Uradni list

Številka 24
Uradni list RS, št. 24/1998 z dne 27. 3. 1998
Uradni list

Uradni list RS, št. 24/1998 z dne 27. 3. 1998

Kazalo

1026. Spremembe in dopolnitve pravilnika o dodeljevanju sredstev za pospeševanje razvoja in ustanavljanje novih enot malega gospodarstva v Občini Idrija, stran 1533.

Na podlagi 8. člena odloka o ustanovitvi sklada za razvoj malega gospodarstva občin Idrija in Cerkno (Uradni list RS, št. 28/92) ter 26. člena statuta Občine Idrija (Uradni list RS, št. 50/95) in 25. člena statuta Občine Cerkno (Uradni list RS, št. 48/95) sta Občinski svet občine Idrija na seji dne 12. 3. 1998 in Občinski svet občine Cerkno na seji dne 20. 2. 1998 sprejela
S P R E M E M B E I N D O P O L N I T V E P R A V I L N I K A o dodeljevanju sredstev za pospeševanje razvoja in ustanavljanje novih enot malega gospodarstva v Občini Idrija
1. člen
S temi spremembami in dopolnitvami se spreminja in dopolnjuje pravilnik o dodeljevanju sredstev za pospeševanje razvoja in ustanavljanje novih enot malega gospodarstva v Občini Idrija (Uradni list RS, št. 28/92 - v nadaljevanju: pravilnik).
Naslov pravilnika se spremeni in se glasi:
”Pravilnik o dodeljevanju sredstev za pospeševanje razvoja in ustanavljanje novih enot malega gospodarstva v občinah Idrija in Cerkno.”
2. člen
V 1. členu pravilnika se besede “v Občini Idrija” nadomestijo z besedami: “v Občinah Idrija in Cerkno”.
3. člen
V 2. členu pravilnika se v prvi alinei črtajo besede: “zasebnem”.
4. člen
V 3. členu pravilnika se črta besedilo prve alinee, dosedanja druga in tretja alinea postaneta prva in druga.
5. člen
V 4. členu pravilnika se v prvi alinei prvega odstavka črta besede ”samostojni obrtniki in”, besedilo druge alinee v prvem odstavku se v celoti črta in nadomesti z naslednjim besedilom: ”enote malega gospodarstva z do 50 zaposlenimi”, v tretji alinei se besedo “občinskem” nadomesti z besedo: ”upravnem”.
V drugem odstavku 4. člena se na koncu dodajo besede: “in Občine Cerkno”.
6. člen
V pravilniku iz 1. člena tega akta se v celoti črta poglavje: II. PREMIJE ZA ODPIRANJE NOVIH DELOVNIH MEST, torej v obsegu od 6. do 10. člena.
7. člen
V 11. členu pravilnika se v tretji alinei prvega odstavka besedo “izvoz” nadomesti z besedo: ”uvoz”, v četrti alinei pa se na koncu dodajo besede: “in Občine Cerkno.”
8. člen
V 14. členu pravilnika se v prvi alinei prvega odstavka za besedo vračanja vstavi besedo: “do”, v drugi alinei se dosedanje besedilo črta in se nadomesti z naslednjimi besedami: “višina obrestne mere je vsaj 3 odstotne točke nižja od povprečja obrestnih mer bank, ki poslujejo na območju sklada”, v tretji alinei se besedilo črta in nadomesti z naslednjimi besedami: “ostale razpisne pogoje določi ob vsakokratnem razpisu upravni odbor sklada.”
Celotno preostalo besedilo tega člena se črta.
9. člen
V 18. členu se za besedo institucije vejico nadomesti s piko, preostali del besedila tega člena se črta.
V istem členu se doda nov drugi odstavek, ki glasi: “Poslovne obveznosti iz subvencije obrestne mere sklad določi s posebno pogodbo z bankami, izbranimi za sodelovanje, posojilojemalec pa sklene posojilno pogodbo z banko.”
10. člen
V 19. členu se številko 17 nadomesti s: “16”.
11. člen
Besedilo drugega odstavka 21. člena se v celoti nadomesti z besedilom:
“Upravni odbor ob vsakokratnem novem javnem razpisu imenuje petčlansko komisijo za dodeljevanje ukrepov iz 3. člena pravilnika. Trije člani te komisije so iz upravnega odbora sklada, dva pa iz programsko razvojnega sveta Lokalnega podjetniškega centra občin Idrija in Cerkno. Prosilec ali njegov družinski član ne more biti član komisije.”
Doda se nov tretji odstavek, ki glasi: “Razpis za pridobivanje sredstev iz ukrepov po tem pravilniku je vsaj enkrat letno in traja najmanj 30 dni od dneva objave ali do porabe sredstev.”
12. člen
V prvem stavku 22. člena pravilnika se besede “oddelek za gospodarjenje” nadomesti z besedami: “Lokalni podjetniški center občin Idrija in Cerkno.”
Besedilo drugega odstavka 22. člena se v celoti črta in nadomesti z naslednjim besedilom:
“O vlogah prispelih na javni razpis odloča komisija iz 21. člena s sklepi in o tem obvesti prosilce. O pritožbah na sklepe odloča upravni odbor sklada.”
13. člen
V 23. členu pravilnika se besedo “odloku” črta in nadomesti z besedo : “pravilniku”.
14. člen
V 24. členu pravilnika se črtajo besede “opravlja oddelek za gospodarjenje” in se nadomestijo z besedami: “opravljajo občinski upravi občin ustanoviteljic in Lokalni podjetniški center Občin Idrija in Cerkno”.
15. člen
V 25. členu pravilnika se besedo “upravni” nadomesti z besedo: “nadzorni.”
16. člen
Številke poglavij v pravilniku se popravi tako, da V. poglavje postane IV, VI. poglavje pa V.
17. člen
Te spremembe in dopolnitve veljajo osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 40311-0025/98-012
Idrija in Cerkno, dne 17. marca 1998.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Idrija
Franci Jereb, dr. med. l. r.
Predsednik
Občinskega sveta
občine Cerkno
Jurij Kavčič l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti