Uradni list

Številka 48
Uradni list RS, št. 48/1999 z dne 18. 6. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 48/1999 z dne 18. 6. 1999

Kazalo

2298. Sklep o ustanovitvi, sestavi in delovnem področju sosveta za partnersko sodelovanje na področju varnosti v Občini Laško, stran 6044.

Na podlagi 21. člena zakona o policiji (Uradni list RS, št. 49/98), 23. člena statuta Občine Laško (Uradni list RS, št. 34/95) in 2. člena odloka o ustanovitvi, sestavi, nalogah in načinu dela stalnih delovnih teles Občinskega sveta občine Laško (Uradni list RS, št. 60/95) je Občinski svet občine Laško na 5. seji dne 18. maja 1999 sprejel
S K L E P
o ustanovitvi, sestavi in delovnem področju sosveta za partnersko sodelovanje na področju varnosti v Občini Laško
I
(ustanovitev sosveta)
S tem sklepom se ustanovi sosvet za partnersko sodelovanje na področju varnosti v Občini Laško (v nadaljevanju: sosvet).
Sosvet se ustanovi z namenom, da se v Občini Laško zagotovijo partnerski odnosi med zainteresiranimi organi pri preventivnem delovanju in pri razreševanju varnostnih problemov ter policiji kot pristojnemu organu za vzdrževanje javne varnosti omogoči učinkovitejše razreševanje nalog.
Sosvet je stalno posvetovalno telo Občinskega sveta občine Laško, oblikovano po načelu prostovoljnosti.
II
(sestava sosveta)
Sosvet sestavljajo predstavniki pristojnih organov in institucij v Občini Laško, ki lahko s svojim delom in ravnanjem vplivajo na izboljšanje splošne varnosti občanov in sicer:
1. Občina Laško – župan, kot predsednik sveta
2. Policijska postaja Laško – komandir
3. Organ za kaznovanje prekrškov v Občini Laško – vodja
4. Center za socialno delo Laško – direktor
5. Osnovna šola Pimoža Trubarja Laško – ravnatelj
6. Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice – ravnatelj
7. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Laško – predsednik
8. Inšpektorati RS, OE Celje – izpostave Laško
tržni inšpektor, inšpektor za delo, inšpektor za okolje in prostor
Član sosveta je praviloma vodja organa iz prejšnjega odstavka, z njegovim pooblastilom pa v sosvetu lahko pravnoveljavno sodeluje od predstojnika pooblaščeni delavec organa.
III
(delovno področje sosveta)
Sosvet obravnava vse pomembnejše varnostne probleme v občini, ki jih je glede na vsebino možno javno obravnavati, in o njih seznanja javnost.
Sosvet obravnava vzroke za nastanek kaznivih dejanj in predlaga način ravnanja za njihovo odpravo predvsem na naslednjih področjih:
1. Zatiranje klasičnega kriminala:
– vlomi v stanovanja in hiše, vlomi v vozila in tatvine vozil, ropi in drzne tatvine, izsiljevanje in nasilniško obnašanje, problematika mamil in alkohola, zanemarjanje otrok, negativni pojavi pri mladostnikih, nasilje v družini, zloraba otrok, tatvine, samozaščitno ravnanje občanov v daljših odsotnostih od doma, požarna varnost.
2. Javni red in mir:
– nasilniško vedenje na javnih mestih, ravnanje s pirotehničnimi predmeti, kaljenje nočnega miru, problematika orožja, ukrepi v turistični sezoni, ilegalno bivanje tujcev, delo na črno.
3. Promet:
– parkiranje, varnost otrok v prometu, problematika površin za pešce in kolesarskih stez, neprimerne hitrosti, delo z radarji, grbine, alkohol in mamila v prometu.
4. Druga varnostna problematika po predlogu članov sveta, zainteresiranih institucij in občanov.
IV
(način dela sosveta)
Sosvet opravlja naloge s svojega delovnega področja na rednih in izrednih sejah. Seje sklicuje predsednik sosveta.
Predsednik sosveta skliče redno sejo sveta praviloma štirikrat letno, v vsakem četrtletju enkrat. Na pobudo članov sosveta in glede na nujnost obravnavane problematike lahko predsednik skliče izredno sejo.
Sosvet lahko po potrebi in po svoji odločitvi v delo sosveta vključi tudi predstavnike drugih institucij.
Sosvet lahko sprejme poslovnik o delu sosveta. Kolikor poslovnika ne sprejme, se za delo sosveta smiselno uporabljajo določbe poslovnika Občinskega sveta občine Laško, ki se nanašajo na delo delovnih teles.
V
(materialni pogoji za delo sosveta)
Administrativno-tehnične pogoje za delo sosveta zagotavlja Občinska uprava občine Laško.
Materialne pogoje za strokovno delo posameznih članov v delu sosveta praviloma zagotavlja organ, katerega član v sosvetu predstavlja.
VI
(uveljavitev sklepa)
Ta sklep prične veljati, ko ga na podlagi potrditve pristojnih organov, zastopanih v sosvetu, sprejme Občinski svet občine Laško.
Sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 227-1/99-6/2
Laško, dne 18. maja 1999.
Župan
Občine Laško
Jože Rajh l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti