Uradni list

Številka 96
Uradni list RS, št. 96/1999 z dne 26. 11. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 96/1999 z dne 26. 11. 1999

Kazalo

4610. Uredba o določitvi elementov cene proizvodnje in distribucije pare in tople vode za namene daljinskega ogrevanja, stran 14126.

Na podlagi 8. in 9. člena zakona o kontroli cen (Uradni list RS, št. 63/99) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o določitvi elementov cene proizvodnje in distribucije pare in tople vode za namene daljinskega ogrevanja
1. člen
Pravne osebe, ki opravljajo proizvodnjo in distribucijo pare in tople vode za namene daljinskega ogrevanja (v nadaljnjem besedilu: zavezanci) lahko cene, ki so bile oblikovane skladno s predpisi in so se uporabljale na tržišču na dan 30. novembra 1999, oblikujejo glede na fiksni in variabilni del.
2. člen
Fiksni del cene se določi kot najvišja raven cen z dne 30. 11. 1999, variabilni del (cena za MWh toplotne energije) pa se lahko poviša od 1. decembra dalje.
Višina zneska, za katerega se lahko poviša cena za MWh toplotne energije se izračuna na podlagi letne količine in strukture energenta, potrebnega za proizvodnjo in distribucijo MWh toplotne energije. Pri tem izračunu se lahko upoštevajo samo povišanja cen posameznih vrst energentov v času trajanja te uredbe.
3. člen
Zavezanci, ki oblikujejo cene proizvodnje in distribucije pare in tople vode za namene daljinskega ogrevanja, morajo najkasneje pet dni po uveljavitvi cen o tem obvestiti Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj.
Obvestilo mora vsebovati naslednje podatke:
– navedbo oziroma ustrezni predpis o določitvi opravljanja storitve kot javne službe, z navedbo občin, na območju katerih se storitev opravlja,
– mnenje pristojnega organa občine,
– količino in strukturo porabe posameznih vrst energentov, potrebnih za proizvodnjo in distribucijo ene MWh toplotne energije,
– izračun potrebnega povišanja povprečne cene za MWh z upoštevanjem povišanja cen posamezne vrste energenta v času trajanja te uredbe. V navedenem izračunu mora biti posebej navedena višina takse za obremenjevanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida,
– v primeru, da proizvodnjo in distribucijo opravljajo različne pravne osebe, mora to biti razvidno iz obvestila, oziroma morata obvestilo posredovati proizvajalec in distributer,
– raven povprečne cene za MWh toplotne energije in cene po posameznih vrstah porabnikov po in pred izvršenim povišanjem.
4. člen
Ta uredba začne veljati 1. decembra 1999 in velja šest mesecev.
Št. 383-07/99-1
1999-2211-0065
Ljubljana, dne 25. novembra 1999.
Vlada Republike Slovenije
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti