Uradni list

Številka 74
Uradni list RS, št. 74/1999 z dne 10. 9. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 74/1999 z dne 10. 9. 1999

Kazalo

3639. Odlok o proračunu Občine Sv. Andraž v Slov. goricah za leto 1999, stran 9936.

Na podlagi 16. člena statuta Občine Sv. Andraž v Slov. goricah in 3. do 10. člena zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 56/98) je Občinski svet občine Sv. Andraž v Slov. goricah na seji dne 20. 2. 1999 sprejel
O D L O K
o proračunu Občine Sv. Andraž v Slov. goricah za leto 1999
1. člen
Z odlokom o proračunu Občine Sv. Andraž v Slov. goricah za leto 1999 (v nadaljnjem besedilu: občinski proračun) se zagotavljajo sredstva za financiranje javne porabe v Občini Sv. Andraž v Slov. goricah.
2. člen
Občinski proračun za leto 1999 obsega 97,159.000 SIT, in sicer:
a) bilanco prihodkov in odhodkov:
Prihodki                                              97,159.000
Odhodki                                               96,159.000
Račun financiranja
Odplačilo dolga (posojil)                              1,000.000
Podrobnejši pregled prihodkov občinskega proračuna in njihova razporeditev sta zajeta v bilanci prihodkov in odhodkov, ter v računu financiranja, ki sta sestavni del občinskega proračuna.
3. člen
Od prihodkov iz točke a) prvega odstavka prejšnjega člena se izloči po 11. členu zakona o financiranju občin v rezerve del skupno doseženih prihodkov iz bilance prihodkov in odhodkov, in sicer najmanj 0,5%. Izločanje v rezerve se praviloma izvrši vsak mesec, vendar najkasneje do 31. 12. 1999. Izločanje v rezerve preneha, ko dosežejo rezerve Občine Sv. Andraž v Slov. goricah 2% letnih prihodkov proračuna občine.
4. člen
Prihodki od prodaje in najema občinskega premoženja ter prihodki, ki jih dosežejo upravni organi s svojo dejavnostjo, se vplačujejo v proračun.
V proračun občine se stekajo tudi vsi drugi prihodki, ki jih realizira občina, s tem, da se namenski prihodki postavk proračuna usmerjajo na ustrezne postavke odhodkov proračuna (namenska poraba)
5. člen
Sredstva občinskega proračuna se delijo med letom enakomerno med vse nosilce oziroma uporabnike v okviru doseženih prihodkov, če ni z zakonom ali s posebnim aktom občinskega sveta oziroma s pogodbo med Občino Sv. Andraž v Slov. goricah in nosilcem oziroma uporabnikom sredstev drugače določeno.
6. člen
Uporabniki sredstev občinskega proračuna so dolžni uporabljati sredstva občinskega proračuna le za namene, ki so opredeljeni v posebnem delu proračuna.
7. člen
Sredstva se uporabnikom proračuna med letom dodeljujejo praviloma enakomerno kot mesečne akontacije, vendar v odvisnosti od zapadlosti obveznosti ter ob upoštevanju likvidnostnega položaja občinskega proračuna.
8. člen
Sredstva za plače delavcev v občinski upravi in javni zavodih se bodo uporabnikom proračuna zagotavljala mesečno glede na število in strukturo delavcev.
9. člen
Občinska uprava ter drugi uporabniki proračuna morajo izvrševati svoje naloge v mejah sredstev, ki so jim odobrena z občinskim proračunom.
Uporabniki proračuna ne smejo prevzemati na račun občinskega proračuna obveznosti, ki bi presegle z občinskim proračunom določena sredstva.
10. člen
Župan lahko začasno zmanjša zneske sredstev, ki so v posebnem delu občinskega proračuna razporejeni na posamezne namene ali začasno zadrži uporabo teh sredstev, če prihodki občinskega proračuna med letom niso doseženi v predvideni višini.
O ukrepu iz prejšnjega odstavka mora župan obvestiti občinski svet in predlagati ukrepe oziroma ustrezno spremembo občinskega proračuna.
11. člen
Za zakonito in smotrno uporabo sredstev, ki so uporabnikom proračuna odobrena v občinskem proračunu, je odgovoren župan ter tajnik občine in predstojnik finančnega organa kot odredbodajalci.
12. člen
Občinski svet odloča na svojih sejah o uporabi sredstev rezerv Občine Sv. Andraž v Slov. goricah za izdatke, nastale kot posledica izrednih okoliščin, za katere so sredstva zagotovljena v proračunu, kot so zlasti: poplava, suša, požar, potres in druge naravne nesreče, epidemije, živalske kužne bolezni in rastlinski škodljivci. V nujnih primerih lahko o uporabi sredstev rezerv odloča župan, ki o tem obvesti občinski svet na prvi naslednji seji.
13. člen
Župan je pooblaščen, da odloča o:
Uporabi sredstev proračunske rezerve občinskega proračuna za pokrivanje premalo predvidenih odhodkov na posameznih postavkah in za nepredvidene odhodke občinskega proračuna do višine 150.000 SIT za posamezni primer oziroma skupaj 300.000 SIT med dvema sejama občinskega sveta. O svoji odločitvi obvešča občinski svet:
– o prenosih sredstev med različnimi postavkami istega namena na podlagi objektivnih razlogov, ki so usklajeni z uporabniki;
– o uporabi sredstev rezerv za premoščanje likvidnostnih problemov proračuna;
– o začasni vezavi tekočih likvidnostnih proračunskih sredstev zaradi ohranitve njihove realne vrednosti; o tem lahko pooblasti tudi druge osebe, ki so odgovorne za finančno poslovanje.
14. člen
Občina lahko najame posojilo le za financiranje investicij v infrastrukturne objekte, namenjene za opravljanje gospodarskih in drugih javnih služb v višini 10% zagotovljene porabe občine, za kar pa mora pridobiti soglasje Ministrstva za finance.
Pogodbo o najetju posojila skladno s prejšnjim odstavkom sklene župan.
15. člen
Če bodo prihodki v letu 1999 doseženi v manjšem obsegu, kot so predvideni z bilanco, bodo za kritje primanjkljaja uporabljena razpoložljiva sredstva rezerv občine v skladu z 12. členom zakona o financiranju občin.
16. člen
Ta odlok začne veljati z dnem sprejema na Občinskem svetu občine Sv. Andraž v Slov. goricah.
Sv. Andraž v Slov. goricah, dne 20. februarja 1999.
Župan
Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah
Franc Krepša l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti