Uradni list

Številka 109
Uradni list RS, št. 109/1999 z dne 29. 12. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 109/1999 z dne 29. 12. 1999

Kazalo

5129. Odlok o sofinanciranju občanov Občine Podlehnik za razvoj komunalne infrastrukture na območju Občine Podlehnik, stran 16626.

Na podlagi 6. člena statuta Občine Podlehnik (Uradni list RS, št. 39/99) je Občinski svet občine Podlehnik na 7. redni seji dne 9. 12. 1999 sprejel
O D L O K
o sofinanciranju občanov Občine Podlehnik za razvoj komunalne infrastrukture na območju Občine Podlehnik
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem odlokom se določijo kriteriji za sofinanciranje občanov Občine Podlehnik, v objekte in druge naprave komunalne infrastrukture v Občini Podlehnik, za katere je investitor Občina Podlehnik.
2. člen
Področja komunalne infrastrukture, ki se financirajo na način in po pogojih določenih s tem odlokom so naslednja:
– izgradnja vodovodnega omrežja,
– izgradnja in modernizacija cestnega omrežja in
– izgradnja kanalizacijskega omrežja.
3. člen
Pristojna služba Občinske uprave občine Podlehnik izdela plan razvoja komunalne infrastrukture, vodovodnega, cestnega in kanalizacijskega omrežja, na območju Občine Podlehnik, ki ga na predlog župana sprejme Svet občine Podlehnik.
4. člen
Prioriteto izvajanja posameznih programov na območju občine pripravi pristojna služba Občinske uprave občine Podlehnik, ki jo na predlog župana, sprejme Svet občine Podlehnik.
5. člen
Sredstva za razvoj komunalne infrastrukture iz 2. člena tega odloka se zagotovijo iz sredstev proračuna Občine Podlehnik, komunalnih taks, ekoloških pristojbin, sofinanciranja občanov in drugih virov. Višino sredstev, ki se nameni iz občinskega proračuna v tekočem letu za razvoj komunalne infrastrukture sprejme, na predlog župana, Svet občine Podlehnik, ob sprejemanju proračuna za tekoče leto.
Nosilec aktivnosti je pristojna služba Občinske uprave občine Podlehnik.
6. člen
Višina sredstev iz naslova sofinanciranja občanov Občine Podlehnik za razvoj komunalne infrastrukture je izražena v točkah.
Vrednost točke s tem odlokom je za leto 1999 določena v višini 100 SIT.
Na predlog župana, Svet občine Podlehnik vsakoletno, na začetku leta, določi vrednost točke, ki se praviloma med letom ne spreminja.
II. UKREPI
1. Izgradnja vodovodnega omrežja
7. člen
Za pokrivanje investicije izgradnje primarnega vodovodnega omrežja, je delež občanov v višini 1000 točk za eno priklopno mesto, ki ga občan poravna na žiro račun Občine Podlehnik.
Enak delež velja za vsako novo priklopno mesto v času 8 let, po zaključku investicije, ki ga občan poravna na žiro račun Občine Podlehnik.
Sredstva pridobljena iz drugega odstavka tega člena so prihodek proračuna Občine Podlehnik, ki jih občina nameni za vzdrževanje in razvoj komunalne infrastrukture na območju občine.
2. Izgradnja in modernizacija cestnega omrežja
8. člen
Za pokrivanje investicije izgradnje in modernizacije cestnega omrežja, javnih poti na območju Občine Podlehnik, je delež vseh lastnikov zemljišč ob javni poti in dovozne poti, ki se navezujejo na javno pot 50% po predračunski vrednosti investicije, za dovozne poti se sofinancira 10% od predračunske vrednosti s strani Občine Podlehnik.
9. člen
Vzdrževanje javnih poti
Pri vzdrževanju javnih poti je delež vseh lastnikov zemljišča ob javni poti in dovoznih poteh, ki se navezujejo na javno pot 30% od sredstev za določeno javno pot s strani Občine Podlehnik.
Vzdrževanje dovoznih poti sofinancira občina 10% od vložka občanov.
3. Izgradnja kanalizacijskega omrežja
10. člen
Za pokrivanje investicije izgradnje kanalizacijskega omrežja na območju Občine Podlehnik, je delež občanov po gospodinjstvu v višini 1000 točk, ki jih občan poravna na žiro račun Občine Podlehnik.
III. KONČNI DOLOČBI
11. člen
Strokovno tehnična opravila pri posameznih projektih, nadzor na izvajanjem del, nadzor na investicijo vodi pristojna služba Občinske uprave občine Podlehnik in po potrebi podaja poročilo županu občine in Svetu občine Podlehnik.
12. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Z dnem uveljavitve tega odloka preneha veljati pravilnik komunalne infrastrukture Občine Videm.
Št. 91/99
Podlehnik, dne 9. decembra 1999.
Župan
Občine Podlehnik
Vekoslav Fric l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti