Uradni list

Številka 24
Uradni list RS, št. 24/1998 z dne 27. 3. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 24/1998 z dne 27. 3. 1998

Kazalo

1043. Program priprave za ureditveni načrt za zazidalni otok P1/7-LTH-OL Vincarje, stran 1559.

Na podlagi 34., 35. in 36. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegih v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85, 29/86, 43/89 in Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93 in 71/93) in 18. člena statuta Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 37/95) je Občinski svet občine Škofja Loka na 27. seji dne 19. 2. 1998 sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
za ureditveni načrt za zazidalni otok P1/7-LTH-OL Vincarje
I. IZHODIŠČA ZA IZDELAVO UREDITVENEGA NAČRTA
1. člen
S tem programom se podrobneje določijo vsebina in obseg potrebnih strokovnih podlag in drugih strokovnih nalog, ki jih je potrebno opraviti v postopku priprave ureditvenega načrta (v nadaljevanju: UN), za zazidalni otok P1/7-LTH-OL Vincarje.
Določijo se subjekti, ki sodelujejo pri sprejemu UN, način njihovega sodelovanja oziroma naloge in obveznosti, ki jih morajo pri tem opraviti, roki za posamezne faze izdelave UN ter sredstva potrebna za njegovo pripravo.
2. člen
Na podlagi planskih usmeritev in programskih osnov, ki izhajajo iz podatkov o naravnih lastnostih prostora, obstoječi in predvideni rabi, ter organizaciji obstoječih in predvidenih dejavnosti v obravnavanem prostoru, se za zazidalni otok P1/7-LTH-OL Vincarje izdelata programska zasnova in ureditveni načrt.
3. člen
UN mora biti pripravljen tako, da bo njegov tekstualni in grafični del skladen z določili zakona o urejanju naselij in drugih posegih v prostor in navodila o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov.
II. STROKOVNA IN PLANSKA IZHODIŠČA
4. člen
Do sprejetja UN se obravnavano območje ureja v skladu z določbami odloka o prostorskih ureditvenih pogojih v Občini Škofja Loka.
Dovoljeni so posegi v zvezi z ekološko tehnološko sanacijo obstoječega stanja in izboljšanje komunalne in prometne infrastrukture.
III. OBMOČJE UREJANJA UREDITVENEGA NAČRTA
5. člen
Z ureditvenim načrtom se ureja območje v velikosti 2,1 ha. Območje na S in V omejuje reka Sora, na Z stanovanjsko naselje Vincarje na J pa meji na grajski hrib.
IV. STROKOVNE PODLAGE
6. člen
Pri izdelavi UN se upoštevajo strokovne podlage, ki so bile pripravljene za planske akte občine in za prostorske ureditvene pogoje, s tem, da se jih preveri in dopolni z ažuriranimi podatki in študijami.
7. člen
Glede na pomen in lego obravnavanega območja se pred izdelavo UN izdela naslednje posebne strokovne podlage in študije:
– ustrezna geodetska podloga,
– geološko-geotehnične in hidrološke analize,
– presoja vplivov na okolje,
– strokovna analiza možnosti sanacije in ureditve brežin reke Sore na delu, ki meji na obravnavano območje,
– drugo po potrebi.
Pri izdelavi UN je obvezno potrebno upoštevati izdelane posebne strokovne podlage.
V. NOSILCI V POSTOPKU PRIPRAVE
8. člen
Koordinator aktivnosti priprave strokovnih podlag in drugih strokovnih gradiv je oddelek za okolje in prostor Občine Škofja Loka.
Za aktivnosti občine pri pripravi ureditvenega načrta predvidevamo proračunska sredstva iz postavke 6.4.5. – urbanistična dokumentacija.
Naročnik UN je UNITECH LTH–OL Vincarje.
Izdelovalec ureditvenega načrta je Projektivni atelje, Arching d.o.o., Ljubljana.
VI. SOGLASODAJALCI
9. člen
Organi in organizacije, ki morajo podati pogoje za pripravo ureditvenega načrta ter soglasja in mnenja k dopolnjenemu osnutku ureditvenega načrta so:
1. Ministrstvo za zdravstvo, zdravstveni inšpektorat RS, izpostava Kranj,
2. Ministrstvo za okolje in prostor, izpostava Kranj,
3. Elektro Gorenjske p.o. Kranj, PE Kranj,
4. Telekom Slovenije, PE Kranj,
5. pristojni organ za obrambo,
6. Komunala Škofja Loka (kanalizacija, vodovod, plin),
7. Občina Škofja Loka (KS Podlubnik, KS mesto),
8. Ribiška družina Sora, Škofja Loka,
9. Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Ljubljana,
10. lastniki parcel, ki mejijo na obravnavano območje.
Soglasodajalci morajo v 30 dneh po prejemu programa priprave posredovati svoje pogoje, sicer se šteje, da pogojev nimajo in zato njihovo sodelovanje in soglasje ni potrebno.
Na izdelani osnutek pa morajo v tridesetih dneh po prejemu vloge izdati ali utemeljeno zavrniti soglasje, sicer se šteje, da je soglasje dano.
Pri izdaji soglasja se preverja kako je izdelovalec UN upošteval postavljene pogoje.
Zaradi drugačnih zahtev ni možno zavrniti izdaje soglasja.
VII. TERMINSKI PLAN
10. člen
Osnutek programskih zasnov in osnutek ureditvenega načrta se dostavi občinskemu svetu v šestdesetih dneh po pridobitvi pogojev soglasodajalcev in pridobitvi in dopolnitvi posebnih strokovnih podlag.
Istočasno se pridobi presoja vplivov na okolje.
Občinski svet občine Škofja Loka sprejme sklep o enomesečni javni razgrnitvi osnutka – PZ in osnutek UN v roku trideset dni po prejemu gradiva iz prejšnje alinee in ga objavi v Uradnem listu RS.
Javna razgrnitev se izvede na sedežu občine in sedežu prizadete KS za 30 dni od dneva objave sklepa o javni razgrnitvi iz prejšnje alinee.
Javna obravnava se izvede v prostorih občine v času trajanja javne razgrnitve.
Vsi zainteresirani oziroma prizadeti lahko podajo pisne pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka UN. O trajanju javne razgrnitve se obvestijo mejaši.
Občinski svet zavzame stališče do pripomb in predlogov podanih v času trajanja javne razgrnitve, na podlagi poročila župana, strokovnega mnenja izdelovalca in pristojnega odbora, ki predhodno obravnava pripombe in predloge.
V roku trideset dni po sprejetju stališč do pripomb in predlogov iz prejšnje alinee izdelovalec UN poskrbi za izdelavo dopolnjenega osnutka v skladu s sprejetimi stališči občinskega sveta.
PZ in predlog za ugotovitev njene usklajenosti z obveznimi izhodišči prostorskih sestavin dolgoročnega in srednjeročnega plana Republike Slovenije posreduje koordinator na Ministrstvo za okolje in prostor.
Župan Občine Škofja Loka posreduje po obvestilu Vlade RS o usklajenosti osnutka PZ z obveznimi izhodišči republiškega prostorskega plana usklajeni osnutek PZ in UN na občinski svet s predlogom, da ju sprejme.
VIII. KONČNA DOLOČBA
11. člen
Program priprave začne veljati z dnem sprejema na Občinskem svetu občine Škofja Loka in z dnem objave v uradnem glasilu.
Št. 352-18/98
Škofja Loka, dne 19. februarja 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Škofja Loka
Pavel Malovrh l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti