Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/1999 z dne 13. 8. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/1999 z dne 13. 8. 1999

Kazalo

3190. Odlok o proračunu Občine Borovnica za leto 1999, stran 8618.

Na podlagi zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 80/94 in 45/97) in zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 56/98) in statuta Občine Borovnice (Uradni list RS, št. 42/99) je Občinski svet občine Borovnica na seji dne 30. 6. 1999 sprejel
O D L O K
o proračunu Občine Borovnica za leto 1999
1. člen
S proračunom Občine Borovnica za leto 1999 (v nadaljnjem besedilu: občinski proračun) se zagotavljajo sredstva za financiranje lokalnih zadev javnega pomena.
2. člen
Občinski proračun sestavljajo bilanca prihodkov in odhodkov, račun finančnih terjatev in naložb ter račun financiranja.
Bilanca prihodkov in odhodkov:                              SIT
– prihodki                                          301,487.000
– odhodki                                           298,193.000
Račun finančnih terjatev in naložb:
– prihodki                                              456.000
– odhodki                                                     0
Račun financiranja:
– prihodki                                                    0
– odhodki                                             3,750.000
Pregled prihodkov občinskega proračuna in njihova razporeditev, vključno s predvidenimi investicijami, je zajet v bilanci prihodkov in odhodkov in računu financiranja, ki sta sestavni del občinskega proračuna.
Občinski svet občine Borovnica pooblašča župana Občine Borovnica, da med letom usklajuje skupno bilanco prihodkov in odhodkov v skladu z usmeritvami Republike Slovenije za področje javnih financ.
3. člen
V rezerve Občine Borovnica se izloča 0,5% skupno doseženih proračunskih prihodkov.
4. člen
Sredstva občinskega proračuna se delijo v skladu z dinamiko prihodkov.
5. člen
Župan lahko začasno zmanjša znesek sredstev, ki so v posebnem delu občinskega proračuna razporejena na posebne namene, ali pa začasno zadrži uporabo teh sredstev, če prihodki občinskega proračuna med letom niso doseženi v predvideni višini.
O ukrepu iz prejšnjega odstavka mora župan obvestiti Občinski svet občine Borovnica in predlagati ukrepe oziroma ustrezno spremembo občinskega proračuna.
6. člen
Uporabniki sredstev občinskega proračuna morajo izvrševati svoje naloge v mejah sredstev, ki so jim odobrene z občinskim proračunom in le za namene, za katere so jim bila sredstva odobrena.
Uporabniki proračuna morajo nakup opreme oziroma vzdrževalna in investicijska dela nad vrednostjo, določeno z zakonom o javnih naročilih in zakonom o izvrševanju proračuna Republike Slovenije, oddati z javnim razpisom.
Uporabniki sredstev proračuna poročajo županu in občinskemu svetu o realizaciji nalog najmanj dvakrat letno ob polletju in zaključku leta, oziroma po potrebi.
Uporabniki ne smejo prevzemati na račun občinskega proračuna obveznosti, ki bi presegale odobrena sredstva.
7. člen
Za izvrševanje občinskega proračuna je odgovoren župan Občine Borovnica.
8. člen
Župan je pooblaščen, da:
– razporeja tekočo proračunsko rezervo za financiranje posameznih namenov javne porabe, ki jih ob sprejemanju proračuna ni bilo mogoče predvideti, ali zanje ni bilo mogoče predvideti zadostnih sredstev,
– odloča o uporabi sredstev rezerv za namene druge alinee 12. člena zakona o financiranju občin,
– odloča o dinamiki porabe sredstev za tekoče potrebe,
– odloča o prenosih sredstev med različnimi postavkami istega namena na podlagi objektivnih razlogov, ki so usklajeni z uporabniki,
– odloča o kratkoročnem zadolževanju za financiranje nalog javne porabe, vendar le do višine 5% sprejetega proračuna, ki mora biti odplačano do konca proračunskega leta.
9. člen
Sredstva se proračunskim uporabnikom dodeljujejo mesečno kot dotacija, ob upoštevanju likvidnostnega položaja proračuna.
Sredstva za amortizacijo opreme se uporabnikom dodeljujejo trimesečno, o porabi sredstev amortizacije morajo poročati dvakrat letno.
10. člen
Občina se lahko zadolžuje le pri bankah in skladih, na račun kot ga določa uredba o zadolževanju občin (Uradni list RS, št. 22/99).
Občinski svet občine Borovnica odloča o dolgoročni zadolžitvi za namene gospodarske infrastrukture na ravni Občine Borovnica največ v obsegu, ki ne presega 10% javne porabe v letu pred letom zadolževanja, odplačilo glavnice in obresti v posameznem letu ne sme preseči 5% zagotovljene porabe.
Kreditne pogodbe na podlagi odločitev iz drugega odstavka tega člena sklepa župan Občine Borovnica.
11. člen
Pristojni odbor pri občinskem svetu opravlja nadzor nad:
– finančnim, materialnim in računovodskim poslovanjem uporabnikov po namenu, obsegu in dinamiki porabe,
– financiranjem investicij, za katere se sredstva delno ali v celoti zagotavljajo iz občinskega proračuna.
Če se pri ugotavljanju proračunskega nadzora pri uporabnikih ugotovi, da sredstva niso bila uporabljena za namene, za katere so bila dodeljena, ima pristojni odbor pravico zahtevati, da se ta sredstva vrnejo v občinski proračun in o tem obvesti župana občine. To velja tudi za pomanjkljivosti, ki so bile ugotovljene pri vodenju finančnega in materialnega knjigovodskega stanja.
12. člen
Župan je pooblaščen, da odloča o začasni uporabi tekočih likvidnostnih proračunskih sredstev zaradi ohranitve njihove realne vrednosti in zagotovitve tekoče likvidnosti proračuna.
13. člen
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije, uporablja pa se od 1. 1. 1999 dalje.
Št. 066/3-6/2-60/99
Borovnica, dne 30. junija 1999.
Župan
Občine Borovnica
Alojz Močnik l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti