Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/1999 z dne 8. 4. 1999
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/1999 z dne 8. 4. 1999

Kazalo

1088. Program priprave sprememb in dopolnitev odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za Novo mesto (izven mestnega jedra) in predmestna središča, stran 2621.

Na podlagi 34. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 71/93 in 44/97) in 17. člena statuta Mestne občine Novo mesto (Uradni list RS, št. 13/95, 37/95, 8/96, 68/96 in 68/98) je Občinski svet mestne občine Novo mesto dne 22. 10. 1998 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za Novo mesto (izven mestnega jedra) in predmestna središča
1. člen
Izhodišča za pripravo sprememb in dopolnitev odloka o prostorsko ureditvenih pogojih
Spremembe in dopolnitve odloka o prostorsko ureditvenih pogojih temeljijo na specifični problematiki reševanja posameznih morfoloških območjih, kjer so bili do sedaj blokirani posegi v prostor zaradi radikalne preureditve celotnih območij, ki pa niso izvedljive. Določila sedaj veljavnega odloka o prostorsko ureditvenih pogojih za Novo mesto (izven mestnega jedra) in predmestna središča (v nadaljevanju: odlok) v posameznih morfoloških enotah ne predvidevajo možnosti razvoja naselja kar posledično povzroča propadanje obstoječega stavbnega fonda. Odpravljanje tovrstnih blokad posegov v prostoru pa omogoča preureditev ter revitalizacijo določenega ureditvenega območja, kar pomeni, da mesto v svoji preureditvi in spreminjanju ne prehaja že obstoječih meja pozidave.
2. člen
Priprava sprememb in dopolnitev odloka o prostorsko ureditvenih pogojih
1. Območje urejanja in obseg priprave sprememb in dopolnitev odloka o prostorsko ureditvenih pogojih
Spremembe in dopolnitve odloka se nanašajo na območje urejanja obstoječih Morfoloških enot: II/A4 – Zagrebška cesta ter II/N1 – Vznožje Recljeva hriba.
Dopolnitve odloka o prostorsko ureditvenih pogojih se pripravijo v vsebini, kot je predpisana z zakonom o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86 ter Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 71/93 in 44/97) – v nadaljevanju: ZUNDPP.
2. Vsebina odloka o prostorsko ureditvenih pogojih
Spremembe in dopolnitve odloka se pripravijo kot smiselni izvleček sestavin iz 25. in 26. člena ZUNDPP:
Dopolnjuje se samo tekstualni del odloka, grafični del odloka ostaja nespremenjen in nedopolnjen.
3. člen
Terminski plan in postopek izdelave ter sprejemanja dopolnitve odloka
– Ko občinska strokovna služba pristojna za prostor ugotovi, da osnutek dopolnitve odloka vsebuje vse sestavine predpisane s programom priprave, predlaga županu, da se osnutek javno razgrne.
– Župan Mestne občine Novo mesto sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka dopolnitve odloka; sklep o javni razgrnitvi se objavi v Uradnem listu RS.
– Javna razgrnitev se izvede na sedežih Mestne občine Novo mesto, Krajevne skupnosti Žabja vas za 30 dni od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi iz prejšnje alinee.
– V času javne razgrnitve se organizira javna obravnava v KS Žabja vas.
– Občani, organi in organizacije, krajevna skupnost ter drugi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka odloka.
– V času javne razgrnitve se osnutek dopolnjenega odloka posreduje v obravnavo občinskemu svetu MONM.
– Po končani javni razgrnitvi župan Mestne občine Novo mesto zavzame stališča do pripomb in predlogov, podanih v času trajanja javne razgrnitve in zadolži pristojno službo za pripravo predloga.
– Župan Mestne občine Novo mesto posreduje predlog dopolnjenega odloka s poročilom o pripombah iz javne razgrnitve občinskemu svetu v obravnavo in mu predlaga sprejem dopolnjenega odloka z odlokom.
– Odlok se objavi v Uradnem listu RS.
4. člen
Organi in organizacije, ki morajo podati predhodne pogoje in mnenja za pripravo osnutka odloka ter soglasja k dopolnjenem osnutku odloka:
– Ministrstvo za zdravstvo, zdravstveni inšpektorat RS, Enota Novo mesto,
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Novo mesto,
– JP Komunala Novo mesto,
– JP Elektro PE Elektro Novo mesto,
– Telekom Slovenije, PE Novo mesto,
– Cestno podjetje Novo mesto.
Kolikor se v postopku priprave spremembe in dopolnitve odloka ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodna mnenja in pogoje ter soglasja tudi drugih organov, ki niso našteti v prejšnjem odstavku, se le ta pridobe v postopku.
Pred pričetkom priprave spremembe in dopolnitve odloka morajo organi in organizacije iz te točke na zahtevo izdelovalca spremembe in dopolnitve odloka podati v zvezi s predvidenimi prostorskimi ureditvami usmeritve, zahteve in omejitve (pogoje), ki jih izdelovalec upošteva pri pripravi osnutka spremembe in dopolnitve odloka. Organi in organizacije morajo v skladu s 35. členom ZUNDPP podati svoje pogoje in soglasja v tridesetih dneh od zahteve. V fazi priprave predloga spremembe in dopolnitve odloka s soglasjem potrdijo upoštevanje predhodnih pogojev in usmeritev. Če v predpisanem roku ne podajo pogojev, se šteje, da jih nimajo oziroma, da z rešitvami v odloku soglašajo.
5. člen
Organizacija priprave dopolnitve odloka
Izdelovalec dopolnitve odloka je Sekretariat za varstvo okolja in urejanje prostora – Zavod za družbeno planiranje in urbanistično načrtovanje MONM.
6. člen
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu RS in začne veljati z naslednjim dnem.
Št. 352-01-16/98-12
Novo mesto, dne 22. oktobra 1998.
Župan
Mestne občine
Novo mesto
Anton Starc, dr. med. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti