Uradni list

Številka 109
Uradni list RS, št. 109/1999 z dne 29. 12. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 109/1999 z dne 29. 12. 1999

Kazalo

5068. Odlok o proračunu Mestne občine Ljubljana za leto 2000, stran 16586.

Na podlagi zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 80/94 in 45/97 – odl. US, 56/98), zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99) ter 26. in 85. člena statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 32/95, 33/95, 71/97 in 13/98) je Mestni svet mestne občine Ljubljana na 11. seji dne 16. 12. 1999 sprejel
O D L O K
o proračunu Mestne občine Ljubljana za leto 2000
1. člen
S tem odlokom se ureja način izvrševanja proračuna Mestne občine Ljubljana za leto 2000 (v nadaljnjem besedilu: proračun) in upravljanje s prihodki in odhodki proračuna, terjatvami in naložbami ter dolgovi.
2. člen
S proračunom se zagotavljajo sredstva za financiranje nalog, ki jih v skladu z ustavo in zakonom opravlja Mestna občina Ljubljana.
3. člen
Prihodki in odhodki ter drugi prejemki in izdatki proračuna Mestne občine Ljubljana so izkazani v bilanci prihodkov in odhodkov, v računu finančnih terjatev in naložb ter v računu financiranja in so prikazani v splošnem delu proračuna.
Stanje denarnih sredstev na računu proračuna na koncu preteklega leta je sestavni del proračuna za tekoče leto.
Proračun Mestne občine Ljubljana za leto 2000 se določa v višini 39.071,121.000 SIT.
4. člen
V sredstva proračunske rezerve se izloča del skupno doseženih letnih prejemkov proračuna v višini 0,5% prejemkov proračuna.
O uporabi sredstev proračunske rezerve na predlog oddelka za finance odloča župan in o uporabi poroča mestnemu svetu.
5. člen
Prihodki proračuna se pobirajo in vplačujejo v proračun v skladu s predpisi.
Prihodki, ki jih oddelki mestne uprave ustvarijo s svojo dejavnostjo so prihodek proračuna.
Prihodek proračuna so tudi donacije, ki jih Mestna občina Ljubljana prejme od domače ali tuje pravne in fizične osebe.
Kupnina od prodaje finančnega in stvarnega premoženja MOL je prejemek proračuna.
O prodaji stanovanj in stanovanjskih hiš, kjer je MOL manjšinski solastnik odloča župan.
6. člen
Namenski prejemki proračuna so donacije, prihodki stanovanjskega gospodarstva, turistična taksa, pristojbina za vzdrževanje gozdnih cest, odškodnina za spremembo namembnosti kmetijskih zemljišč in gozda, požarna taksa, nadomestilo za uporabo stavbnih zemljišč, komunalni prispevki investitorjev, prejeta vračila danih namenskih posojil in druge predpisane namenske takse razen komunalnih in upravnih.
Če se po sprejemu proračuna vplača namenski prejemek, ki zahteva sorazmeren namenski izdatek, ki v proračunu ni izkazan ali ni izkazan v zadostni višini, se v višini dejanskih prejemkov povečata obseg izdatkov finančnega načrta uporabnika in proračun.
Namenska sredstva, ki niso bila porabljena v preteklem letu se prenesejo v proračun za tekoče leto.
Za obseg prenesenih namenskih sredstev se poveča obseg izdatkov finančnega načrta uporabnika na postavkah-kontih, na katere se nanašajo in proračun.
7. člen
Terjatve iz naslova nerealiziranih prihodkov se lahko zamenjajo za lastniške deleže.
O zamenjavi terjatev za lastniške deleže odloča župan, ki ob pripravi proračuna za naslednje leto o tem obvesti mestni svet.
8. člen
Uporabnik lahko samostojno prerazporeja proračunska sredstva med podkonti istega konta izdatkov v okviru proračunske postavke.
Župan lahko na predlog uporabnika odobri prerazporeditev proračunskih sredstev med postavkami – konti iste podskupine izdatkov v okviru letnega finančnega načrta uporabnika.
Župan o izvršenih prerazporeditvah polletno poroča mestnemu svetu.
9. člen
Sredstva proračuna se med letom zagotavljajo neposrednim in posrednim uporabnikom proračuna, ki so v posebnem delu proračuna določeni kot nosilci postavk (v nadaljnjem besedilu: uporabniki).
Odhodki in drugi izdatki proračuna Mestne občine Ljubljana po uporabnikih so izkazani v posebnem delu proračuna.
10. člen
Sredstva proračuna se smejo uporabljati le za namene, ki so določeni s proračunom.
11. člen
Uporabnikom se za delovanje zagotavljajo sredstva za plače in prispevke, za druge osebne prejemke, za plačilo blaga in storitev in za investicijske izdatke.
12. člen
Med odhodki proračuna se predvidi tudi sredstva splošne proračunske rezervacije.
Sredstva splošne proračunske rezervacije se uporabljajo za nepredvidene namene, za katere v proračunu niso zagotovljena sredstva, ali za namene, za katere se med letom izkaže, da niso zagotovljena sredstva v zadostnem obsegu, ker jih v proračunu ni bilo mogoče načrtovati.
O uporabi sredstev splošne proračunske rezervacije odloča župan.
Dodeljena sredstva splošne proračunske rezervacije se razporedijo v finančni načrt uporabnika.
13. člen
V imenu občine se smejo prevzemati obveznosti le v okviru sredstev, ki so v proračunu predvidena za posamezne namene, sredstva za subvencije pa tudi na podlagi dodatnih drugih tekočih prihodkov.
Subvencije javnim podjetjem iz proračuna Mestne občine Ljubljana se lahko namenjajo le za pokrivanje izgub, ki nastanejo pri opravljanju storitev za potrebe občanov Mestne občine Ljubljana po maloprodajni ceni, ki je nižja od dejanske cene storitev.
Subvencija se dodeli na podlagi pogodbe.
14. člen
Za izvrševanje proračuna je odgovoren župan.
Župan predpiše navodilo o postopkih za izplačila iz proračuna MOL, navodilo o postopkih zadolževanja in prevzemanja obveznosti pravnih oseb v lasti MOL in navodilo o pripravi investicijske dokumentacije in spremljanju investicij.
Župan lahko pooblasti določene osebe za izvrševanje proračuna.
15. člen
Pogodba za nabavo blaga, naročilo storitev in oddajo gradenj v breme proračunskih sredstev se lahko sklene samo skladno s predpisi o javnem naročanju.
16. člen
Sredstva proračuna uporabniki med letom uporabljajo za plačevanje že opravljenih dobav in storitev. Pri tem je potrebno upoštevati zapadlost uporabnikovih obveznosti in likvidnostni položaj proračuna.
Izjemoma lahko uporabniki dogovarjajo predplačila.
Dogovarjanje predplačil je možno ob predhodnem soglasju oddelka za finance in primernem zavarovanju predplačila.
17. člen
Vsak izdatek iz proračuna mora imeti za podlago verodostojno knjigovodsko listino, s katero se izkazuje obveznost za izplačilo.
18. člen
Sredstva poračuna se uporabnikom prednostno zagotavljajo za namene, ki so določeni z zakoni oziroma občinskimi odloki in še omogočajo minimalni obseg delovanja uporabnikov.
19. člen
Uporabnik lahko prevzema obveznosti, ki bodo zahtevale plačilo v naslednjih letih, če je že odprta postavka-konto v proračunu tekočega leta.
Skupaj prevzete obveznosti, ki bodo zahtevale plačilo v naslednjih letih, iz naslova:
– investicijskih odhodkov in investicijskih transferov ne smejo presegati 75% sredstev skupin odhodkov »42 – investicijski odhodki« in »43 – investicijski transferi«, zagotovljenih v sprejetem letnem finančnem načrtu uporabnika,
– drugih odhodkov proračuna ne smejo presegati 25% sredstev skupin odhodkov »40 – tekoči odhodki« in »41 – tekoči transferi«, brez sredstev podskupin odhodkov »400 – plače in drugi izdatki zaposlenim« in »401 – prispevkov delodajalcev za socialno varnost«, zagotovljenih v sprejetem letnem finančnem načrtu uporabnika.
Obveznosti, ki bodo zahtevale plačilo v prihodnjih letih mora uporabnik vključiti v proračun leta, na katerega se nanašajo.
20. člen
Če prejemki proračuna ne pritekajo v predvideni višini, lahko župan na predlog oddelka za finance največ za 45 dni zadrži izvrševanje posameznih izdatkov, vendar ne več kot za 10 odstotkov vseh planiranih izdatkov proračuna.
21. člen
Med izvrševanjem proračuna Mestne občine Ljubljana se lahko odpre nov konto oziroma poveča obseg sredstev na kontu za izdatke, ki jih pri planiranju proračuna ni bilo mogoče predvideti, ker se njihov prejemnik določi na podlagi javnega razpisa, izvedenega po sprejemu proračuna.
Nov konto se odpre v okviru že odprte proračunske postavke in v okviru sredstev posameznega uporabnika.
22. člen
Oddelek za finance Mestne uprave mestne občine Ljubljana:
– izvaja finančno poslovanje,
– spremlja in nadzira porabo sredstev pri proračunskih uporabnikih in o morebitnih nepravilnostih obvešča župana ter mu predlaga ustrezne ukrepe,
– usklajuje dinamiko proračunske porabe s posameznimi uporabniki v mejah planirane porabe zaradi zagotovitve tekoče likvidnosti proračuna,
– obvešča župana o začasnih likvidnostnih presežkih proračuna in predlaga začasno uporabo prostih denarnih sredstev zaradi ohranitve njihove realne vrednosti.
23. člen
Uporabniki so dolžni predložiti podatke za analizo poslovanja, ki jih zahteva župan, oddelek za finance ali nadzorni odbor.
24. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 400-8/99-11
Ljubljana, dne 16. decembra 1999.
Županja
Mestne občine Ljubljana
Viktorija Potočnik l. r.
Proračun Mestne občine Ljubljana se določa v naslednjih zneskih:

                                                                   Proračun 2000
A)       BILANCA PRIHODKOV IN ODHODKOV
I.       SKUPAJ PRIHODKI                                          34.314,779.000
II.      SKUPAJ ODHODKI                                           38.875,594.000
III.     PRORAČUNSKI PRIMANJKLJAJ OZIROMA PRESEŽEK                 4.560,815.000
B)       RAČUN FINANČNIH TERJATEV IN NALOŽB
IV.      PREJETA VRAČILA DANIH POSOJIL IN PRODAJA
         KAPITALSKIH DELEŽEV                                         214,000.000
V.       DANA POSOJILA IN POVEČANJE KAPITALSKIH DELEŽEV              112,100.000
VI.      PREJETA MINUS DANA POSOJILA IN SPREMEMBE
         KAPITALSKIH DELEŽEV (IV-V)                                  101,900.000
C)       RAČUN FINANCIRANJA
VIII.     ZADOLŽEVANJE PRORAČUNA
IX.      ODPLAČILA DOLGA                                              83,427.000
X.       NETO ZADOLŽEVANJE (VIII.-IX.)                               -83,427.000
XI.       POVEČANJE (ZMANJŠANJE) SREDSTEV NA RAČUNIH              -4.542,342.000
--------------------------------------------------------------------------------
Znesek v višini 4.542,342.000 tolarjev (XI.) je enak oceni prenesenih sredstev
iz leta 1999.

A) BILANCA PRIHODKOV IN ODHODKOV
--------------------------------------------------------------------------------
Skupina,      Naziv konta                                               Proračun
Podskupina,                                                                 2000
Konto
--------------------------------------------------------------------------------
     I.  SKUPAJ PRIHODKI (70+71+72+73+74)                         34.314,779.000
70       DAVČNI PRIHODKI (700+701+702+703+704+705+706)            28.954,867.000
700      DAVEK NA DOHODEK IN DOBIČEK                              20.722,609.000
7000     Dohodnina                                                20.722,609.000
7001     Davek na dobiček od pravnih oseb                                      0
7002     Drugi davki na dohodek in dobiček                                     0
701      PRISPEVKI ZA SOCIALNO VARSTVO                                         0
702      DAVKI NA PLAČILNO LISTO IN DELOVNO SILO                               0
703      DAVKI NA PREMOŽENJE                                       7.904,502.000
7030     Davki na nepremičnine                                     5.112,100.000
7031     Davki na premičnine                                           2,407.000
7032     Davki na dediščine in darila                                116,059.000
7033     Davki na promet nepremičnin in na finančno premoženje     2.673,936.000
704      DOMAČI DAVKI NA BLAGO IN STORITVE                           327,756.000
7044     Davki na posebne storitve                                   241,437.000
7045     Dovoljenja za poslovanje in opravljanje dejavnosti                    0
7046     Pristojbine za motorna vozila                                   401.000
7047     Drugi davki na uporabo blaga in storitev                     85,918.000
7048     Davki na motorna vozila                                               0
705      DAVKI NA MEDNARODNO TRGOVINO IN TRANSAKCIJE                           0
706      DRUGI DAVKI                                                           0
7060     Drugi davki                                                           0
71       NEDAVČNI PRIHODKI (710+711+712+713+714)                   3.959,169.000
710      UDELEŽBA NA DOBIČKU IN DOHODKI OD PREMOŽENJA              1.745,478.000
7100     Udeležba na dobičku javnih podjetji in
         javnih finančnih institucij                                           0
7101     Prihodki od udeležbe na dobičku drugih javnih
         podjetij in finančnih institucij                             31,539.000
7102     Prihodki od obresti                                         361,943.000
7103     Prihodki od premoženja                                    1.351,996.000
711      TAKSE IN PRISTOJBINE                                        284,700.000
7110     Sodne takse                                                           0
7111     Upravne takse                                               284,700.000
712      DENARNE KAZNI                                               142,350.000
7120     Denarne kazni                                               142,350.000
713      PRIHODKI OD PRODAJE BLAGA IN STORITEV                        19,122.000
7130     Prihodki od prodaje blaga in storitev                        19,122.000
714      DRUGI NEDAVČNI PRIHODKI                                   1.767,519.000
7141     Drugi nedavčni prihodki                                   1.767,519.000
72       KAPITALSKI PRIHODKI (720+721+722)                         1.250,000.000
720      PRIHODKI OD PRODAJE OSNOVNIH SREDSTEV                       480,000.000
7200     Prihodki od prodaje zgradb in prostorov                     480,000.000
7201     Prihodki od prodaje prevoznih sredstev                                0
7202     Prihodki od prodaje opreme                                            0
7203     Prihodki od prodaje drugih osnovnih sredstev                          0
721      PRIHODKI OD PRODAJE ZALOG                                             0
722      PRIHODKI OD PRODAJE ZEMLJIŠČ IN NEMATERIALNEGA PREMOŽENJA   770,000.000
7220     Prihodki od prodaje kmetijskih zemljišč in gozdov                     0
7221     Prihodki od prodaje stavbnih zemljišč                       770,000.000
7222     Prihodki od prodaje nematerialnega premoženja                         0
73       PREJETE DONACIJE (730+731)                                   31,200.000
730      PREJETE DONACIJE IZ DOMAČIH VIROV                            26,200.000
7300     Prejete donacije iz domačih virov za tekočo porabo           26,200.000
7301     Prejete donacije iz domačih virov za investicije                      0
7302     Sredstva kupnin iz naslova privatizacije
         podjetij in stanovanj                                                 0
731      PREJETE DONACIJE IZ TUJINE                                    5,000.000
7310     Prejete donacije iz tujine za tekočo porabo                   5,000.000
7311     Prejete donacije iz tujine za investicije                             0
74       TRANSFERNI PRIHODKI (740)                                   119,543.000
740      TRANSFERNI PRIHODKI IZ DRUGIH JAVNOFINANČNIH INSTITUCIJ     119,543.000
7400     Prejeta sredstva iz državnega proračuna                     119,543.000
7401     Prejeta sredstva iz proračunov lokalnih skupnosti                     0
7402     Prejeta sredstva iz skladov socialnega zavarovanja                    0
7403     Prejeta sredstva iz drugih javnih skladov                             0
     II. SKUPAJ ODHODKI (40+41+42+43)                             38.875,594.000
40       TEKOČI ODHODKI (400+401+402+403+404+409)                  8.291,735.000
400      PLAČE IN DRUGI IZDATKI ZAPOSLENIM                         1.738,356.000
4000     Plače in dodatki                                          1.484,481.000
4001     Regres za letni dopust                                       57,203.000
4002     Povračila in nadomestila                                    107,812.000
4003     Sredstva za delovno uspešnost                                41,809.000
4004     Sredstva za nadurno delo                                     24,946.000
4005     Plače za delo po pogodbi                                      5,878.000
4009     Drugi izdatki zaposlenim                                     16,227.000
401      PRISPEVKI DELODAJALCA ZA SOCIALNO VARNOST                   242,821.000
4010     Prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje          135,765.000
4011     Prispevki za zdravstveno zavarovanje                        104,754.000
4012     Prispevki za zaposlovanje                                       863.000
4013     Prispevki za porodniško varstvo                               1,439.000
402      IZDATKI ZA BLAGO IN STORITVE                              6.037,412.000
4020     Pisarniški in splošni material                              584,549.000
4021     Posebni materiali in storitve                               246,721.000
4022     Energija, voda, komunalne storitve in komunikacije          290,094.000
4023     Prevozni stroški in storitve                                 44,263.000
4024     Izdatki za službena potovanja                                24,191.000
4025     Tekoče vzdrževanje                                        3.665,183.000
4026     Najemnine in zakupnine                                       89,880.000
4027     Kazni in odškodnine                                         215,000.000
4029     Drugi operativni odhodki                                    877,531.000
403      PLAČILA DOMAČIH OBRESTI                                      16,685.000
4030     Plačila obresti od kreditov Banki Sloveniji                           0
4031     Plačila obresti od kreditov poslovnim bankam                          0
4032     Plačila obresti od kreditov drugim finančnim institucijam             0
4033     Plačila obresti od kreditov drugim domačim kreditodajalcem            0
4033     Plačila obresti od vrednostnih papirjev                      16,685.000
404      PLAČILA OBRESTI V TUJINO                                              0
4040     Plačila obresti mednarodnim finančnim institucijam                    0
4041     Plačila obresti tujim vladam                                          0
4042     Plačila obresti tujim poslovnim bankam in
         finančnim institucijam                                                0
4043     Plačila obresti drugim tujim kreditodajalcem                          0
409      SREDSTVA IZLOČENA V REZERVE                                 256,461.000
4090     Rezerva za naravne nesreče                                  172,698.000
4091     Druge rezerve                                                83,763.000
41       TEKOČI TRANSFERI (410+411+412+413+414)                   16.860,033.000
410      SUBVENCIJE                                                  923,854.000
4100     Subvencije javnim podjetjem                                 832,184.000
4101     Subvencije finančnim institucijam                                     0
4102     Subvencije privatnim podjetjem in zasebnikom                 91,670.000
411      TRANSFERI POSAMEZNIKOM IN GOSPODINJSTVOM                  6.007,933.000
4110     Transferi nezaposlenim                                                0
4111     Družinski prejemki in starševska nadomestila                          0
4112     Transferi za zagotavljanje socialne varnosti                  6,880.000
4113     Transferi vojnim invalidom, vojnim veteranom in
         žrtvam vojnega nasilja                                                0
4114     Pokojnine                                                             0
4115     Nadomestila plač                                              1,500.000
4116     Boleznine                                                             0
4117     Štipendije                                                   41,340.000
4119     Drugi transferi posameznikom                              5.958,213.000
412      TRANSFERI NEPROFITNIM ORGANIZACIJAM IN USTANOVAM          1.684,806.000
4120     Tekoči transferi neprofitnim organizacijam in ustanovam   1.684,806.000
413      DRUGI TEKOČI DOMAČI TRANSFERI                             8.243,440.000
4130     Tekoči transferi drugim ravnem države, drugim
         lokalnim skupnostim in ožjim delom lokalnih skupnosti        16,160.000
4131     Tekoči transferi v sklade socialnega zavarovanja            292,300.000
4132     Tekoči transferi v druge javne sklade in agencije         3.172,616.000
4133     Tekoči transferi v javne zavode in
         javne gospodarske zavode                                  4.762,364.000
4133 00  Tekoči transferi v javne zavode in javne gospodarske
         zavode - sredstva za plače in druge izdatke zaposlenim    2.320,477.000
4133 01  Tekoči transferi v javne zavode in javne gospodarske
         zavode - sredstva za prispevke delodajalcev                 435,339.000
4133 02  Tekoči transferi v javne zavode in javne gospodarske
         zavode - za izdatke za blago in storitve                  2.006,548.000
414      TEKOČI TRANSFERI V TUJINO                                             0
42       INVESTICIJSKI ODHODKI (420)                              10.743,416.000
420      NAKUP IN GRADNJA OSNOVNIH SREDSTEV                       10.743,416.000
4200     Nakup zgradb in prostorov                                   320,000.000
4201     Nakup prevoznih sredstev                                     25,000.000
4202     Nakup opreme                                                495,920.000
4203     Nakup drugih osnovnih sredstev                               32,500.000
4204     Novogradnje, rekonstrukcije in adaptacije                 5.821,949.000
4205     Investicijsko vzdrževanje in obnove                       2.825,568.000
4206     Nakup zemljišč in naravnih bogastev                         405,000.000
4207     Nakup nematerialnega premoženja                                       0
4208     Študije o izvedljivosti projektov in
         projektna dokumentacija                                     817,479.000
43       INVESTICIJSKI TRANSFERI (430)                             2.980,410.000
430      INVESTICIJSKI TRANSFERI                                   2.980,410.000
4300     Investicijski transferi drugim ravnem države, drugim
         lokalnim skupnostim in ožjim delom lokalnih skupnosti                 0
4301     Kapitalski transferi javnim skladom in agencijam          1.098,518.000
4302     Investicijski transferi neprofitnim organizacijam            74,116.000
4303     Investicijski transferi javnim podjetjem                    180,000.000
4304     Kapitalski transferi finančnim institucijam                           0
4305     Investicijski transferi privatnim podjetjem in zasebnikom             0
4306     Investicijski transferi posameznikom                                  0
4307     Investicijski transferi javnim zavodom in
         javnim gospodarskim zavodom                               1.627,776.000
4308     Investicijski transferi v tujino                                      0
     III. PRORAČUNSKI PRESEŽEK (PRORAČUNSKI PRIMANJKLJAJ)
          (I.-II.)                                                -4.560,815.000

B) RAČUN FINANČNIH TERJATEV IN NALOŽB
--------------------------------------------------------------------------------
Skupina,      Naziv konta                                               Proračun
Podskupina,                                                                 2000
Konto
--------------------------------------------------------------------------------
     IV. PREJETA VRAČILA DANIH POSOJIL IN PRODAJA
         KAPITALSKIH DELEŽEV (75)                                    214,000.000
75       PREJETA VRAČILA DANIH POSOJIL IN PRODAJA
         KAPITALSKIH DELEŽEV (750+751)                               214,000.000
750      PREJETA VRAČILA DANIH POSOJIL                               214,000.000
7500     Prejeta vračila danih posojil od posameznikov               184,000.000
7501     Prejeta vračila danih posojil od javnih podjetij                      0
7502     Prejeta vračila danih posojil od finančnih institucij        30,000.000
7503     Prejeta vračila danih posojil od privat. podj. in zasebnikov          0
7504     Prejeta vračila danih posojil od drugih ravni države                  0
7505     Prejeta vračila danih posojil iz tujine                               0
751      PRODAJA KAPITALSKIH DELEŽEV                                           0
7510     Sredstva pridobljena s prodajo kapitalskih delecev v
         javnih podjetjih                                                      0
7511     Sredstva pridobljena s prodajo kapitalskih deležev v
         finančnih institucijah                                                0
7512     Sredstva pridobljena s prodajo kapitalskih deležev v
         privatnih podjetjih                                                   0
     V.  DANA POSOJILA IN POVEČANJE KAPITALSKIH DELEŽEV (44)         112,100.000
44       DANA POSOJILA IN POVEČANJE KAPITALSKIH DELEŽEV (440+441)    112,100.000
440      DANA POSOJILA                                                30,000.000
4400     Dana posojila posamezniku                                             0
4401     Dana posojila javnim skladom                                          0
4402      Dana posojila javnim podjetjem                                       0
4403     Dana posojila finančnim institucijam                         30,000.000
4404     Dana posojila privatnim podjetjem                                     0
4405     Dana posojila drugim ravnem države                                    0
4406     Dana posojila v tujino                                                0
4407     Dana posojila državnemu proračunu                                     0
441      POVEČANJE KAPITALSKIH DELEŽEV                                82,100.000
4410     Povečanje kapitalskih deležev v javnih podjetjih                      0
4411     Povečanje kapitalskih deležev v finančnih institucijah                0
4412     Povečanje kapitalskih deležev v privatnih podjetjih          82,100.000
4413     Skupna vlaganja (joint ventures)                                      0
4414     Povečanje kapitalskih deležev v tujino                                0
     VI. PREJETA MINUS DANA POSOJILA IN SPREMEMBE                    101,900.000
         KAPITALSKIH DELEŽEV (IV.-V.)
     VII.SKUPNI PRESEŽEK (PRIMANJKLJAJ) (PRIHODKI MINUS           -4.458,915.000
         ODHODKI TER SALDO PREJETIH IN DANIH POSOJIL)
         (I.+IV.) - (II.+V.)                                      -4.458.915.000

C) RAČUN FINANCIRANJA
--------------------------------------------------------------------------------
Skupina,      Naziv konta                                               Proračun
Podskupina,                                                                 2000
Konto
--------------------------------------------------------------------------------
     VIII. ZADOLŽEVANJE (50)                                                   0
50       ZADOLŽEVANJE (500+501)                                                0
500      DOMAČE ZADOLŽEVANJE                                                   0
5000     Najeti krediti pri Banki Slovenije                                    0
5001     Najeti krediti pri poslovnih bankah                                   0
5002     Najeti krediti pri drugih finančnih institucijah                      0
5003     Najeti krediti pri drugih domačih kreditodajalcih                     0
5004     Sredstva pridobljena z izdajo vrednostnih papirjev na
         domačem trgu                                                          0
501      ZADOLŽEVANJE V TUJINI                                                 0
     IX. ODPLAČILO DOLGA (55)                                         83,427.000
55       ODPLAČILA DOLGA (550+551)                                    83,427.000
550      ODPLAČILA DOMAČEGA DOLGA                                     83,427.000
5500     Odplačilo kreditov Banki Slovenije                                    0
5501     Odplačilo kreditov poslovnih bankam                                   0
5502     Odplačilo kreditov drugim finančnim institucijam                      0
5503     Odplačilo kreditov drugim domačim kreditodajalcev                     0
5504     Odplačilo glavnice vrednostnih papirjev                      83,427.000
551      ODPLAČILA DOLGA V TUJINO                                              0
     X.  NETO ZADOLŽEVANJE (VIII.-IX.)                               -83,427.000
     XI. POVEČANJE (ZMANJŠANJE) SREDSTEV NA RAČUNIH (VII.-X.)     -4.542,342.000


AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti