsebuje goveje
meso ali užitne klavnične
proizvode (drobovino):
1602 90 610 - - - - - - nekuhano; mešanice
kuhanega mesa ali užitnih
klavničnih
proizvodov (drobovine) in
nekuhanega mesa ali užitnih
klavničnih proizvodov
(drobovine) 179,00
1602 90 690 - - - - - - drugo 179,00
- - - - - drugo:
- - - - - - ovčje ali kozje:
- - - - - - nekuhano; mešanice
kuhanega mesa ali užitnih
klavničnih
proizvodov (drobovine) in
nekuhanega mesa ali užitnih
klavničnih proizvodov
(drobovine)
1602 90 720 - - - - - - - - ovčje 179,00
1602 90 740 - - - - - - - - kozje 179,00
- - - - - - - drugo:
1602 90 760 - - - - - - - - ovčje 179,00
1602 90 780 - - - - - - - - kozje 179,00
1602 90 980 - - - - - - drugo 179,00
1701 Sladkor iz sladkornega trsa in
sladkorne pese
ter kemično čista saharoza v
trdnem stanju
- Drugo:
1701 91 000 - - z dodatki za
aromatiziranje in barvili 65,70
1701 99 - - drugo:
1701 99 100 - - - beli sladkor 65,70
1701 99 900 - - - drugo 65,70
1702 Drugi sladkorji, vključno s
kemično čisto laktozo,
maltozo,
glukozo in fruktozo, v trdnem
stanju; sladkorni sirupi brez
dodatkov za aromatiziranje ali
barvil; umetni med in mešanice
umetnega ter naravnega medu;
karamelni sladkor
1702 90 - Drugo, vključno invertni
sladkor:
1702 90 300 - - izoglukoza 31,30
1702 90 500 - - maltodekstrin in
maltodekstrinski sirup 31,30
1702 90 600 - - umetni med, mešan ali
nemešan z naravnim medom 31,30
- - karamelni sladkor:
1702 90 710 - - - ki vsebuje 50 mas.% ali
več saharoze v suhi snovi 31,30
- - - drugo:
1702 90 750 - - - - v obliki praška,
aglomeriran ali neaglomeriran 31,30
1702 90 790 - - - - drugo 31,30
1702 90 800 - - inulinski sirup 31,30
1702 90 990 - - drugo 31,30
2009 Sadni sokovi (tudi grozdni
mošt) in zelenjavni sokovi,
nefermentirani in brez dodatka
alkohola, z dodatkom
sladkorja ali drugih sladil
ali brez njih
2009 70 - Jabolčni sok:
- - gostote več kot 1,33 g/cm3
pri 200C:
2009 70 110 - - - katerega vrednost ne
presega 22 EUR za 100 kg neto
teže 10,00
2009 70 190 - - - drugo 10,00
- - gostote do vključno 1,33
g/cm3 pri 200C:
2009 70 300 - - - katerega vrednost
presega 18 EUR za 100 kg neto
teže, z dodanim sladkorjem 10,00
- - - drugo:
2009 70 910 - - - - z vsebnostjo dodanega
sladkorja več kot 30 mas.% 10,00
2009 70 930 - - - - z vsebnostjo dodanega
sladkorja do vključno 30 mas.% 10,00
2009 70 990 - - - - brez dodanega
sladkorja 10,00
2204 Vino iz svežega grozdja,
vključno ojačena vina; grozdni
mošt, razen tistega iz tar.
št. 2009
2204 10 - Peneča vina (penine), ki
imajo pri temperaturi 200C
v zaprtih posodah nadtlak ne
manj kot 3 bare:
- - z dejansko vsebnostjo
alkohola najmanj 8,5 vol.%:
2204 10 110 - - - Champagne 64,00
2204 10 190 - - - druga, z vsebnostjo
alkohola manj kot 8,5 vol.% 64,00
- - druga:
2204 10 910 - - - Asti spumante 64,00
2204 10 990 - - - druga 64,00
- Druga vina; grozdni mošt,
katerega fermentacija je
ustavljena z dodajanjem
alkohola:
2204 21 - - v posodah do vključno 2 l:
2204 21 100 - - - vino, razen tistega iz
tar. podšt. 2204 10, v
steklenicah
s pritrjenimi žičnimi
košaricami, drugače polnjeno
zaradi
povišanega tlaka zaradi
ogljikovega dioksida v
raztopini, od 1
do 3 barov, merjeno pri
temperaturi 200C 46,20
- - - drugo:
- - - - z volumsko vsebnostjo
alkohola največ 13 vol.%:
- - - - - kakovostna in
vrhunska vina, ki se
pridelujejo v vinorodnih
okoliših:
- - - - - - bela:
2204 21 110 - - - - - - - Alsace 74,40
2204 21 120 - - - - - - - Bordeaux 74,40
2204 21 130 - - - - - - - Bourgogne 74,40
2204 21 170 - - - - - - - Val de Loire 74,40
2204 21 180 - - - - - - - Mosel- Saar- Ruw
er 74,40
2204 21 190 - - - - - - - Pflaz 74,40
2204 21 220 - - - - - - - Rheinhessen 74,40
2204 21 240 - - - - - - - Lazio 74,40
2204 21 260 - - - - - - - Toscana 74,40
2204 21 270 - - - - - - - Trentino, Alto
Adige in Friuli 74,40
2204 21 280 - - - - - - - Veneto 74,40
2204 21 320 - - - - - - - Vinho Verde 74,40
2204 21 340 - - - - - - - Pendes 74,40
2204 21 360 - - - - - - - Rioja 74,40
2204 21 370 - - - - - - - Valencia 74,40
2204 21 38 - - - - - - - drugje:
2204 21 389 - - - - - - - - drugje 74,40
- - - - - - druga:
2204 21 420 - - - - - - - Bordeaux 74,40
2204 21 430 - - - - - - - Bourgogne 74,40
2204 21 440 - - - - - - - Beaujolais 74,40
2204 21 460 - - - - - - - Cotes du Rhone 74,40
2204 21 470 - - - - - - - Languedoc- Rouss
illon 74,40
2204 21 480 - - - - - - - Val de Loire 74,40
2204 21 620 - - - - - - - Piemonte 74,40
2204 21 660 - - - - - - - Toscana 74,40
2204 21 670 - - - - - - - Trentino in Alto
Adige 74,40
2204 21 680 - - - - - - - Veneto 74,40
2204 21 690 - - - - - - - Dao, Bairrada in
Douro 74,40
2204 21 710 - - - - - - - Navarra 74,40
2204 21 740 - - - - - - - Penedes 74,40
2204 21 760 - - - - - - - Rioja 74,40
2204 21 770 - - - - - - - Valdepenas 74,40
2204 21 78 - - - - - - - drugje:
2204 21 789 - - - - - - - - drugje 74,40
- - - - - druga (ne
kakovostna):
2204 21 790 - - - - - - bela 74,40
2204 21 800 - - - - - - druga 74,40
- - - - z volumsko vsebnostjo
alkohola, ki je večja od 13
vol.% pa
do vključno 15 vol.%:
- - - - - kakovostna in
vrhunska vina iz posameznih
regij:
2204 21 810 - - - - - - bela 74,40
2204 21 820 - - - - - - druga 74,40
- - - - - druga:
2204 21 830 - - - - - - bela 74,40
2204 21 840 - - - - - - druga 74,40
2204 29 - - drugo (v posodah nad 2 l):
2204 29 100 - - - vino, razen tistega, ki
spada pod tar. podšt. 2204 10,
v steklenicah
z žičnimi košaricami; drugače
polnjeno vino zaradi dodatnega
tlaka
zaradi ogljikovega dioksida v
raztopini, med 1 in 3 bari,
merjeno pri
temperaturi 200C 46,20
- - - drugo:
- - - - z volumsko vsebnostjo
alkohola do vključno 13 vol.%:
- - - - - kakovostna in
vrhunska vina, pridelana v
vinorodnih okoliših:
- - - - - - bela:
2204 29 120 - - - - - - - Bordeaux 64,70
2204 29 130 - - - - - - - Bourgogne 64,70
2204 29 170 - - - - - - - Val de Loire 64,70
2204 29 18 - - - - - - - drugje:
2204 29 189 - - - - - - - - drugje 64,70
- - - - - - druga:
2204 29 420 - - - - - - - Bordeaux 64,70
2204 29 430 - - - - - - - Bourgogne 64,70
2204 29 440 - - - - - - - Baujolais 64,70
2204 29 460 - - - - - - - Cotes- du- Rhone 64,70
2204 29 470 - - - - - - - Languedoc- Rouss
illon 64,70
2204 29 480 - - - - - - - Val de Loire 64,70
2204 29 58 - - - - - - - drugje:
2204 29 589 - - - - - - - - drugje 64,70
- - - - - druga (ne
kakovostna):
- - - - - - bela:
2204 29 620 - - - - - - - Sicilia 64,70
2204 29 640 - - - - - - - Veneto 64,70
2204 29 650 - - - - - - - drugje 64,70
- - - - - - druga:
2204 29 710 - - - - - - - Apuglia 64,70
2204 29 720 - - - - - - - Sicilia 64,70
2204 29 750 - - - - - - - drugje 64,70
- - - - z volumsko vsebnostjo
alkohola, ki je večja od 13
vol.% pa
do vključno 15 vol.%
- - - - - kakovostna in
vrhunska vina, pridelana v
vinorodnih okoliših:
2204 29 810 - - - - - - bela 64,70
2204 29 820 - - - - - - druga 64,70
- - - - - druga:
2204 29 830 - - - - - - bela 64,70
2204 29 840 - - - - - - druga 64,70
2204 30 - Drug grozdni mošt:
2204 30 100 - - v fermentaciji ali z
ustavljenim vrenjem brez
dodajanja alkohola 64,70
- - drugo:
- - - gostote 1,33 g/cm3 ali
manj pri 200C in dejansko
vsebnostjo
alkohola do vključno 1 vol.%
2204 30 920 - - - - koncentrirani 64,70
2204 30 940 - - - - drugo 64,70
- - - drugo:
2204 30 960 - - - - koncentrirani 64,70
2204 30 980 - - - - drugo 64,70