Uradni list

Številka 3
Uradni list RS, št. 3/2000 z dne 14. 1. 2000
Uradni list

Uradni list RS, št. 3/2000 z dne 14. 1. 2000

Kazalo

162. Sklep o razpisu krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Bukovje, stran 351.

Na podlagi 3. člena zakona o samoprispevku (Uradni list SRS, št. 35/85), in 56. člena zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (Uradni list RS, št. 15/94) je Svet KS Bukovje na seji dne 26. 11. 1999 sprejel
S K L E P
o razpisu krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Bukovje
1. člen
Razpiše se referendum za uvedbo krajevnega samoprispevka v denarju za območje KS Bukovje. Sredstva krajevnega samoprispevka se na osnovi sprejetega programa namenijo za naslednja dela:
– razširitev in obnova pokopališč Belsko in Predjama,
– asfaltiranje površin do na novo zgrajenih hiš,
– ureditev odtokov voda,
– dokončanje športnega igrišča.
2. člen
Vrednost programa znaša 42,000.000 SIT.
Iz sredstev krajevnega samoprispevka se bo predvidoma zbral znesek 15,000.000 SIT.
3. člen
Za dan razpisa referenduma se šteje 20. 12. 1999 in s tem dnem začnejo teči roki za opravila, ki so potrebna za izvedbo referenduma.
4. člen
Referendum bo v nedeljo, dne 30. 1. 2000 od 7. do 19. ure, na običajnem glasovalnem mestu.
5. člen
Krajevni samoprispevek bo uveden za obdobje 2 let, in sicer od 1. 2. 2000 do 31. 1. 2002.
6. člen
Pravico glasovanja na referendumu imajo vsi krajani, ki so vpisani v splošni volilni imenik KS Bukovje.
7. člen
Zavezanci za samoprispevek so občani, ki imajo stalno prebivališče na območju Krajevne skupnosti Bukovje, ki plačujejo samoprispevek v naslednji višini:
– 1,5% od neto plače iz delovnega razmerja in nadomestil ter pogodb o delu,
– 1,5% od pokojnin,
– 1,5% od zavarovalne osnove, od katere zavezanci, ki nimajo plače, plačujejo prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje,
– 1,5% od katastrskega dohodka, ki je osnova, od katere kmetje plačujejo samoprispevek in se ugotavlja po posebnih predpisih in je osnova za plačilo davka od odhodka iz kmetijstva.
8. člen
Samoprispevek se ne plačuje od socialno-varstvenih pomoči, od priznavalnin, od invalidnin in drugih prejemkov po predpisih o vojaških invalidih ter civilnih invalidih vojne, od denarnega nadomestila za telesno okvaro, od dodatka za pomoč in postrežbo, od štipendij dijakov in študentov ter nagrad, ki jih dijaki in študentje prejemajo na proizvodnem delu oziroma delovni praksi, od regresa za letni dopust in od jubilejnih nagrad in odpravnin.
Plačilo krajevnega samoprispevka so oproščeni krajani, katerih prejemki ne presegajo zneska, ki zagotavlja materialno in socialno varnost delavca, določnega z zakonom.
9. člen
Sredstva samoprispevka se zbirajo žiro račun proračuna Občine Postojna, št. 52200-630-61215.
Za zbiranje sredstev in realizacijo referendumskega programa skrbi svet KS. Svet KS enkrat letno poroča zboru krajanov o uporabi sredstev samoprispevka.
Nadzor nad uporabo sredstev opravlja Nadzorni odbor občine Postojna.
10. člen
Na predlog Sveta KS Bukovje lahko Občina Postojna sredstva samoprisevka, ki so začasno prosta, plasira pri poslovni banki za določen čas.
11. člen
Na referendumu se glasuje neposredno in tajno z glasovnicami, na katerih je naslednje besedilo:
GLASOVNICA
Na referednumu, dne 30. 1. 2000 za uvedbo samoprispevka v denarju za dobo 2 let, to je od 1. 2. 2000 do 31. 1. 2002 za območje KS Bukovje za sofinanciranje izvedbe programa:
Razširitev in obnova pokopališč Belsko in Predjama, asfaltiranje površin do na novo zgrajenih hiš, ureditev odtokov voda in dokončanje športnega igrišča.
glasujem
                                         ZA	                   PROTI
Glasovnica se izpolni tako, da se obkroži beseda »ZA«, če se glasovalec strinja z uvedbo samoprispevka oziroma beseda »PROTI«, če se glasovalec z uvedbo samoprispevka ne strinja.
12. člen
Glasovnica mora biti opremljena s štampiljko Občinske volilne komisije občine Postojna.
13. člen
Za izvedbo sklepa skrbi občinska volilna komisija. Pri izvedbi referenduma se smiselno uporabljajo določila zakona o lokalnih volitvah.
14. člen
Samoprispevek bodo obračunavali in odtegovali delodajalci in drugi izplačevalci plač ali nadomestil in pokojnin. Kmetijskim proizvajalcem in obrtnikom bo obračunavala in odtegovala samoprispevek Davčna uprava Republike Slovenije – Davčni urad Postojna.
15. člen
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in na krajevno običajen način.
Predsednik
Sveta krajevne skupnosti Bukovje
Stojan Premrl l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti