Uradni list

Številka 58
Uradni list RS, št. 58/1999 z dne 20. 7. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 58/1999 z dne 20. 7. 1999

Kazalo

2745. Odlok o podeljevanju priznanj in nagrad Občine Kočevje, stran 7388.

Na podlagi 29. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 6/94 – odločba US, 45/94 – odločba US, 57/94, 14/95, 20/95 – odločba US, 63/95 – obvezna razlaga, 73/95 – odločba US, 9/96 – odločba US, 39/96 – odločba US, 44/96 – odločba US, 26/97, 70/97, 10/98, 74/98 in 12/99 – odločba US) ter 5. in 27. člena statuta Občine Kočevje (Uradni list RS, št. 23/99), je Občinski svet občine Kočevje na 6. redni seji dne 28. 6. 1999 sprejel
O D L O K
o podeljevanju priznanj in nagrad Občine Kočevje
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta odlok določa vrste priznanj in nagrad Občine Kočevje ter pogoje, postopek in način njihovega podeljevanja.
2. člen
Priznanja in nagrade v Občini Kočevje so:
1. naziv častni občan Občine Kočevje,
2. priznanja Občine Kočevje:
– zlato priznanje Občine Kočevje,
– srebrno priznanje Občine Kočevje,
– bronasto priznanje Občine Kočevje.
3. člen
O podelitvi priznanj in nagrad Občine Kočevje odloča Občinski svet občine Kočevje na predlog komisije za volitve, imenovanja in mandatna vprašanja (v nadaljnjem besedilu: komisija).
Poleg priznanja Občine Kočevje se podeli tudi denarna nagrada, in sicer:
– za zlato priznanje tri,
– za srebrno priznanje dve,
– za bronasto priznanje ena povprečno neto plača v gospodarstvu Republike Slovenije v zadnjih treh mesecih pred podelitvijo.
II. NAZIV ČASTNI OBČAN
4. člen
Naziv častnega občana Občine Kočevje se podeli posameznikom, ki so s svojim dolgoletnim delom pomembno prispevali k razvoju družbe, utrjevanja miru, razvoju in dosežkom na raznih področjih človekove ustvarjalnosti oziroma k ugledu in razvoju občine. Naziv častnega občana Občine Kočevje se lahko podeli tudi inovatorjem, izumiteljem, znanstvenim in drugim delavcem, ki so s svojim dolgoletnim delom prispevali k napredku in razvoju ter ugledu občine.
5. člen
Naziv častni občan je podeljen ob občinskem prazniku na slavnostni seji občinskega sveta s posebno listino, ki vsebuje besedilo sklepa o podelitvi.
III. PRIZNANJE OBČINE
6. člen
Priznanje Občine Kočevje podeljuje občinski svet domačim in tujim podjetjem, zavodom, drugim organizacijam in skupnostim, organom, društvom in (političnim) strankam, skupinam ljudi in posameznikom za uspehe pri demokratičnem razvoju družbe, za dosežke in rezultate, ki so bistveni za razvoj gospodarstva in družbenih dejavnosti v Občini Kočevje.
Občinski svet lahko podeli v posameznem letu največ:
– eno zlato priznanje Občine Kočevje,
– eno srebrno priznanje Občine Kočevje in
– eno bronasto priznanje Občine Kočevje.
7. člen
Priznanje občine se podeli ob občinskem prazniku na slavnostni seji občinskega sveta s posebno listino v obliki plakete oziroma odlitka grba Občine Kočevje glede na stopnjo priznanja.
IV. POSTOPEK ZA RAZPIS PRIZNANJ IN NAGRAD
8. člen
Pobudniki za podelitev priznanj in nagrad Občine Kočevje so lahko občani, skupine občanov, politične stranke, krajevne skupnosti, podjetja in druge organizacije ter skupnosti.
9. člen
Pobude za podelitev priznanj in nagrad Občine Kočevje se zbirajo na podlagi razpisa. Razpis za podelitev priznanj in nagrad objavi komisija najmanj tri mesece pred podelitvijo.
10. člen
Javni razpis mora vsebovati:
– kriterije za podelitev priznanj in nagrad,
– podatke, ki jih mora vsebovati pobuda ter
– rok, do katerega morajo biti poslane pobude.
Skladno s kriteriji iz tega odloka komisija oblikuje sklep o podelitvi priznanj in nagrad, komisija pripravi ustrezne utemeljitve predlogov ter jih posreduje občinskemu svetu.
V. NAČIN VODENJA EVIDENCE PODELJENIH PRIZNANJ IN NAGRAD
11. člen
Strokovna in administrativna dela v zvezi s podeljevanjem in evidenco priznanj in nagrad opravlja občinska uprava.
12. člen
Gradivo v zvezi s podelitvijo priznanj in nagrad je javno in je na vpogled pri občinski upravi.
Priznanja in nagrade se vpisujejo v posebno evidenco (knjigo) kronološko. Evidenca vsebuje zaporedno številko, priimek in ime ter osebne podatke o prejemniku, številko sklepa komisije ter datum seje občinskega sveta, na kateri je bilo priznanje podeljeno.
VI. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
13. člen
Obliko, velikost in vsebino posebne listine in plakete priznanja iz 5. ter 7. člena tega odloka določi v tridesetih dneh po njegovi uveljavitvi župan.
14. člen
Priznanja in nagrade, podeljene po prejšnjih predpisih, ostanejo v veljavi in se evidentirajo skladno z 12. členom tega odloka.
15. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka preneha veljati odlok o podeljevanju priznanj in nagrad Občine Kočevje (Uradni list SRS, št. 7/83 in 19/87).
16. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 902-1/98-112
Kočevje, dne 29. junija 1999.
Župan
Občine Kočevje
Janko Veber, univ. dipl. inž. grad. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti