Uradni list

Številka 96
Uradni list RS, št. 96/1999 z dne 26. 11. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 96/1999 z dne 26. 11. 1999

Kazalo

4583. Odredba o spremembi odredbe o pogojih za uvoz krompirja, da se prepreči nevarnost vnosa povzročitelja rjave gnilobe (Ralstonia/Pseudomonas/solanacearum/Smith/ Yabuuchi et. al.), stran 14076.

Na podlagi 2. točke 56. člena zakona o zdravstvenem varstvu rastlin (Uradni list RS, št. 82/94) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
O D R E D B O
o spremembi odredbe o pogojih za uvoz krompirja, da se prepreči nevarnost vnosa povzročitelja rjave gnilobe (Ralstonia/Pseudomonas/solanacearum/Smith/ Yabuuchi et. al.)
1. člen
V odredbi o pogojih za uvoz krompirja, da se prepreči nevarnost vnosa povzročitelja rjave gnilobe (Ralstonia/Pseudomonas/solanacearum/Smith/Yabuuchi et. al.) (Uradni list RS, št. 76/97) se v 2. členu 3. točka spremeni tako, da se glasi:
“Posamezna pošiljka krompirja je lahko sestavljena iz največ dveh, v Republiki Sloveniji laboratorijsko še nepreverjenih partij, razen pri uvozu drobnega semenskega krompirja (debelina 28-35 mm), kjer je lahko sestavljena iz največ štirih, v Republiki Sloveniji laboratorijsko še nepreverjenih partij. Število partij pri uvozu krompirja, namenjenega za preskuse pri uvajanju novih sort, oziroma za raziskovalne namene, ni omejeno. Partija je pri semenskem krompirju homogena enota glede sorte, kvalitete, izvora, vzgojne stopnje, in je pridelana na eni kmetiji z isto referenčno številko. Pri skladiščenju, pripravi, pakiranju, nakladanju in prevozu pošiljke, morajo biti partije med seboj fizično ločene;“.
2. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št.326-01-11/97-1
Ljubljana, dne 18. novembra 1999.
Ciril Smrkolj l. r.
Minister
za kmetijstvo,
gozdarstvo in prehrano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti